banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 15:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2003, 02:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
bash kao sto tech rece dan D.... evo ostajem do kasno da bih sutra prespavao dan.... i u 20:00 otisao u kino...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2003, 17:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Prvi utisci i komentari :)

3 dio Matrix sage je nadmasio sva moja iscekivanja, film je jednom rijecju FANTASTICAN (barem meni:). Spec-efekti su i ovaj put na zavidnom nivou (sto je i bilo za ocekivanje), mada su malko pretjerali sa onim zadnjim fightom (oni koji su gledali film znace na sta mislim). Takodje jedna od stvari koja mi se jako svidjela je i muzika koja prati "napete" scene. Elem kao i prethodna 2 dijela i u ovom mi je dosta stvari ostalo nejasno pa da pocnem lagano i sa pitanjima :))

1)Jeli Neo prezivio?
2)Kako su Neo i Smith radili one "prelaske" (necu detaljnije da objasnjavam da nekome nebih pokvario uzitak, nadam se da su oni koji su pogledali film skontali na sta misilm)
3)Ko je onaj "glavonja" sa kojim Neo prica na kraju???

Toliko od mene, barem za pocetak :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2003, 19:12 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
Prvi utisci>>>Fantasticno!I najemocionalniji dio triologije...spektakularan...ranjiv...
A opet,opet bice mnogih komentara i pitanja..rasprava...
Ma ,Matrix je napisao nove istorijske stranice,sto filmske umjetnosti,sto neceg kao drustvene pojave.
MATRX i Braca Wachowski su fenomeni!
Komentari>pretpostavljam da ce ih biti...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2003, 19:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ajde da padne jedan dogovor.

Mislim da bi to sami učesnici na forumu trebali znati ali malo ko tako radi. Kada neko pogleda film koji je tek stigao trebao bi imati u vidu da ga mnogi još nisu pogledali i da ne bi željeli pročitati šta se u filmu dešava ali da bi željeli pročitati uopštene utiske o efektima, glumi, muzici, (ne)zadovoljenim očekivanjima, (ne)napetosti, ima humora, nema humora i slično.

Dakle predlažem da ako je neko gledao neki novi film i želi pisati o njemu onda neka u prvom dijelu posta piše uopšteno o filmu i neka pazi da ne iznese nešto o samoj radnji a ako želi pisati i o radnji onda neka preskoči nekoliko redova pa napiše SPOILER (možda najbolje i drugom bojom) i time da na znanje da će pisati o radnji i da oni koji nisu gledali film nastavak posta ne čitaju. Mislim da je to prije svega fer i pošteno i da nije neki dodatni napor.

Recimo dešava se da odem na temu da vidim kakav je neki film i na temi pročitam nešto u smislu "film je dobar, nisam ni sanjao da je ubica taj i taj...". E *ebiga Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Nov 2003, 22:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
postoji scena u brodu (e je... ga vader i ti i spoileri :D )
kada se dignu iznad oblaka

to mi je jedini upecatljiv dio filma.

ipak je prvi dio nenadmasiv sto se tice i rezije i produkcije i ideje.
efekti su nenadmasivi slazem se....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2003, 00:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
FANTASTICAN FILM.... kao sto neko rece nadmasio je sva moja ocekivanjaj.... mislio sam da ce da ukenjaju.... ali... ma ja sam odusevljen!!!!

P.S.
Vader svaka cast... ja mrzim kad mi neko isprica film koji nisam gledao.... onda kad ga gledam kao da sam ga gledao i sam film me uopste ne odusevljava...

SPOILER
@V@nja

1.neo je mrtav... ubile su ga masine da bi ubile smitha... nadam se da ti je sad jasnije
2.ja nisam skontao na koje prelaske mislis... :o :-? :oops:
3.pa to je AI(VI) matrixa... odnosno glavna masina

p.s.
da sam znao da je film ovako dobar kupio bih karte za dva termina i film bi gledao 2x istog dana...... ali nije fer prema drugima koji bi takodje da ga pogledaju danas...

