banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 21:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Desavanja na SFF
PostPoslato: 21 Avg 2009, 08:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2003, 20:23
Citiraj:
Rourke se obratio sarajevskoj publici
Projekcijom filma "Hrvač" režisera Darrena Aronofskog u kojem je glavnu ulogu igrao Mickey Rourke u Ljetnom kinu Heineken u četvrtak je završen ovogodišnji, 15. po redu Sarajevo Film Festival.
Foto: Sarajevo-x.com Foto: Sarajevo-x.com Foto: Sarajevo-x.com Foto: Sarajevo-x.com Foto: Sarajevo-x.com Foto: Sarajevo-x.com Foto: Sarajevo-x.com Foto: Sarajevo-x.com Foto: Sarajevo-x.com Foto: Sarajevo-x.com Foto: Sarajevo-x.com Foto: Sarajevo-x.com Foto: Sarajevo-x.com

sljedeća »
Foto: Sarajevo-x.com
Film je pogledalo više od 3.000 Sarajlija koji su došli vidjeti jedno od najboljih prošlogodišnjih filmskih ostvarenja koje je dobilo dvije nominacije za najprestižniju filmsku nagradu Oscar.

Nakon projekcija filma prisutnim gledateljima obratili su se Darren Aronofsky, režiser filma i Mickey Rourke, glavni glumac i najveća zvijezda ovogodišnjeg SFF-a.

Režiser Darren Aronofsky je publici se kratko obratio: "Drago mi je što sam ponovo ovdje. U Sarajevu sam bio prije sedam godina. Uvijek sam htio da se film prikazuje ovdje. Ovo je meni jedno od najboljih kina na svijetu. Nevjerovatno je koliko se grad promijenio u ovih sedam godina."

Najveća zvijezda festivala glumac Micky Rourke pred publikom u Heneken Open Airu je izjavio: "Divno sam se proveo u ovom gradu. Ljudi su gostoljubivi. Ovo je zemlja u koju bih se volio vratiti ponovo. Hvala što ste došli."

Ja bih najsreniji bio kada bi se u BL napravio slican festival,,,,medutim nama ostaje koncert Stoje,Brene Dace,,,cece,,,,i vjerovatno ce ovaj Micko iz Romanovaca ponovo dovesti pobjednika Guce..............

nježna kraljice, sudbine.
Rodila, te rijeka duboka,
u svakom viru Vrbas nosi tajnu,
nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 09:14 
Pa bilo bi to fino kad bi BL imala takav fest, ali jbg...

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 09:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Banjalucki_Behar je napisao:
Ja bih najsreniji bio kada bi se u BL napravio slican festival,,,,medutim nama ostaje koncert Stoje,Brene Dace,,,cece,,,,i vjerovatno ce ovaj Micko iz Romanovaca ponovo dovesti pobjednika Guce..............

:fist: :fist: :fist:
Pa to je poenta teme. Sarajevo je veliki kulturni centar a Banja Luka je selo. Predlazem da podjemo slati sve svoje pare gotivnim Sarajlijama da se bave kulturom zato sto su toliko kulturni. :lol: E ne moze! :fist: Banja Luka je zapadna Evropa za Sarajevo i to ce i ostati.
A pomenuti umjetinci se mnogo vise slusaju u tvom Sarajevu nego u Banja Luci!

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 11:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:

:fist: :fist: :fist:
Pa to je poenta teme. Sarajevo je veliki kulturni centar a Banja Luka je selo. Predlazem da podjemo slati sve svoje pare gotivnim Sarajlijama da se bave kulturom zato sto su toliko kulturni. :lol: E ne moze! :fist: Banja Luka je zapadna Evropa za Sarajevo i to ce i ostati.
A pomenuti umjetinci se mnogo vise slusaju u tvom Sarajevu nego u Banja Luci!

Za mene Sarajevo uopste nije neki grad,,,nikada ni snu nebih zivio u njemu.......Banjaluka je moj grad i nebih ga mjenjao za milion Srarajeva,,,Zagreba itd...

A slazem se slusa se Cace,,DSca,Mica itd podjednako i u Sarajevu kao i u BL,,,,ali eto nazlost mi u BL nemamo slican dogadaj,,,tako da nam ostaje pobjednik Guce i Stoja nazalost......

