banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 13:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2568 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 129  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Movie trailers
PostPoslato: 22 Okt 2015, 08:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Jeb'o mi svak sve, ako ja sad išta kontam...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2015, 16:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
Ma dileje... Neam pojma sto me mrze... Ne vozim golfa :(

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2015, 16:38 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Još jedno polje na kome se BSE iskazao kao nemač pojma :P

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2015, 17:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Meni je i dalje sramotno to što niko nije rekao "Vau, Džontra ti baš nemaš život, kad si u četiri sata ujutro ustao da gledaš premijeru trailera, i da ga, nakon što ga prosljediš nekim drugim osobama, skoro instantno i na forum okačiš. Ti nisi heroj kakvog forum treba, već kakvog forum zaslužuje. hvala ti ma svemu. I slava ti. Sretna slava, 'maćine :* *: :* "

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2015, 17:17 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Niko ne zaslužuje heroja poput tebe. Ni ustaše.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2015, 20:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015, 07:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
_зока je napisao:
Još jedno polje na kome se BSE iskazao kao nemač pojma :P

jedva cekam da elaborises ovo :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015, 10:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Za pocetak, time sto pogledas prve tri epizode prije cetvrte ubijes citavu car oko koje se gradi citav film (ko je Yoda, ko je Obi Wan, ko je Vader itd.)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015, 11:23 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

jbg to sto je Lucas odlucio prvo da snimi ep 4, 5 i 6 je njegova odluka
sad kad postoje i prve tri, ne vidim razlog zasto lijepo da se ne krene sa gledanjem iz pocetka
ps. tvojom analogijom, nije onda ni potrebno gledati ep 1, 2 i 3 :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015, 11:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Ja sam ti napisao zasto je meni bolje gledati 456 pa 123
Jedna od cari New Hope je ta sto te ona uvodi u pricu ko je ko i ko je sta
Gledanjem 123 se to gubi

To pod PS nije tacno, sto ne bi bilo potrebno?
Kao i svaki prequel, objasnjavaju pricu koja je dovela do originalne radnje

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015, 11:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
ps. tvojom analogijom, nije onda ni potrebno gledati ep 1, 2 i 3

Nije. kao što nije ni potrebno jesti, disati, piti vodu...
Ali ako ne radiš sve to (uključujući i gledanje filmova), nećeš dugo poživjeti...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015, 11:57 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Ja sam ti napisao zasto je meni bolje gledati 456 pa 123
Jedna od cari New Hope je ta sto te ona uvodi u pricu ko je ko i ko je sta
Gledanjem 123 se to gubi

To pod PS nije tacno, sto ne bi bilo potrebno?
Kao i svaki prequel, objasnjavaju pricu koja je dovela do originalne radnje

ono sto hocu da kazem ep 1, 2 i 3 generalno nisu prequel, radnja uredno u knjigama krece od ep.1, samo sto je Lucas odlucio da prvo snimi od ep.4 jer je smatrao da tehnika nije dovoljno razvijena da bi snimao od ep.1 na dalje
samim tim najbolje je krenuti od pocetka kako je covjek i zamislio i napisao
nije kod njega bilo "e vid` sto sam napisao dobru radnju, hajde da sad napisem sta se desavalo ranije"
btw gledanje Anakinovog pada (bez obzira na krelca koji je totalno operisan od glume) i uzdizanje Imperatora i Carstva je nesto sto se ne ostavlja za kraj, a pravi odlican uvod za ep. 4, 5 i 6 :D

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015, 13:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kakve crne knjige, srećo moja? Jel ti shvataš da su knjige posljedica filmova, a ne obrnuto?
Svaka SW knjiga koja se bavi rasnjom filma je prepravljen scenario. I ne, nije bilo nikakve ideje prije tries i nešto godina o šest filmova. Bila je ideja o jednom, a new hope. Zato je to jedini SW film koji se može gledati sam, nema cliffhangera ni bilo čega. Tek nakon uspjeha istog, odlučeno je da se snime još dva filma. Tek devedesetih je došla ideja o prequel filmovima.
I kod njega baš jeste, e vid što sam dobre filmove napisao i snimio, odo sad napisati šta je bilo prije.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015, 14:15 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

citav scenario je zavrsio prije snimanja New Hope, koje je kasnije objedinio u knjige, tako da knjige bas i nisu posljedica filmova