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2003, 01:15 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Hmm .. ne znam za vas ali moji utisci su sasvim drugaciji .. :)

Elem .. Bio sam u bioskopu - gledao III dio Matrixa u 20:00 .. Iz sale sam izasao blago receno POPISAN :)) Ne da me je razocarao nego je cisto sra**e (nj) od filma .. Draze mi je bilo da su ostavili Reloaded - bar sam se mogao nadati nekom drugom kraju i razvoju price ..

Dalje - NISTA nije objasnjeno - zasto ne ovo, zasto je ono bilo onako, zasto , kako, gdje ????
Iz drugog dijela nista od rupa nije pokrpano osim par nesuvislih komentara i pokusaja objasnjavanja pomocu metafizike koja je u tom slucaju cista pusiona .. :))

Dalje - da se razumijemo - OSIM (ponavljam OSIM) fantasticnih efekata i odlicnog zvuka, koji su, ruku na srce, bolji od prva dva dijela - nista mi se nije svidjelo u trecem, konacnom, nastavku Matrixa . Od price su pobjegli kilometar (minimalno) a jos su i upropastili sve ono sto se razvijalo u drugom dijelu ..

Da ne duzim dalje - dok ljudi jos pogledaju i prokomentarisu - onda cu napisati detaljan post u kojem cu postaviti sva pitanja koja mene muce i odgovore koje nisam pronasao u Revolutions-u ..

Izmedju ostalog - kako se objasnjava njegova vidovitost i to u fazonu Matrixa ali sam ozutom bojom itd .. ?? Gdje to ima jos ?

Da rezimiram - posto sam bio fan Matrixa i cijele dublje price koju on sa sobom nosi - ovaj zadnji dio me totalno razocarao... Za one koji u Matrixu vide samo dobre efekte i zanimljivo ubijanje vremena treci nastavak ce definitivno biti najbolji...

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2003, 03:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 19 Avg 2001, 01:00
Jednom recju - fantastican.

Takodje sam dublje upleten u citavu pricu, ali za razliku od Mironcheta nalazim da je film upravo onakav kakav treba da bude, da ostavi poentu price za svakoga posebno ...

Mome screeningu je doprineo i josh bolji after-movie party sa Matrix temom. Zurka je bila fenomenalna, sa Rob Dougan-ovim Matrix temama na pocetku i laserskim oblicima Nea i Morpheus-a na kraju ... Sve u svemu fenomena.

:Every begining has it's end:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2003, 12:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
Fenomenalna je cinjenica koliko je miliona ljudi sirom svijeta u isto vrijeme(ok,ne mislim na sat,ali u isto VRIJEME,na razlicitim mjestima)gledalo REVOLUCIJU!To je nekako super podatak...Svi su pobjegli odsvakodnevnice.Matrix terapija(za neke razocaravajuca).
Ali,rekoh,meni je opravdao ocekivanja.
I neki Rusi su u Moskvi dosli na premijeru u majicama s natpisima "We are NEO-communists..."Bilo je "svakakvih "u Japanu...gledam fotke...

E,mi >nista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2003, 12:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Ovde u Luganu je bilo desetine likova koji su se obukli kao glumci, najvishe se pojavljivao naravno Neo, ali bila je i Trinity i Agent Smith...
;)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2003, 13:02 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Apr 2003, 13:29
V@nja je napisao:
Prvi utisci i komentari :)

3 dio Matrix sage je nadmasio sva moja iscekivanja, film je jednom rijecju FANTASTICAN (barem meni:). Spec-efekti su i ovaj put na zavidnom nivou (sto je i bilo za ocekivanje), mada su malko pretjerali sa onim zadnjim fightom (oni koji su gledali film znace na sta mislim). Takodje jedna od stvari koja mi se jako svidjela je i muzika koja prati "napete" scene. Elem kao i prethodna 2 dijela i u ovom mi je dosta stvari ostalo nejasno pa da pocnem lagano i sa pitanjima :))