Ps,,,,,,Taj sovenizam ti nece nista dobro donjeti.....

Pozzzzzz

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 11:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Feb 2008, 02:32
filozof sa vrbasa je napisao:
La Point je napisao:
Sta reci, jadni ste kada ne shvatate pravu vrijednost SFF-a za ovaj region.

Pomozi mi da shvatim, koja je to vrijednost?

Tako što se snimaju debilni filmovi kao što je "Spring break in Bosnia".

Posto ti vjerovatno mrzis i sam sebe jer si rodjen u Sarajevu, naravno da ti se nemoze objasniti vrijednosti jednog ovakvog festivala, ma gdje se on odrzavao. Eh, sad je caka kod vas jer se odrzava bas u Sarajevu, i to ovi sovinisti nemogu svariti, jer kako pobugu dolaze Scully (doduse bez Muldera) ili Rourke u grad koji Mile Laktashenko zove Teheran? Ja bih isto tako bio jako sretan da se ovaj festival ili, slican njemu, odrzava u BL, ali eto izgleda ne postoji volja odredjenih ljudi.

A za film "Spring break in Bosnia", dobar je film, jebiga zna Richard ko je papak i gdje se krije, a i kako ga izvuci iz misje rupe. :wink:

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 13:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Za mene Sarajevo uopste nije neki grad,,,nikada ni snu nebih zivio u njemu.......Banjaluka je moj grad i nebih ga mjenjao za milion Srarajeva,,,Zagreba itd...

A slazem se slusa se Cace,,DSca,Mica itd podjednako i u Sarajevu kao i u BL,,,,ali eto nazlost mi u BL nemamo slican dogadaj,,,tako da nam ostaje pobjednik Guce i Stoja nazalost......

Ps,,,,,,Taj sovenizam ti nece nista dobro donjeti.....

Pozzzzzz

Pa mnogi si mi kontradiktoran. Na temi o filmskom festivalu, uopste ne pricas o filmovima nego o tome kako je to veliki dogadjaj, kako se neke poznate licnosti odusevljavaju Sarajevom, pa onda slucajno pomenes kako BL to nema, ali eto za BL ostaju Stoja, Brena i ostale cajke.
Sasvim je jasno sta ti hoces da kazes, a te price da volis BL okaci macku o rep jer je jasno kakvu bi ti Bl volio.

Plus off:
Jos moram da reagujem na ovaj bezobrazluk ku vezi kacenja sovinizma na mene. Potpuno neargumentovano me nazivas sovinistom. Ja sasvim dobro znam sta je sovinizam, i ja sovinista sigurno nisam. To sto sam reagovao na tvoju kenjazu me ne cini sovinistom. Inace, sve svoje neistomisljenike strpavate u kantu sovinizma, fasizma, mrznje i cega sve ne, ne dajuci pri tome objasnjenje sta je to sovinisticki i fasisticki u nasim postovima. Samo da znas ja ti necu nasjesti na te jeftine trikove izvrtanja osnovne logike kao neki koji misle da su naprednog i otvorenog uma ako se prave da nema nicega pogresnog u vezi vase kenjaze.
Ljudi! To nije otvorenost uma. Otvorenost uma je razmisljanje svojom glavom i zdravom logikom, a ne iskrivljenom logikom koju neki ljudi plasiraju, i otvorenos uma nije konformizam nego dizanje glasa protiv stvari za koje mislite da su pogresne.
P.S.
Izvinjavam se zbog off-a ali ovakv stil uvredljive i neosnovane argumentacije se ponavlja iz teme u temu od strane pojedinih likova i morao sam da reagujem.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 13:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kao prvo ti mene ubjedujes da ja nevolim Banjaluku,,,a volim Sarajevo.....Ti si kao neki prorok :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ,,,,ti sterotipi,,,da su vamo vukodlaci,,,a tamo vampiri su cisti sovenizam.Banjaluka je moj grad,,,,tu su mi pradjedovi rodeni itd.......

