Što se tiče Nindža Kornjača i sličnih, tu sam saglasna. I ja bih voljela da današnja djeca i moja buduća djeca odrastaju uz Branka, Muzički tobogan, Fore i fazone i školski program uz kakav sam ja odrastala, ali nažalost, toga više nema. I apsolutno to ne opravdavam. I tebe razumijem zašto se buniš protiv takvih crtaća, jer se i ja bunim protiv takvih crtaća. Ja se prepadnem sadašnjih Kornjača, kad ih vidim kakve su, a kamoli djeca.

Ali gdje si ti našao toliko nasilje u Tangled? Možda sam ja gledala neku drugu verziju od tebe, ali tu nigdje nema nasilja, barem ne više od onog neophodnog i onog nivoa koji mora da bude u sukobu dobra i zla. Čak mi ni ova vještica nije toliko stravična kao što je bila ona u Snježani, od nje mi se krv ledila kad sam bila mala. Mada i ona u Uspavanoj ljepotici vodi mrtvu trku sa ovom. I sad su mi nekako stravične. Brrrr...
I kao što vidiš, oni su rekli da će odustati od toga, ali nisu odustali, napravili su svoju verziju Zlatokose, kao što su radili sa svim drugim bajkama koje su ekranizovali i nakon svih tih moderno rađenih crtaća, vratili su se njima karakterističnoj animaciji (unaprijeđenoj i modernizovanoj, naravno) i likovima sa prepoznatljivim crtama lica i sebi svojstvenom "potpisu".
A ako već hoćeš da raspravljamo, u svakoj bajci (originalnoj bajci) ima i nasilja i podmetanja i svega, mnoooogooo gore nego u crtaćima; vuk pojede Crvenkapu i baku, lovac raspori vuka; poenta je samo u tome da na kraju dobro pobijedi. Ali, koliko god nama to paradoksalno zvučalo, bajke (originalne a ne ove Gimove) nisu ni nastajale zbog djece niti su pisane za djecu, ako ćemo iskreno. Tek prije par godina sam skontala puno značenje Crvenkape.