1)Jeli Neo prezivio?
2)Kako su Neo i Smith radili one "prelaske" (necu detaljnije da objasnjavam da nekome nebih pokvario uzitak, nadam se da su oni koji su pogledali film skontali na sta misilm)
3)Ko je onaj "glavonja" sa kojim Neo prica na kraju???
Toliko od mene, barem za pocetak :)

ja sam gledao film sinoc i mislim da sam skontao neke stvari ali sigurno cu ga opet ici gledati.a da kazem svoje odgovore na tvoja pitanja

1)mislim da nije.prorocica je rekla da je agent suprotnost od nea sto znaci ako nema nea nema ni agenta i obrnuto.njegova smrt i scena u kojoj ga masine nose dosta podseca na smrt isusa krista jer je izgledao kao razapet na krst samo polozen.

2)ovo pitanje ni ja nisam skontao!

3)slozicu se sa kolegaom kefalo-m.i ja takodje mislim da je to ai matrice.on se dogovorio sa neo-m jer je i njemu sigurno dodijao taj rat.

ono sto mene zanima je:
1)gdje je nestao meriving i vlakovodja?mislim da su i oni trebali biti upetljani u krajnji razvoj filma ali oni misteriozno nestaju posle nekoliko uvodnih scena.
2)u cemu je bit one zeljeznicke stanice?ona se takodje pojavljuje samo na pocetku i nista.to me veoma cudi jer braca wakovski koriste stari i najpriznatiji mjetod predstavljanja trilera a to je da sto se jednom pojavi mora imati neku svrhu i ponovno se ponavlja.to bi moglo nagovestiti i neki novi nastavak.
3)djevojcica sati.ko je zapravo ona?smith je rekao da je ona poslednja prognanica.sta su ti prognanici?i ono sunce sto ga je ona na kraju stvorila za nea?mozda je ona neki njegov naslednik jer ocigledno je da matrica jos nije unistena i da su ljudi jos uvek zarobljeni.
toje zasad od mene jer se ne mogu setiti vise. 0X 0X 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2003, 21:42 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Okt 2003, 21:18
da li se u 3 d. pojavljuju oni ALBINO likovi.
puno su mi bili jaki u dvici

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2003, 21:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ko nije pogledao film nek' ne cita ovo dole :))

Ok, moja greska u postavci pitanja :))

Sto se tice mojih pitanja, skontao sam i ja da je onaj "glavonja" AI al reko da nema neku "dublju" ulogu u filmu (kao i 90% ostalih dzidzamidza:)), sto se tice Neo-a mislim da bi bilo bezze da tek tako pogine (jest da je spasio svijet ali opet)

Elem da pojasnim drugo pitanje, kako je Neo izveo da udje u Matrix a da ga ne "ukopcaju" i kako je Smith presao u "realni" svijet (koliko se ja sjecam on se duplirao u onog lika u matrix-u, mozda grijesim) ali opet mi je malo nejasno, mozda sam stvarno glup :))

Sto se tice mIRCona, mislim da znam zasto je razocaran. Neki (dobro, vecina) je ocekivala da i ovaj 3 dio bude vise nagnut "filozofskom" problemu Matrix-a i njegovom razrjesenju sto on svakako nije. Po meni i nije loshe da se u neku ruku u prvi plan stavi akcija ali takodje smatram da se ipak malko malko vishe trebalo bazirati i na razrjesenje gore navedenog problema. Ipak sve u svemu film je odlican, u svakom slucaju nebi ga trebalo propustit :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2003, 22:01 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
hahaha, ljudi moji, citam ove vase postove i smijem se slatko :)
film je nista vise nego jedna spanska serija i limunada sa dobrim efektima i muzikom i ne moze se porediti sa drugim djelom a kamoli sa prvim. Kao sto Mircon rece i ja sam izasao popisan iz kina i toliko razocaran. Nista nije objasnjeno, malo ima dijaloga, sve je okrenuto odbrani ziona i ona bitka je stvarno dobro uradjena ali me posjetila na ramba kad on stoji na onoj zgradi i reseta sve oko sebe :) A mislio sam izaci iz kina na onu scenu kada ona umire 17 minuta i govori: jooj neooo ljubavi moja, poljubi me, ahhh jednom si me spasio i drugi put me ne mozes a on cmizdri bez ociju. aaaa kao da gledam rozalindu!!! uzas uzas uzas, pokvario je sav moj utisak o matrixu i krivo mi je sto sam pogledao ovaj zadnji dio. Bolje bi bilo da su ga zavrsili u drugom djelu.
ma potop!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2003, 09:01 
Majstor
Majstor

