banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jul 2025, 11:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: DukaFest 2010
PostPoslato: 12 Nov 2010, 00:47 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 09 Feb 2008, 17:40
MonaLisa will be there. :)

Vrh

PostPoslato: 12 Nov 2010, 12:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2003, 14:00
Block out je napisao:
:confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet! :confused2: Mentalitet!

Sta mu je?

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 12:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
De vas dvojica (bog i snjesko) ne divljajte. Obojica volite film, obojica radite na tome - to treba da vas spaja. Ne ciganite bezze. Para je uvijek malo(i brzo se trose :) ), pa tim prije one nisu razlog da se oko njih nervirate. Rasprava oko akademije je takodje nepotrebna, takva vrsta ucenja je stvar izbora, moze covjek da uci i na druge nacine, kao snjesko npr. Na kraju krajeva, k'o ono napravi ''Reservoir dogs'' i ''Pulp fiction'' :wink: ...jebemliga ako to nisu dobri filmovi.
Ovi ljudi sto vec imaju nesto godina a rade za dobrobit filma(ne aludiram na iskustvo nego na losu stranu godina) gube volju kada slusaju rasprave ovog tipa, pa ako zelite da vidite filmadzije vaseg grada kako razignirano napustaju zanat(a to biva sve cesce) ili postaju shizoidni psi(sto je postalo normalna pojava medju filmskim radnicima u regionu), a vi samo nastavite tako, ali vjerujte, tu srece nema nikome.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
nasmjeshiti luzer je napisao:
De vas dvojica (bog i snjesko) ne divljajte. Obojica volite film, obojica radite na tome - to treba da vas spaja. Ne ciganite bezze.

pa ako zelite da vidite filmadzije vaseg grada kako razignirano napustaju zanat(a to biva sve cesce) ili postaju shizoidni psi(sto je postalo normalna pojava medju filmskim radnicima u regionu), a vi samo nastavite tako, ali vjerujte, tu srece nema nikome.

Upravo tako!

Ono malo što se radi umjesto da naiđe na kolegijalnost i podršku se radije osuđuje, pljuje, napada, a iz svega viri ego, sujeta, zavist i slično.

Nije tako samo oko filma već svega. Žalosno.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
mislim da ne postoji umjetnik-ca ili onaj/ona koji/a misli da to jese, a da nije sujetan/a i bar malo egocentric(an). npr ja se nikad ne bih "spajao" sa nekim pjesnicima u ovom gradu, ne hvala ni za hiljadu godina i mislim da je to ok.

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 16:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Ne bi ni oni s tobom :D

Vrh

PostPoslato: 15 Nov 2010, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
hehe, znam i to mi strasno godi :)

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 00:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Utopija je napisao:
ja se nikad ne bih "spajao" sa nekim pjesnicima u ovom gradu, ne hvala ni za hiljadu godina i mislim da je to ok

To je OK sve dok ne počneš da pričaš ili ne daj Bože radiš protiv njih. Ako ne podržavaš nečiji rad neka to ostane u tebi. Nema potrebe za pokretanjem rata protiv drugih samo zato što ne odobravamo njihov način rada. Ako se umjetnici ne mogu međusobno podržati onda neka bar ne bacaju jedni drugima klipove u noge sa namjerom da ih sapletu.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 09:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ајде, Вејдеру, немој просипати ту лажну демагогију. Откад је свијета и вијека такви ратови постоје. И треба да постоје. Шта је лоше у томе што ја кажем да је нешто лоше и то још поткријепим аргументима?! До прије годину-двије уназад овдје су се сви, укључујући и тебе, и мене, и све остале, трудили да увјере друге у исправност својих идеја и у туђе заблуде. Пошто ти волиш да повлачиш паралеле са Библијом ево једно питање: зашто Христ није све то задржао у себи, него је ушао у храм и ишибао фарисеје и трговце? Јеботе, овдје се објављују и награђују књиге писаца који су лишени елементарне писмености. Прије неколико година годишњу награду нашег Удружења књижевника осваја роман неког метузалема који на првих 35 страница романа пише о некој усахлој бабињари која у мраку своје собе има страховиту моралну дилему: она је, наиме, тај дан или то вече породила мушко дијете са највећом китом коју је икада видјела код новорођенчади. И сада размишља, на 30 страница, уз сву поганштину и скаредност, уз реченице које немају ама баш никакав смисао, да ли да иде у болницу да љуби киту томе дјетету. И ТО ДОБИЈА НАГРАДУ! И ЈА ТРЕБА ДА ЋУТИМ О ТОМЕ? Да, баш...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
Daljac je napisao:
Ајде, Вејдеру, немој просипати ту лажну демагогију

:lol:

ljudi, otisla tema do kurca u off

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 10:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Znate vi dobro šta sam ja htio reći. Jedno je kontruktivna kritika a nešto sasvim drugo je ispucavanje tone zlobe, zavisti, ega, a vi slobodno branite ovo potonje. Kada neko napravi nešto što se nekome ne sviđa postoji mnogo načina da mu se to da do znanja. Svako bira način na koji će to uraditi, ali u tom načinu se mnogo više vidi onaj koji kritikuje nego ono što on kritikuje.

