BSE je napisao:
EiLeen je napisao:
Predobar je! Ne mogu da vjerujem da se nekom ne sviđa Kubrick...

sta ? ako mi se ne svidja jedan njegov film, ne svidja mi se nijedan? takvo lose zakljucivanje nisam ocekivao od tebe
Paklena pomorandza obiluje takvim scenama mucenja nakon kojeg dokumentarci sa scenama o nacistickim mucenjima Zidova i ostalih dodju kao bajka za laku noc
Meni baš nije pretjerano nasilan... Valjda zato što sam nekidan pogledala Funny Games (ne gledati ni pod razno, film je preglup i mučan) i zato što nije napravljen kao horor/psihološki već kao neka pričica, a dešavaju se bizarne stvari. To mi se sviđa kod filma. I dijalozi (onaj na kraju sa ministrom).
Likovi su mi preludo napravljeni, šminka odlična, scene, ma sve.
Pod ovim Kubrick nisam mislila da vam se ne sviđaju svi filmovi već ovaj film, u smislu: ne sviđa vam se Kubrickov film. Meni se sviđaju svi koje sam pogledala jer su tako različiti, čovjek je baš imao dara.
NiZ je napisao:
Kjubric mi je jedan od 5 najboljih svih vremena ali obozavam "Isijavanje" (kamera je genijalna dok prati klinca kroz hodnike) i ide mi na zivce kretenluk (citaj: Paklena Pomoranza). Film o buntu, film o kontroli, film o gubljenju/ocuvanju volje pojedinca? Jok. Zajebancija od filma koji lici na rad isfuranog studenta na LSD-u prefarban nasiljem zato sto mu "tako doslo".
(Ovo je, naravno, samo licni stav i molimo vas da ga kao takvog prihvatite. Dakle, jedno potpuno subjektivno misljenje)
Ne slažem se s tobom. Baš mislim da postoje takvi luđaci kojima je ubiti čovjeka zabavno. Al prihvatam tvoje subjektivno mišljenje.