Hehe .. :)

Elem .. prije nece dublje analize cisto da napomenem kako je treci nastavak (ponavljam se) defintivo najbolji sto se EFEKATA tice :) - sve ostalo je daleko ispod drugog a o prvom dijelu da i ne govorim .. :) Kao sto sam rekao - film je fantastican za one koji ocekuju akciju a pricu bacaju u background i ne obracaju pretjerano paznju na neku ideju, smisao, poentu, koja se provlaci kroz nastavke ..

Scene kao sto je odbrana doka, odlicno uradjeni mechw-ovi, cuvari itd su vise nego zapanjujuce - ali sta to meni vrijedi sve kad je smisao filma doveden u pitanje - da li Matrix III mora biti samo gomila efekata i ciste akcije bez trunke smisla...

Ostavljena pitanja i rupe iz drugog dijela:

da krenem od nekih manje vaznih
- sta je sa blizancima duhovima koji "ubijaju puru" u svima, u drugom dijelu... odjednom nestali ?? kako, zasto ? koji ce klinac onda u drugom dijelu ..

- sta je sa Merovingianom ? Uloga mu ostaje neobjasnjena, fol' se utripao svoje glavuse pa pozvao "konduktera" da oslobodi Nea.. kao da mu je to neki problem - mogao ih je spapunjaciti (Morpheus-a, Trinty, Seraph-a) cim spuste pistolje... Kao da programu poput njega nesto znaci postenje i drzanje rijeci...

- neko je vec doveo u pitanje - cemu ona stanica kad nema nekog smisla, pogotovo kad je napuste ?? Zasto je Neo bas tamo zavrsio ?

- Kako je doslo do stanja kome kod Nea ?? Zaustavio je masine u pravom svijetu i pao u komu ?? Onda se ispostavilo da je ostao u medjusvijetu.. E kako je mogao "ostati" kad je bio iskljucen jer su napustali brod .. ??

- Kako Neo vidi sve u fazonu matrixa (u pravom svijetu) samo umjesto zelene sve je u fazonu zute boje. u pravom svijetu ???

- Kako zaustavlja sve one silne 'plotune' odbrane grada masina i sav napregnut govori "previse ih je" Pa nije u Matrixu ljudi moji - u pravom je svijetu.. mozda sam ja nesto propustio ??

- Sta je na kraju sa onim izborom sto mu je ponudio Arhitekta ?? Ispostavlja se da i nije toliko bitno sve to.. da je napricao i gomilu gluposti...

- Smith je ojacao i sve ljude u Matrixu pretvorio "u sebe".. zasto bi AI masinama to smetalo - pravi ljudi i dalje leze u chamber-ima odakle im crpe energiju i tako egzistiraju - to ko ce biti u Matrixu vise nije ni bitno.. Ali eto AI se prepao - i sklapa dogovor s Neom.. Nakon toliko godina rata sad se odjednom sklapa mir s ljudima zbog cega ?? bez ikakvog smisla...

Moram sada ici .. dopunicu kasnije :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2003, 12:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Konačno sam i ja gledao film pa smijem pročitati šta ste pisali.