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015, 14:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Никад нисам претјерано вјеровао у ту општепознату "тада технологија није била довољно развијена да снимим прва три филма" жваку.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015, 14:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

BSE, ožemo se raspravljati, a možemo zaključiti da sam ja u pravu kad kažem "ne", jer u oba slučaja ishod je isti. Ja u pravu.
Ali da ne bude da ne iznosim dokaze. Elem, final draft scenaria za A new hope je bio 1976. Film je snimljen 1977. First draft za Empire strikes back je priložen 1978. Dakle prva, neprepravljena verzija scenarija, godinu dana nakon filma. Prošao je kroz nekoliko promjena i film je prikazan 1980.
Štaviše, da potvrdim koliko sam u pravu prvi film se samo zvao Star Wars, tek kad je odlučeno da se snimaju nastavci, dodan je podnaslov "A new hope"

Ako treba da nastavim. Ali samo će se na kraju ispostaviti da sam u pravu, kao kad sam rekao da stormtrooperi nisu klonovi.

Citiraj:
Никад нисам претјерано вјеровао у ту општепознату "тада технологија није била довољно развијена да снимим прва три филма" жваку.

Ali to jeste tužna istina. Dok su se prva tri film apuno oslanjalii na praktične efekte, druga triologija je koristila samo CGI. npr, u atack of the clones i revenge of the sith, ni jedan clone trooper nije bio "stvaran", sve i jedan je CGI. Štaviše jedan od producenata originalne triologije se rastao od Lucasa jer je ovaj mislio da Star Wars čine likovi i priča, dok je Lucas mislio da je čine spec. efekti.
Rezultat je očigledan. Epizode I, II i III su pune očajne glume i CGI efekata.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015, 14:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:

pa nisam ni ja, mada mi ponekad ima smisla jer kad gledam original, bitka u svemiru najvise podsjeca na konferenciju za stampu, explozije k`o da fotoaparati skljocaju :)
dosta ljudi vjeruje u to jer na sta bi licile sve one scene tipa bitke iznad Naboo-a ili pokretanje vojne masinerije klonovske armije i sl.
srednju trilogiju je, navodno, izabrao da radi jer ima najjacu pricu, a on se inace patio da nekoga uopste zainteresuje za SW i dobije novac za snimanje

@Dzontra Lucas je planirao 12 dijelova sapunice, pa je smanjio na 9 - na 3 trilogije
kostur price je zavrsio prije snimanja, to sto su se scenarija za filmove mijenjala i doradjivala je nesto sasvim drugo
znam da se ep.4 zvala samo Star Wars u pocetku jer je i bilo upitno hoce li se snimati nastavci uopste

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015, 14:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Lukas je planirao i da snimi film o Yodi, gdje bi razmak između filmova bio nekoliko stotina godina (jerbo Yoda ima 900).
To što je planirao da snima filmove, ne znači da je to planirao od početka.

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015, 15:02 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pa ako je postojao kostur price, ne mozes da tvrdis da je nakon 25 godina rekao "e vid što sam dobre filmove napisao i snimio, odo sad napisati šta je bilo prije."
to sto su se desavale izmjene (kao npr. da su Vader i Anakin u pocetku zamisljeni kao 2 razlicite osobe) je nesto sasvim drugo

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2015, 15:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kolika budaletina moraš biti da ustaneš u 4 ujutro da gledaš trailer za ovo? Razumijem da je u pitanju trka F1 u Australiji, SP u fudbalu negdje daleko ili recimo novi trailer za Star Trek...ali ovo...to ni u Živinicama nema.

Poslednji put menjao shakal dana 23 Okt 2015, 15:53, izmenjena samo jedanput

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2568 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105 ... 129  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]