banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 04:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 737 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 37  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 10 Nov 2006, 17:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Pojma nemam. 300 ideja mi je palo na pamet :) Jedva cekam 3x07.

Za one koji su gledali sve dosadasnje epizode trece sezone, intervjui sa kreatorima serije

Intervju, 1. dio
Intervju, 2. dio

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2006, 13:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2003, 20:20
evo ja polako skidam 7 epizodu pa cu da vidim sta se desava :)
skinuce je valjda danas

From this time forward, you will service us.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Nov 2006, 15:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Skinuo i pogledao juce. Epizoda je za cistu desetku.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 08:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Nek' je ona ženska naučila ekspresno da vozi biološku letjelicu, ali što je rupu u brodu začepila svojom jaknom i onda izletjela u svemir... baš fantastično.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Nov 2006, 14:54 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Katastrofa glupo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 12:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Ajd' što je uspjela nekako uzletjeti, ali kako je tek izbjegavala napad druge letjelice pomoću onakvog "upravljanja"...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 14:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ajd' sve to što ste primjetili, ali...ja to nisam nešto posebno primjetio. Ovaj tip serija nije tip serija kod kojih se zagledaju te stvari. Neki su ovde pisali i te neke zamjerke na Star Trek, oko stalnih "kompenzacija" i slično. Te stvari uopšte nisu poenta ovih serija, niti je nešto što treba zagledati, ti elementi su samo ubačeni da lakše premoste između drugih bitnijih elemenata.

Meni se Galactica dosta sviđa.

Usput, Galactica je večeras u 23:10.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 14:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Jeste, malo smo se 'zanijeli'... nisam mogla da ne primjetim ono manevrisanje iako nije poenta. Samo da ne odu u drugu krajnost od onih što kompenziraju. Dobra serija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 16:41 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Revan je napisao:
Jeste, malo smo se 'zanijeli'...

Zanijeli su se oni što su pisali... Kada pisci pretjeraju u dramatizaciji i ostave ženu bez kiseonika na negostoljubivoj planeti, onda kažu "ipak je ovo SF..."

Jeste da je smiješno od SF serije tražiti realizam, ali neke stvari zapnu za oko. Zbrzili su tu neke momente.

Slažem se da je dobra serija, večeras je opet pratim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 18:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Meni je naprimjer zapala za oko greška kad su spominjali grčke bogove Apola i Zeusa, a nisu ni nasli Zemlju da bi mogli bilo šta znati o tome. Ali i najbolji greše.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Nov 2006, 19:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Mikula, nije to greska. Prati seriju malo bolje pa ces shvatiti. Ljudi su kolonizovali Zemlju i sa sobom donijeli svoja politeisticka vjerovanja koja poticu jos sa Kobola. Uopste se u BSG ne zna u kojem stepenu 'razvoja' je Zemlja. To je jedna od najvecih 'misterija' u BSGu. Da li ce naci zemlju i u kakvom stanju.

Ovo sa Starbuck jeste 'propust', ali po meni ne toliko kardinalan da bi mi upropastio seriju.

Citiraj:
Samo da ne odu u drugu krajnost od onih što kompenziraju.

Nece

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 01:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2004, 10:37
Evo pregledao sam sve epizode prve dve sezone i mogu reci da se serija znatno poboljsa sredinom prve sezone, prejako je, imba civilizacija koja je pred izumiranjem, kretanje prema nepoznatom a to nepoznato je Zemlja, za razliku od vecine sf serija gdje je Zemlja srediste poznatog univerzuma, onda roboti - sa osjecajima - zatim Edward James Olmos, sta reci za njega covjek je radio i na Blade Runner-u sto je odmah plus sto se mene tice, i na kraju religija, prejako, stvarno prejako 8) 8) 8)

SPOILER
Kobol i otkrivanje pecina su mi prejake epizode, Zemlja je mjesto sa kojeg mozesh vidjeti svih 12 kolonija, super

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 10:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Nov 2006, 14:54
Malo su pretjerali sa tim demokratskim sranjim, tribunalima i pres konferencijama. Radnja ove zadnje epizode bi mogla isto tako i da bude i radnja neke sapunice. Bojim se da ce otici u potpuno drugu krajnost od Zvjez. Staza. Pa u ovoj epizodi nijedan lovac nije poletio....

Mislim da ce narednih deset epizoda biti o demokratskim predsjednickim izborima na Galaktici???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 10:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
pa ne moze samo da se prikazuje ratovanje, mora se prikazati ko stoji iza odluka koje se donose i kako drustvo funkcionise u uslovima kad moraju stalno da su u pokretu
serija nije ni najavljena kao non stop ratovanje vec kao mix ST-a, Zapadnog krila, 24 (zbog "ponasanja" kamere) i uz sve to prozimanje filozofskih i religijskih pitanja
SPOILER : bice demokratski izbori samo nece biti na Galactici
meni se doduse svidio dio kad je XO Tigh proglasio marshall law :D

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 12:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Meni je epizoda sinoć bila baš dobra, bolja od prošle. Napeto je bilo na ispitivanju pred tribunalom, posebno kad ga je Adama raspuštao :), moglo je biti svega kad su vojnici dobili različita naređenja :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 18:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nije loša epizoda. Da li možda neko zna koliko će se serijala puštati na HRT-u?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 18:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2004, 10:37
Ma da, ali je tu ipak Adama pokazao ko je "boss" i ko ima rispekt 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 18:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Da li možda neko zna koliko će se serijala puštati na HRT-u?

Dva. Zasad je samo toliko i prikazano u cjelosti. U USA se trenutno prikazuje 3. serijal, sutra se emituje 8. epizoda.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Super. Uplašio sam se da ću se udubiti u seriju i onda oni prestanu emitovati nakon prvog serijala. Pored Adama mnogo mi se svidio njegov zamjenik zaboravi mu ime, pogotovo u prezadnjoj epizodi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Nov 2006, 22:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Saul Tigh

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 737 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 37  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]