Ovaj nastavak ima odlične efekte ali osim ako sam propustio da shvatim nešto jako važno i interesantno u samoj priči onda meni ovaj nastavak nije ništa posebno. Ustvari ja sam se nekako od početka filma postavio da ne razmišljam mnogo o filmu, o radnji, o zavrzlamama, i tako sam i odgledao film do kraja, bez naprezanja, opušteno. Čak ni poslije filma nisam imao pitanja vezano za ono što se desilo iako mi dosta toga nije jasno. U nekom sam čudnom stanju nezainteresovanosti. A to je možda zbog ovoga što je mIRCon pisao, priča je tanka (ili je ja uopšte nisam shvatio), gotovo da nema ništa bitno da se shvata ili bar ne stvara neku veliku zainteresovanost, nema mnogo metafizike ni filozofije u čemu je prvi dio bio najbolji a i drugi dosta jači od trećeg.
Čak kao i da sam predosjećao, i prije nego što je stigao uopšte mi dolazak filma nije stvarao euforiju, nekako me više interesovao treći nastavak Gospodara Prstenova. Iako me poslije Reloadeda interesovalo šta će biti u Revolutions (tek sam nekidan uočio da ima s na kraju i da se radi o množini).

SPOILER

Matrica nije uništena već valjda reload-ana, to se vidi na kraju kad ona mačka prolazi i ona malena leži na zemlji kad se kod primijeni. Arhitekta je dozvolio da se svi iz matrice (koji su "priključeni") izađu u stvarni svijet na slobodu ako to žele (ovo doduše malo podjeća na jedan segment u Svetom Pismu).

Meroving i Persefona imaju jako malu ulogu u ovom nastavku što uopšte nisam očekivao.

Teorije da je onaj koji leži do Nea na kraju drugog dijela zapravo agent Smith su se pokazale tačnim.

Stara Oracle je bolja od nove. Čak se nisu ni trudili da objasne promjenu oblika (za one koji ne znaju: stara glumica je umrla) već su to zavili u neku metafiziku.

Borba na dokovima Ziona je najimpresivnija scena u filmu, mada je veoma impresivan i Grad Mašina i njegova odbrana. Lijepa je i scena kad su Neo i Trinity odletjeli iznad oblaka.

Razgovor između Nea i AI mašina je interesantan, možda čak najinteresaniji iako dosta tanji od tzv. "kapitalnih dijaloga" kojima obiluju prvi i drugi dio što ukazuje na to koliko su dijalozi u trećem dijelu nekako...tanki, razvodnjeni, vidi se da su se trudili da naprave neke mudre dijaloge ali meni oni u ovom dijelu opšte nisu odisali snagom kao dijalozi u prva dva dijela.

A ona borba Nea i Smitha, pa oni mogu tri dana onako da tuku i da opet ništa ne naprave. Bilo mi je smiješno kad je Neo u onoj rupčagi udario Smitha i zabio ga duboko u stijene a ostali Smithovi gledaju odozgo, pomislio sam: "e sad ti ostaje da se boriš još sa hiljadu takvih" :)

Pored toga očekivao sam i priželjkivao od Smitha neko izneneđenje, neku prekretnicu, pogotovo kad je rekao: "nisam toliko loš kad me bolje upoznaš". A on je ostao samo obični negativac do kraja. Mada i pored toga ostaje da je on jedan od najupečatljivih likova u trilogiji.

O ovome i nerazjašnjenim pitanjima se može još pisati. Ovo su tek prvi utisci.

No svakako je moguće da ja nisam shvatio neke bitne stvari u trećem dijelu pa bih volio da oni koji su oduševljeni filmom objasne neke stvari, npr. čime su oduševljeni, kako su oni shvatili priču a i da odgovore na pitanja koja je postavio mIRCon.
Ajde delfinka :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2003, 12:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sad nešto za utjehu onima kojima se prvi dio najviše sviđa.

Prvi dio se može komotno posmatrati kao cjelina, ja sam se mnogo začudio kad sam čuo da se planiraju nastavci. Valjda su koliko znam braca Wachowski od početka planirali trilogiju ali nisu mogli dobiti novac za sva tri dijela pa su snimili prvi i tek poslije uspjeha snimali nastavke. Iz toga se može izvesti zaključak da su pretpostavljali da prvi dio možda neće toliko uspjeti i da neće imati novac za nastavke pa su se i potrudili da prvi u tom slučaju može proći i kao zaokružena cjelina. To je bitno uočiti. A prvi dio stvarno može sasvim dobro, čak odlično, proći kao cjelina. Pun je metafizike, filozofije, skrivenih poruka, dubine, zanimljive priče, odličnih efekata, dobre muzike. Ma ima sve. Jasno se osjeća moć filma.