I niste valjda od juče da mislite da će kritika koju upućujete uticati na to da neko ne napiše knjigu koja se vama ne sviđa, film koji se vama ne sviđa, zbirku poezije koja se vama ne sviđa. Boli svijet briga za vaše mišljenje kao što i vas boli za njihovo.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 10:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
moderatoru, ne spamuj

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 11:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Zbog spamovanjam ću počistiti temu večeras.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 13:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Немој. Ти си почео и сада би било коректно да оставиш.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 13:27 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Lijepo je procitati tudja misljenja, jos ljepse pronaci nekoga sa kim mozes razgovarati o nekom djelu, ali nikada mi nije bio jasan toliki uticaj kritike i nepodnosenje iste, kad kriterij ne mozes osloboditi subjektivnosti. Ako i oslobodis, onda ti ostaje suva teorija knjizevnosti koju je opet neko napisao, unoseci znanje i svoja razmisljanja. Objektivnost ne postoji i zasto bi tudja subjektivnost nekome znacila vise od hobija ili dobrog razgovara?!

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 13:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Daljac je napisao:
Немој. Ти си почео и сада би било коректно да оставиш.

Šališ se? Na ovoj temi sve osim prvog posta i mislim još jednog je za brisanje.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 14:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ради шта хоћеш: оно што ја кажем неће промијенити твоју одлуку.
И не, не шалим се.

Такси, критику не можеш ослободити субјективности, да, али постоји критика која се базира искључиво на чињеницама, а то већ нико не може игнорисати нити се правити да су ствари другачије и да могу другачије да се тумаче. Ако ти ишта значи, а како се мени напросто не да препричавати, препоручујем ти књигу, јер држим да те то можда занима, УНУТРАШЊА СТРАНА ПОСТМОДЕРНИЗМА Јасмине Ахметагић. Њени аргументи су уједно и моји...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 20:13 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Daljac, knjiga ti nikada nece postati bestseler ako preporucijes druge knjige, osim svoje. :D

Salim se, potrazicu je. Da li znas ima li je u prodaji ili da idem u Narodnu i univerzitetsku biblioteku?

Naravno da postoje cinjenice i njih treba cuti. Vise sam mislio na kritike koje slusamo ili citamo.

Prije nekoliko sedmica gledao sam Drugi format na HRT-u. Emisija je bila o filmu, u kojoj su gostovali filmski kriticar i neki docent sa fakulteta dramskih umjetnosti (mozda sam pogrijesio naziv fakulteta!) i voditeljka ih je pitala kakve osobine, obrazovanje i sl. treba da posjeduje filmski kriticar. Kazu obojica:|"... znanje iz filmske umjetnosti, sposobnost pisanja, mnogo odgledanih filmova. To bi tako trebalo biti. Ipak subjektivnost ne mogu izostaviti kao i cinjenicu da sto vise stare, drugaciji im se filmovi svidjaju."

Elemente subjektivnosti, promjenu misljenja radi bilo kog razloga je nemoguce izostaviti.

Skerlic kaze da srpska knjizevnost pocinje od 19. vijeka a do tada je sve opismenjavanje. Postovaoci srednjovjekovne knjizevnosti smatraju da je to jedina knjizevnost koja nije motivisana uspjehom i zeljom da se napise nesto epohalno te je zato vrijedna. Za savremnu kazu da je oslobodjenja svih ogranicenja i normi, a kasnije ce se ispostaviti da i nije tako...

Kritika treba da postoji, ali ne ovakva (da je ne nazivam pogrdnim imenom!) kao o Dukafestu (ja imam stele, maznuo pare, ti netalentovan!, a da ne govorim o obilasku groba i zadiranja tamo gdje ne bi trebalo i smjelo ici!), vec o selekciji, ponudi, drustvenoj angazovanosti, programu, temeatskom, netematskom...
Primjer dobre kritike (filma, pozorista, drustvenih desavanja...) je u Politikinom "Kulturnom dodatku". Jedno misljenje njihovog kriticara, pa u narednom broju misljenja drugih na istu temu.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 22:38 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Feb 2003, 14:00
Napokon neka diskusija vrijedna paznje na ovim forumima.
Nemoj Vader brisati postove.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2010, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Sta bi sa festom, je l' zavrsen?
Kakvi su utisci, neki izvjestaj?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]