goci master je napisao:
U 20.45. dokumentarni film na hrt1 o najvecim nacistima. Prva epizoda Gering.
Dakle, ovdje se nije radilo o najvecim nacistima, nego jednini odnosno Geringu u sve 3 epizode, moj bed. Sinoc sam odgledao posljednju epizodu, o njegovom hapsenju od strane SS-a po Hitlerovom nalogu, dan dva prije Hitlerove smrti zbog telegrama kojim je Gering namjeravao da preuzme komandu kao Hitlerov zamjenik (sto smo mogli vidjeti u filmu o njegovim posljednjim danima), predaji saveznicima, sudjenju u Nirnbergu gdje je do kraja ostao odan Hitleru, negirao holokaust tvrdeci da je to saveznicka propaganda i da o tome ne zna nista, njegovom samoubistvu u zatvoru, blagu koje je stekao tokom rata i mnogo cemu drugom.
Inace, u svojim ranijim danima, u WWI malo je poznato da je i sam bio pilot, da je bio treci i posljednji komandant Leteceg cirkusa, eskadrile kojom je komandovao Manfred Albrecht Freiherr von Richthofen aka Crveni Baron, najveci pilot WWI.
U neuspjelom pucu dvadesetih godina u sukobu sa policijom tesko je ranjen a zivot mu je u jednom stanu spasila jedna jevrejska porodica kojoj je Gering ipak pomogao da pobjegne iz njemacke.
Mozda zbog ovoga a i drugih stvari, smatrali su ga umjerenom strujom nacista, vjerovatno sto je bio previse ugladjen da se bavi prljavim poslovim koji su povjeravani Himleru, Hajdrihu i Ajhmanu... ali ipak je bio odan Hitleru do kraja...znaci mozda ne najgori, ali ipak nacist.