|
Johnny Got His Gun - Snažan, kvalitetan i veoma provokativan film. Mladica, pred sam kraj I svjetskog rata, pogodi granata i skroz ga onesposobi. Ostaje bez ruku nogu i lica (nema ociju, nosa i vilice) ali nekim cudom preživi. Kako on sam kaže lici na komad mesa koji nekim cudom živi. I dok tako godinama leži u krevetu, prisjeca se oca, svoje djevojke, mnogi stvari koji je propustio u životu, i sl. Procitao sam da je METALIKA proslavila ovaj film u nekom svom spotu. MALO KOJI FILM JE OVAKO SNAŽNO DJELOVAO NA MENE. The Great Escape, In The Heat Of The Night - 2 Klasika, toplo preporucujem; narocito prvi, kakvi dobri glumci The Boston Strangler - Original 60-ih, 70-ih, bas mi se svideo, fino je odoleo vremenu. 1984 - Definitivno vredi pogledati. Blue Collar, Hardcore - Dva Šrederova (napisao Taxi Driver, Raging Bull), po meni veoma potcjenjena filma, Blue Collar me oduševio jednostavnošcu, glumom i kvalitetom. Mr. Bean's Holiday, Superbad - Kad film ne ispuni ni standardnu rolu od 90 minuta, znaš odmah koliko je sati, skroz glup film nisam ga ni pogledao do kraja, a Superbad fino osvježenje Faster Pussycat! Kill! Kill! - Kult, prica se da Tarantino radi remake ovog filma Cape Fear - Skorsezeov film iz 90-ih. Imao je Scoresese i bolji trenutaka u karijeri ali i ovaj remake filma iz 60-ih je sasvim OK. Odlicni glumci, narocito Robert De Niro. Get Carter 1971 - Za 1 svjetslosnu godinu bolji od remaka sa Staloneom I Am Legend - Ima neki interesantnih stvari, ima daha originalnosti, ali ber meni veliko razocarenje Bucket List - Jaki glumci ali tanak scenario. I pomalo mi je dosadila naracija Morgana Frimena u svakom drugom filmu u kome igra. Po meni ovaj film jedva dobija prolaznu ocjenu. Al je Jack ostario Juno - Simpa filmic, niša više
_________________ Things fall down. People look up. And when it rains, it pours.
|