Čudi me da niko nije pomenuo American Horror Story. Ne znam da li se prikazuje na nekoj od televizija na kablovskoj, već su snimili 2 sezone.
http://www.imdb.com/title/tt1844624/Uglavnom, sezone su zamišljene kao miniserije sa potpuno odvojenom radnjom, ali istim glumcima koji tumače različite likove u obe sezone (i najavljenoj trećoj). Prva se odvija u ukletoj kući, kada par sa problemima u braku i kćerkom tinejdžerkom kupi kuću, a ne shvata da je već useljena ...
Radnja druge je u psihijatrijskoj ustanovi u vlasništvu katoličke crkve 60ih godina. Prepuna je sadista, razvrata, amorala, tu je ljekar koji vrši eksperimente nad pacijentima u mengelovskom maniru... Radnja počinje kada tu zatvore serijskog ubicu nadimka Bloody face, a novinarka koja želi da sazna više biva zadržana kao pacijent od strane časne koja vodi tu instituciju. Jessica Lange je bila šlag na tortu.
Kao nepoznavalac horor žanra rekla bih da je serija svojevrsni omaž filmovima iz tog perioda, tematika obuhvata rođenje antihrista, cirkuske nakaze, spajanje i oživljavanje raskomadanih mrtvaca, čak i pojavu aliena i slično. Mož' biti da griješim.
Druga sezona je za klasu bolja od prve, može biti da je zbog likova mama-tata-kćer-u-nevolji-tematike meni bolje sjela druga, ali dobro je što se ne mora početi od prve sezone.
U svakom slučaju meni je bila osvježenje poslije klišea onog napaćenog Ricka iz Hodajućih mrtvaca i Dexterovog narandžastog lica u šest sezona.