banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 00:52

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Dec 2010, 09:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Аууу Бог те видео какав филм, фантастично. Једва чекам наставак.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 09:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Čitao sam nedavno članak o tom prvenstvu i učešću Jugoslavije na njemu, o tome da su trenirali na brodu do tamo i da su tamo bili jako dobri ali su ih valjda sudije ukopale. Do koje mjere su ljudi i situacije iz filma autentični, zna li se o tome?

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 10:04 
Auf tek sada vidim o cemu se radi, obavezno cu ga pogledati, citao sam dosta o tom prvenstvu pa ce mi lijepo sjesti ovaj film. :)

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 10:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Дефинитвно су аутентични, цјела прича са Хрватима је тачна они су бојкотовали репрезентацију, отишли су само наши фудбалери, тамо били трећи и по нашој причи покрали нас опасно, чини ми се Уругвају признали нерегуларан гол а нама поништили чист.

Citiraj:
Монтевидео, Бог те видео – прича о Моши и Тиркету!

Филм „Монтевидео, Бог те видео”, о великом успеху наше репрезентације на Првенству света у Уругвају 1930, на коме је тим тадашње Југославије играо у полуфиналу, премијерно је јуче приказан новинарима у биоскопу „Таквуд“.

По мотивима истоимене књиге Владимира Станковића, Драган Бјелогрлић остварио је редитељски деби.

Ривалство највећих клубова предратне Југославије, БСК и Југославије, приказано је на сјајан начин. Улоге два најбоља играча Благоје Моше Марјановића и Александра Тирнанића Тиркета, тумаче млади Петар Стругар и Милош Биковић.

- Радио сам филм скоро годину и по дана, а када сам га одгледао схватио сам да сам одсањао сан. Морам сам да одем у прошлост због тог сна, јер тешко да бих га направио у садашњости. Филм је испричао дивну причу и биографије историјских личности. Било је литерарне слободе, али приказани су истинити догађаји – рекао је Драган Бјелогрлић, не пропустивши прилику да се захвали сарадницима, посебно сценаристи Срђану Драгојевићу.

Глумци су одабрани на основу година, јер је редитељ желео да буду вршњаци или приближне старости као репрезентативци Југославије 1930.

- Био сам принуђен да ангажујем неафирмисане момке који још студирају. Сатисфакција ми је што сам кроз редитељски деби успео да промовишем нову генерације глумаца. Хвала и старијим колегама – додао је Бјелогрлић.

Сергеј Трифуновић је нагласио да је Владимир Станковић био инспирисан да напише књигу победом САД на СП 1950. против Енглеза:

- Влада је рекао да ако су то могли да ураде Американци можемо и ми. Идеја је фантастична, дружио сам се са унуком Александра Тирнанића, али нисам помишљао да би о репрезентацији 1930. могао да се сними филм.

Глумци су имали и фудбалске припреме. Више од годину дана су тренирали како би у филму приказали мајсторство прве генерације наших фудбалера која је учествовала на планетарном шампионату.

- Четири тренера професионалца радила су са глумцима, у филму је и професионалних играча, чланова БСК и Југославије. Имали смо спремне и дублере за фудбалске сцене, али нисмо имали потребе да их користимо – напоменуо је Бјелорглић.

Директор пројекта „Монтевидео, Бог те видео“ Звонимир Шимунец изразио је задовољство што је филм завршен пре краја 2010, у години одржавања Мондијала:

- Било је идеја да пожуримо уколико се наша репрезентација пласира у други круг Светског првенства у Јужној Африци и филм се прикаже одмах после Мондијала. Како се то није десило имали смо још времена.

Фудбалски заљубљеници сигурно ће похрлити у биоскопе. Премијера је сутра од 21 час у „Сава центру“. Планирано је да већ данас филм буде приказан у Косовској Митровици и Звечану.

Снима се и серија, други део у Уругвају

Тема филма „Монтевидео, Бог те видео“ су припреме репрезентације Југославије за СП 1930. у Уругвају. Снимљено је већ девет епизода истоимене серије, док ће други део филма бити сниман у Монтевидеу.
Један од наших сарадника у Уругвају покушава да пронађе фудбалере, снимаћемо и у Србији на местима која смо афирмисали у првом делу.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 10:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Nismo bili treci, vec dijelili trece i cetvrto mjesto ;)
Tad se nije razigravalo za trece mjesto... Slazem se sa Skyom. Jedino me zanima ona utakmica sa Bugarima... Da li je izmisljena ili se to desilo?!