To je dosta dobro jer da je drugi dio strogi nastavak prvog dijela (što nije) kao što treći jeste strogi nastavak drugog dijela onda slabiji drugi i treći dio mogu pokvariti trilogiju, ali kad je prvi dio cjelina i može se posmatrati odvojeno i nezavisno onda on može stajati kao samostalan film.

Tako da će mnogi kojima je prvi dio najupečatljiviji kad se pomene "Matrix" prvo pomisliti na prvi dio.

Ovim ne želim reći da su drugi i treći dio loši, i u njima ima dosta dobrih stvari, drugi dio između ostalog ima jako zanimljive dijaloge (što treći dio po meni uopšte nema), treći dio između ostalog ima impresivne efekte i scene borbe itd.

Ali prvi dio... Slika

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2003, 17:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Ko nije gledao film, neka ne čita... :)

Imam prvi dio na CD-u, a drugi i treći nikada neću ni nabaviti, niti mislim da ću ih ikad više htjeti vidjeti.
Imao sam vrlo loš predosjećaj još kad sam vidio ono 'to be continued' na kraju drugog dijela.
Šta sve ne valja? Gomila efekata djeluje uzbudljivo, ali samo u trenutku dok se gledaju, ukus koji ostane nakon njih je prilično bljutav. Osjećam se prevarenim jer sad ne mogu da se sjetim ničega značajnog sem tih efekata.

Odgovor koji je Neo tražio je... šta? Pa ništa, eto, Smit je njegova suprotnost, i njih dvojica treba da ponište jedan drugoga. A mašine će da poštede ljude zbog te usluge.
Zbog čega se mašine boje Smita? Nisam vidio da je ovladao ijednom jedinom mašinom. Ispostavilo se da je 'progutao' čitav Matrix, ali mašine nisu brinule o tome nimalo već su se koncentrisale na uništavanje ljudi Ziona. Što će reći da su te ljude smatrale mnogo opasnijima... ???
Smitovo preuzimanje Matrixa im nije nimalo naškodilo, energija koju su dobijale iz ljudi zarobljenih u Matrixu nije im ponestala.

To su samo neke primjedbe koje mi padaju na pamet. Vidim da i vi imate podosta svojih. Toliko šupljina u priči se može objasniti na samo jedan način: nastavci su napravljeni na brzinu, radi skupljanja novca. Ljudi koji osmisle jednu ideju, ako je dobra, iz nje mogu da formulišu dobru i konzistentnu priču. Nakon prvog dijela ta je ideja potpuno istrošena, ostalo je bilo samo zamazivanje očiju specijalnim efektima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2003, 19:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opet post samo za one koji su gledali ...

Sto se tice scene umiranja Trinity, moj jedini komentar u toku gledanja te scene bio je "daj krepaj vec jednom", moje misljenje je da su tom scenom htjeli da nadomjeste nedostatak dramatike (ljubavne, psiholoske) u ostatku filma (nadam se da me razumijete, pod ovim dramatika ne mislim na onaj tip dramatike ocel' oni sentineli roknut mecheve il ne :)) sto je po meni potpuni promashaj. Ja opet ostajem pri svome, kvalitet efekekata i "napete" scene borbe su poprilicno uspjesno nadoknadile nedostatak rijesavanja nekih kljucinih pitanja iz prvog/drugog dijela, mada sad kad su se svi utisci slegli sve vise mislim da su se malo vise mogli potrudit oko toga. A sto se tice komentara da je ovaj dio kao mexicka sapunica, pa i nije bash ... u sapunicama manje se*u kad neko umire :)))

