Mr.Dreamy je napisao:
spavac je napisao:
littledevil je napisao:
ne mogu da precutim. izgleda da nisi dobro pogledala ili si prisla filmu vec sa negativnim namjerama zbog njih dvoje. meni je poenta tog filma brak i unutrasnji problemi. u samom uvodu vec se nagovjestava ta tematika. pogledaj ponovo.
The Alamo - Dennis Quaid, Billy Bob Thorton.
ja ne mogu preci preko scene u trznom centru kad njih dvoje ubiju oko 200 pripadnika elitnih tajnih sluzbi a oni se ni ne zadisu

tj ako film posmatram kao akcionu komediju i moze nekako proci ( ali kao sto neko rece prije nakon sat vremena sam imao utisak da sjedim uz tv cijelu noc ) ali ako malo ozbiljnije pogledam taj film vidim da je pun gluposti ( ona prezivi eksploziju svu krvavu je brisu u modricama da bi se dva sata kasnije pojavila na veceri bez ijedne rane, kao princeza u bakingemskoj palaci

)
da su htjeli da pricaju o braku snimili bi dramu a ne 300000 ispaljenih metaka

naravno da neke scene su malo cudne, ili glupe. ah cuj, ocean 12 mi je isto glup, pogotovo dio kad julia glumi samu sebe. al to najbolje oni znaju zbog cega. u svakom filmu mozes naci scene koje bi ti ili ja ili neko drugi izbacio. da se vratimo na smithove. mene te scene ne interesuju. mene interesuje njihov problem, pocetak filma tematika o braku. zatim prikazuje supruznike, koji imaju svoj posao. ni jedno do njih ne zna za to, dok im kuce ne smjeste. ona ima svoje zenske, on ima svoje ustvati samo jednog prijatelja. i ti prijatelji ih nagovaraju, podrzavaju. slicno kao u braku, raspitaj se malo. kad im je kuca dignuta u zrak, i dok se kasnije zezaju po auto putu, ponovo razmisljaju o braku, kako im je nekad bilo dobro, prisjecanje na svadbu i opet male lazi. sva ona tisina i napetost u vezi vecere i zivota je fakt kad je u pitanju brak. nekad ste se poznavali, a onda odjednom ste jedni drugom dosadni. mrzi me sad da o svim scenama raspravljam(davno sam gledao film, a sad bas veceras ne gleda mi se ponovo). scena pocinje u savjetovalistu, a tako i zavrsava, s njihovim odlukama da se mora ulagati u brak. cudno je sto je pisac, reditelj odlucio kroz akciju da to prikaze. al eto to sam ja vidio. nisam posmatrao film kao glupi rambo ili terminator. gledao sam nesto drugo, poput saha - pet poteza unaprijed.
ajd da zavrsim sa filmom.
Good Night, and Good Luck - George Clooney