Nazoslost ti si uporan u tim sovenistickim idejama,,,,i ja shavtam da se u tu semu koja se namece ljudima mnoge stvari neuklapaju.......
NPR......Sve sto se desava u Sarajevu je vehabisko itd,,,,,,,a ova ista kuhinja iz Sarajeva stvara pricu da se sve sto desava u BL su cetnicke izmisljotine....

Nazlost ljudi padaju na te price,,,i nazalost ti si jedan od njih.........

Pozzzzzzzzz

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 13:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kao prvo ti mene ubjedujes da ja nevolim Banjaluku,,,a volim Sarajevo.....Ti si kao neki prorok :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ,,,,ti sterotipi,,,da su vamo vukodlaci,,,a tamo vampiri su cisti sovenizam.Banjaluka je moj grad,,,,tu su mi pradjedovi rodeni itd.......

Nazoslost ti si uporan u tim sovenistickim idejama,,,,i ja shavtam da se u tu semu koja se namece ljudima mnoge stvari neuklapaju.......
NPR......Sve sto se desava u Sarajevu je vehabisko itd,,,,,,,a ova ista kuhinja iz Sarajeva stvara pricu da se sve sto desava u BL su cetnicke izmisljotine....

Pozzzzzzzzz

Odlicno, sada svi vide savrsenu ilustraciju onoga o cemu sam pisao u svom predhodnom postu.
To da ne volis BL sam zakljucio iz tvojih postova gdje velicas Sarajevo a istovremeno proglasavas Banja Luku za mjesto gdje su ostale samo cajke i nekultura. Vidis, nije u pitanju vidovitos nego jedna stvar koja se nazvia razum.

Nego da se vratimo na tvoje lazi, nebuloze i jeftine trikove kojima neosnovano pokusavas da mi okacis neke epitete.
ti sterotipi,,,da su vamo vukodlaci,,,a tamo vampiri su cisti sovenizam.Banjaluka je moj grad,,,,tu su mi pradjedovi rodeni itd.......

...

Pozzzzzzzzz

Prvo pises ove nebuloze koje nemaju nikakve veze sa nicim sto sam ja napisao (da ne pricamo da si propustio priliku da ukazes gdje nesto slicno stoji u mojim postovima), a onda u jednom trenutku se ponasas kao da sam ja taj koji je napisao ove gluposti. Pa onda arogantno odgovaras na te "moje" gluposti (koje su, ako pazljivo procitamo, tvoje gluposti) na ovaj nacin
Nazoslost ti si uporan u tim sovenistickim idejama,,,,i
.
Kojim sam ja cudom odjenom postao zagovornik ovih ideja kada ih nisam ja pisao nego ti? :roll: :roll: :roll:
Vec sam ti rekao da ne pokusavas to jeftino izvrtanje logike na meni jer ja na to ne nasjedam.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 14:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
To da ne volis BL sam zakljucio iz tvojih postova gdje velicas Sarajevo a istovremeno proglasavas Banja Luku za mjesto gdje su ostale samo cajke i nekultura. Vidis, nije u pitanju vidovitos nego jedna stvar koja se nazvia razum

Vidis ti ponovo trvdis da ja nevolim Banjaluku,,,i ponovo potvrdujes svoje sovenisticke ideje....Muslimani mrze Banjaluku,,,,srbi mrze Sarajevo.....Uvjek se vrstis u istim sterotipima mrznje,,,u kojoj su se mnogi ugusili.........

Da se opet vratimo na temu,,,,,ove godine je iz Srbije prestavljeno nekoliko filmova na SFF,,,presjednica odbora je bila Mirajana Karanovic,,,svi su aplauzom nagradeni,,,,i tako treba da bude.....

I na kraju,,, ja sam odrastao na Mejdanu,,,i danas dan se ovdje negleda koje kooje vjere,,,nego koje kakav covjek.....Ja ljude djelim na dobre i lose,,,,nikada mi ovi bijedni politicari neve nametnutni sovenistricke ideje u koje se ti zaklinjes.....

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 15:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vidis ti ponovo trvdis da ja nevolim Banjaluku,,,i ponovo potvrdujes svoje sovenisticke ideje....Muslimani mrze Banjaluku,,,,srbi mrze Sarajevo.....Uvjek se vrstis u istim sterotipima mrznje,,,u kojoj su se mnogi ugusili.........