Vrh

Tema posta: :)
PostPoslato: 07 Nov 2003, 21:51 
Majstor
Majstor

Vader je napisao:
Prvi dio se može komotno posmatrati kao cjelina, ja sam se mnogo začudio kad sam čuo da se planiraju nastavci. Valjda su koliko znam braca Wachowski od početka planirali trilogiju ali nisu mogli dobiti novac za sva tri dijela pa su snimili prvi i tek poslije uspjeha snimali nastavke. Iz toga se može izvesti zaključak da su pretpostavljali da prvi dio možda neće toliko uspjeti i da neće imati novac za nastavke pa su se i potrudili da prvi u tom slučaju može proći i kao zaokružena cjelina. To je bitno uočiti. A prvi dio stvarno može sasvim dobro, čak odlično, proći kao cjelina. Pun je metafizike, filozofije, skrivenih poruka, dubine, zanimljive priče, odličnih efekata, dobre muzike. Ma ima sve. Jasno se osjeća moć filma.

Eeeeee :) tako Vader... pa ja to govorim sve vrijeme - cini mi se da sam "preko nekoliko" puta skoro doslovno isto tako pisao jos kad je izasao Reloaded..

Glavni problem je sto su bas zaribali u zadnja dva dijela .. ali bas.. :)

Elem - ona pitanja koja sam postavio su vise retoricka i revoltirano su otkucana (i ocaja) ali se smatrajte vise nego slobodnim pokusate napisati svoje odgovore ili neke ideje na ta sirom otvorena pitanja i rupe koje su ostavili... :)

Znate sta je meni jedna velika "glupost" :) Zasto se masine (posto definitivno nisu glupe) muce sa ljudima .. zasto ih sve ne "pokokaju" naprave satelite i sibnu ih van zemlje i od sunceve energije zive :)) .. Ili naprave obicne agregate ili bilo sta sto definitino ne stvara probleme kao sto ljudi prave ... pored pokreta otpora i ostalih zezancija imaju brdo problema i u samom Matrixu.. A u ovom slucaju ne da ne bi imali problema nego se ne bi zamarali s tom 'problematikom' ni sekunde :)
Toliko alternativnih rjesenja .. :)

Elem.. ni ovaj post (kao ni prethodni) nikako da zavrsim "iz cuga" - sve sa nekim prekidima kucam .. prethodni sam na poslu kucao pa sam morao ici .. ovaj koji sad pisem sam prekinuo 6-7 puta posto sam neke druge stvari radio - tako da sam izgubio nit vodilju, tj. jos neke detalje koje sam htio napisati i istaknuti no sad se stvarno ne mogu sjetiti :)
Valjda cu se sjetiti sutra ili kasno ujutro :))

p.s. zanimljiv detalj: kada se Niobe provlacila kroz cijev - cuvari su se kacili za brod i kidali "potisnike" ako ih tako mogu nazvati posto bas i nemaju veze s klasicnim potisnicima :)) a kada je Neo isao u grad masina - oko broda mu se nakupila gomila cuvara i niko nije kidao "motore" (mozda ovo bolje zvuci :)))

I da .. :)) (sjetio sam se) hocu ponovo da napomenem kako je cista glupost cinjenica da je Neo zadrzavao tj. unistavao svu onu silu ispaljenih projektila u pravom svijetu... (jos je bolja scena kada pocne kukati i kroz plac govoriti Trinity "previse ih jeee") mislim ono .. pretjerano do bola pa i vise :)

e da .. jos nesto :)) (kako je krenulo nastavicu pisati jer se sjecanje pocelo vracati) Jeste li skontali scenu kada Neo izlazi iz onog tunela i srece se sa glavnim AI-om masina .. e prije toga ste vjerovatno vidjeli one sitne male masinice i robote kako izlaze iz mraka i prate ga .. Kao Mesija i oko njega sljedbenici... i onda se pojavljuje AI i odmah se povlace... sta su s tim htjeli reci - s obzirom da nisu kasnije pojasnili - stvarno ne znam i ostaje zabrljano ..

Toliko od mene ... :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 119 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]