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 10:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Едит: тачно је 13.04.1930. стадион БСК-а 8.000 гледалаца, 6:1 за Југославију

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2meBx6SoV18[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 10:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
E, sad, ovo je meni zamalo pa zabavan film, ostvaren i neostavren u određenim aspektima. Prvo, odem da gledam MONTEVIDEO, kad ono u prvom kadru filma RODE, kako već primijeti snješko. Priča je dobra, čak ni scenario nije loš. Gluma na zavidnom nivou. Ali, ovaj film je nedovršen, sklepan od raznoraznih cjelina, nije dobro komponovan. Muzika je odlična. Sve bi ja to progutao, ali, znam da ovo nema veze sa samim filmom, kako je moguće da ovi papci iz PALAS puštaju tako loš film?!? Jebem ti sunce, da hoću da gledam pirat i nekakav kurac-palac ne bih išao u kino, nego bih sjedio kod kuće i turio disk u DVD i gotovo!

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 11:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

skypostman je napisao:
13.04.1930. стадион БСК-а 8.000 гледалаца, 6:1 за Југославију

I baš bilo 1:0 za njih na poluvremenu?

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 12:08 
Jbg tada nije bilo ofsajda pa je i bilo golova...

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
A mi igrali k'o Barsa danas. A Bugari kao šugavi Inter. Nije ni čudo da su ih nabušili :D

Ovo je novogodišnja čestitka mom drugu sa fudbala :D

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 12:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

I zna li se da li je stvarno narod sakupljao novac, i da li je to inicirano na toj utakmici sa Bugarima?

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 12:27 
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%A1%D0 ... D1%83_1930.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 12:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Ne znam ja sta je bilo zadnji put kad su igrali te dvije ekipe :D

Pozdrav od druga sa fudbala :D

A film idem poslije nove pogledati obavezno!

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 12:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Da li iko zna da li je slijedeca stvar tacna:
Mislim da sam citao na nekom nasem sajtu da je Urugvaju priznat gol pri rezultatu 1:0 za nas ili 1:1 kada je lopta otisla u gol aut iza naseg gola a onda ju je policajac ili cuvar iza gola sutnuo nazad u teren a igrac Urugvaja dotrcao i dao gol??

Kasnije je valjda nama ponisten cist gol navodno zbog ofsajda.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 12:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Elvis Presley je napisao:
Mislim da sam citao na nekom nasem sajtu da je Urugvaju priznat gol pri rezultatu 1:0 za nas ili 1:1 kada je lopta otisla u gol aut iza naseg gola a onda ju je policajac ili cuvar iza gola sutnuo nazad u teren a igrac Urugvaja dotrcao i dao gol??

To sam i ja negdje procitao.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 13:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Straaašno mi je iritirajući naziv filma i samo zbog toga ga neću gledati.

Šta radim, prekrajam ga kad god naletim i vidim naziv teme u aktivnim...

Spoiler:
Montenevideo, Monteaudio... etc.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 13:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 31 Avg 2002, 17:16
Elvis Presley je napisao:

Tacno tako!

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 13:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
znaci razocaran sam filmom. Mislim ne u potpunosti ali fim im dosta nedostatka tj nedovrsen je. Nepotrebno traje 2 i pol sata. ono na cemu je tonalitet trebao da bude ,pripremama tj period gde se razvija njihovo drugarstvo strpano je u scenu od 5 min, to je trebalo daleko duze biti a izbaciti one silne sexualne scene. Dalje je tema i koreografija utaknica edaleko bolja trebala biti i definitivno fali motivacioni govor ili ti nesto slicno na polevremenu kao pravi razlog zbog kog su se ujedinili.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Pa bio je motivacioni govor, kad su se pomirila ona glavna dvojica što su bili sjebani, pa su svi bili sjebani s njima.

Vrh

PostPoslato: 30 Dec 2010, 13:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
TaškoBL je napisao:
Nismo bili treci, vec dijelili trece i cetvrto mjesto ;)
Tad se nije razigravalo za trece mjesto... Slazem se sa Skyom. Jedino me zanima ona utakmica sa Bugarima... Da li je izmisljena ili se to desilo?!

U stvari, po zvaničnim rang listama FIFA, koje računa valjda od 1986, bili smo četvrti. Mada, oko toga ima par kontroverzi. Negdje se kaže da su se Jugoslavija i SAD dogovorili da treći bude onaj ko je u polufinalu poražen od budućeg šampiona, po toj verziji je trebalo da bude Jugoslavija. Spominje se čak i da je odigran meč koji je Jugoslavija dobila, ali se tu vjerovatno radi o nezvaničnoj utakmici. S obzirom da su neke medalje podijeljene i jednima i drugima, teško je reći šta je stvarno odlučeno.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 170 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]