I na kraju,,, ja sam odrastao na Mejdanu,,,i danas dan se ovdje negleda koje kooje vjere,,,nego koje kakav covjek.....Ja ljude djelim na dobre i lose,,,,nikada mi ovi bijedni politicari neve nametnutni sovenistricke ideje u koje se ti zaklinjes.....

Hoces da kazes da me to sto sam primjetio da ti ne volis Bl cini sovinistom? Kakva glupost. Ja nisam rekao da Muslimani mrze Banja Luku nego da ti ne volis Banja Luku, makar ne onakvu kakva je danas. To sam primjetio u tvojim postovima na ovoj temi. Jedna stvar je konstruktivna kritika, ali kritika u kontekstu u kojem si ti pisao se moze protumaciti samo kao nedobronamjerna.

Ponovo lazes i obmanjujes.

...

Opet sam pises gluposti za koje kasnije tvrdis da ih ja zastupam. Kakve su ovo baljezgarije? Bacas samo isprane fraze koje se nikako ne mogu odnositi na mene. U sta sam se ja od ovih gluposti zaklinjao? Uostalom na ovakav debilan stil argumentacije sam vec ukazao u svojim predhodnim postovima.
Ne volim sto ti moram razbiti iluziju ali nije svako ko ima reci nesto protiv tvojih obmana sovinista.
P.S.
Ne bi bilo lose da su te na Mejdanu pored tvoje "tolerancije" naucili malo i pravopisa.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 15:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
La Point je napisao:
La Point je napisao:
Sta reci, jadni ste kada ne shvatate pravu vrijednost SFF-a za ovaj region.

Pomozi mi da shvatim, koja je to vrijednost?

Tako što se snimaju debilni filmovi kao što je "Spring break in Bosnia".

Posto ti vjerovatno mrzis i sam sebe jer si rodjen u Sarajevu, naravno da ti se nemoze objasniti vrijednosti jednog ovakvog festivala, ma gdje se on odrzavao. Eh, sad je caka kod vas jer se odrzava bas u Sarajevu, i to ovi sovinisti nemogu svariti, jer kako pobugu dolaze Scully (doduse bez Muldera) ili Rourke u grad koji Mile Laktashenko zove Teheran? Ja bih isto tako bio jako sretan da se ovaj festival ili, slican njemu, odrzava u BL, ali eto izgleda ne postoji volja odredjenih ljudi.

A za film "Spring break in Bosnia", dobar je film, jebiga zna Richard ko je papak i gdje se krije, a i kako ga izvuci iz misje rupe. :wink:

Mene boli qrac za vaš festival i ko vam dolazi i ko vam je dolazio i ko će vam doći. Nego ovdje se osjeća veća isfuranost vas Bošnjaka, zašto Republiku Srpsku boli qrac za tako jedano "značajno" dešavanje u glavnom gradu BiH.

I smatram da su organizatori festivala dužni reći vašim uvaženim gostima da 49% teritorije BiH zanima tako jedan festival kao lanjski snijeg.

PS
Imaš dobar filmski ukus. :lol:

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 16:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 21:25

I smatram da su organizatori festivala dužni reći vašim uvaženim gostima da 49% teritorije BiH zanima tako jedan festival kao lanjski snijeg.

KAKO IM OBJASNITI KAKO TI TO KAZES DA 49% BOSANSKE TERITORIJE NE ZANIMA FILM I TA VRSTA UMJETNOSTI.Gdje na svijetu ima toliki procenat na jednome mjestu da su operisani od umjetnosti.
Mnoge stvari oni znaju i sami o nama.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 16:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

antik je napisao:

KAKO IM OBJASNITI KAKO TI TO KAZES DA 49% BOSANSKE TERITORIJE NE ZANIMA FILM I TA VRSTA UMJETNOSTI.Gdje na svijetu ima toliki procenat na jednome mjestu da su operisani od umjetnosti.
Mnoge stvari oni znaju i sami o nama.

Ja sam rekao 49% BiH, a ne bosanske. Pa naravno da ima, sve što se fabrikuje u Teheranu nema prođu Republici Srpskoj ili se gleda sa opravdanom dozom rezerve.

