Nemam "nas" prevod za Man Bites Dog, dosao je sa integrisanim engleskim, sto je meni dovoljno. Tema "Titlovi", odaberi neki sajt i mislim da ces ga naci, ako ne uspijes javi rado cu ti pomoci, ako ne recnik, pa rec po rec

Evo jos malo:
ABRE LOS OJOS - (remake ovog filma je Vanilla Sky sa Tom Kruzom), Nista lepse nego inteligentan SF film, a "Otvori oci" je to sigurno. Po meni, Klasik. uz Odiseju, Soylent Green, Rollerball, pa i kad je neko vec pomenuo The Day The Earth Stood Still (original narvano, iako sam ga podavno gledao).
THE ADVENTURES OF BARON MUNCHAUSEN - Meni veoma zabavan Gilliamov film, iako nisam neki velik fan doticnog gospodina, ali ciji svaki film sa odusevljenjem ocekujem, iako me cesato razocarao.
ED WOOD - Bartonov tribute, svom idolu Ed Wood-u (mozda i najgorem reziseru ikada, Plan 9 From Out.. Space, ciji filmovi danas imaju kultni status), i takodje jedan veoma zabavan film, koji kao i prethodna dva ni u jednom trenutku ne vredja inteligenciju gledaoca, sto je cest slucaj sa danasnjim filmovima. Nasmejao sam se do suza.
1900 - Bertolučijev epik sa De Nirom I Depardjeom (uz tonu sjajni glumaca, tad u vec kasnim godinama zivota, Sterling Hayden, moram ga izdvojiti) dug 5 Sati. Preporucujem strplivim filmofilima.
THE NAME OF THE ROSE ili Ime Ruze - Odlican film sa Sean Conneriem
HIGH NOON - Po mom skromnom, veoma skromnom misljenju najbolji kaubojac ikad snimljen. Zinneman je sjajan reziser, nevjerovatno je tempo i scenario njegovih filmova: ODAVDE DO VECNOSTI, DAN SAKALA, COVEK ZA SVA VREMENA, JULIA (bio nedavno na HRT-u, sa Jane Fondom). Svaka recenica je na mestu, svaka scena i kadar kao treba. Covek koji se pored 4 oskara moze pohvaliit sa cinjenicom da je prvi dao ulogu velikanima sedme umetnosti kao sto su: Marlon Brando, Meril Strip, Mongomeri Klift.
TRAINSPOTTING - Ekranizacija kontaverzne knjige gosp. ??? (da li Vels, ili kako vec, imao sam tu knjigu necu da gledam imdb). Kratko: remek-delo, sjajan kasting, scenario, i najveci plus filmu, svaki, ali bas svaki kadar je na mestu, savrsen, videlo se da ga radi covek koji voli filmove, a i zna ih rezirati Danny Boyle (nedavno je ibacio film Slumdog Millioner, nesto Ko Zeli Bitit milioner, glavna uloga neki klinac iz Azike, ili odakle vec, Jel gleo ko? Utisci.). Bilo je govora o nekom nastavku, sad sta ce od toga biti ne zna se jos.
CATCH 22 - Kvaka 22. Iako ga je radio Mike Nichols, covek koji sve svoje filmove voli maksimalno razvuci, ali moze se pohvaliti klasicima/i vise nego pristojnimfilmovima tipa: DIPLOMAC, KO SE BOJI VIRDŽINIJE VULF, SILKWOOD, ZAPOSLENA DEVOJKA, rec je o veom siplaticnom filmu sa sjanim tad mladim glumcima (Džon Vojt, Martin Šin, Entoni Perkins iz Psiha), + jedan velikan kao sto je Orson Vels, koji je uspio nasmejati ali i pokazati drugu stranu rata. Previse razvucen, i tone polako (opada tempo, popusta interesovanje gledaoca) od 2/3 filma. Ali i pored ovih nedostataka, steta bi bilo ne pogledati ovaj film, jer kakvi se filmovi snimaju danas, ovaj je par svetlosnih godina iznad njih. Meni licno veoma drag film.
LXG liga izuzetni džentlmena - SRANJE KROZ GUSTO GRANJE
P.S. MALO PRETERUJETE SA TIM 10-KAMA