Ja se nadam da znaju.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 17:06 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E moj Filozofe sa Miljacke, pa ti si stvarno jedan kloc i to veliki. Vidim umislio si se pa si dajes za pravo da govoris u ime 49% teritorije BiH. :lol: ....Koji lik bem ti zito.
Najbolje je kad kazes "vas festival" "nas ovdje", kao da zaboravljas da si ti rodjeni sarajlija, dakle to je i tvoj festival, jadno je da se odrices svoga komada zemlje. Dobro ti je Momcilo Krajisnik silovao mozak onih dana kada je pozvao srpski narod u masovno napustanje iz Sarajeva, par dana poslije Dejtona. Umjesto da se ponosis sto se u tvome gradu odrzava ovakav festival, sa gostima iz cijelog svijeta, ti ga omlazavas. Prodo si svoje za litar Vrbasa, na kojeg se tvoje tijelo nikad nece naviknuti.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 17:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

La Point je napisao:
E moj Filozofe sa Miljacke, pa ti si stvarno jedan kloc i to veliki. Vidim umislio si se pa si dajes za pravo da govoris u ime 49% teritorije BiH. :lol: ....Koji lik bem ti zito.
Najbolje je kad kazes "vas festival" "nas ovdje", kao da zaboravljas da si ti rodjeni sarajlija, dakle to je i tvoj festival, jadno je da se odrices svoga komada zemlje. Dobro ti je Momcilo Krajisnik silovao mozak onih dana kada je pozvao srpski narod u masovno napustanje iz Sarajeva, par dana poslije Dejtona. Umjesto da se ponosis sto se u tvome gradu odrzava ovakav festival, sa gostima iz cijelog svijeta, ti ga omlazavas. Prodo si svoje za litar Vrbasa, na kojeg se tvoje tijelo nikad nece naviknuti.

Upamti ovo, taj grad je prestao biti moj još 1992. I ostao je samo na papiru, a da se može mjenjati rado bih i to izbrisao. Nemoj se ti brinuti o mojim korjenima, ja sam se snašao. A i građani Sarajeva srpskog porijekla su rekli šta misle. Samo što to do vaših mozgova ne dolazi.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 18:15 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

La Point je napisao:

Upamti ovo, taj grad je prestao biti moj još 1992. I ostao je samo na papiru, a da se može mjenjati rado bih i to izbrisao. Nemoj se ti brinuti o mojim korjenima, ja sam se snašao. A i građani Sarajeva srpskog porijekla su rekli šta misle. Samo što to do vaših mozgova ne dolazi.

E pa vidis, odreko si se svoje kuce radi litar Vrbasa, ali i u ovome gradu ces biti sarajlija, dzes ba sta ima ba, kontas me?
Ali smijesna mi je ova tvoja mrznja prema vlastitom rodnom gradu, uvjeren sam da bi se mnogi cika psihijatri rado uhvatili u kostac sa tvojim ogranicenim umom, samo kada bi im dao. Od mrznje se ne zivi.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Besparica je napisao:
Hoces da kazes da me to sto sam primjetio da ti ne volis Bl cini sovinistom?

Ja sam neveo da neslusam Dacu Cicu,Seci itd,,,i ti odma zakljucujes da ja nevolim BL,,,,,bas si
Ne bi bilo lose da su te na Mejdanu pored tvoje "tolerancije" naucili malo i pravopisa.
jako bistar i potvrdujes teoriju sovenizma ponovo,,,da je nemoguce da muslimani vole Banjaluku,,,a ja volim bas ovakvu kakva jeste,,ja imam jednu Banjaluku,,,druge nemam.....Naveo sam ti su BL najveca desavanja kada dode Brena i company,,,,,,

Besparica je napisao:

Vidis ovo je moj grad i ja sam ponosan na njega,,,nisam kao ovaj sarajlija sto se stidi sto je tamo roden....... A sumljam da si banjalucanin.......

A sto se tice pravopisa,,,,nebi ti skodilo malo prakse...................

nosi istinu.

Ovo je moj grad...

"

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Ova tema je zaključana, ne možete da menjate postove ili da odgovarate  [ 37 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]