banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 21:44

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Avg 2009, 08:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
100 ljudi 100 cudi, eb ga, ne postoji film koji je svima dobar :) Iskreno meni je Shawshank najbolji film ikad..

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 18:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Ja bih ovu temu pod hitno zatvorio.
Ojednom su svi opasni kriticari,svi znaju sta je originalno,sta kopirano a sta dobro.

Ja ipak mislim da je vjerodavnije misljenje filmskih kriticara od nasih misljenja,jer ipak,ljudi time zaradjuju za zivot i time se bave,i dobri su u tome,a nije lako biti ozbiljan i profesionalan filmski kriticar,dovoljno je da pogledas sve komentare na ovoj temi pa da ti to bude jasno.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2009, 23:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Elvis Presley je napisao:
Ja ipak mislim da je vjerodavnije misljenje filmskih kriticara od nasih misljenja

Ne. Jer ako se nekome neki film ne sviđa onda niko (pa ni silni stručnjaci i eksperti) mu ne mogu reći da "nije u pravu" jer je taj film super, divan, krasan.

Film (nekome) vrijedi onoliko koliko će ga dodirnuti, koliko će mu se svidjeti, koliko će ga inspirisati, možda natjerati da se zamisli oko ovoga ili onoga, ili jednostavno koliko će ga zabaviti. Film vrijedi samo toliko. Ništa više, ništa manje. A zbog zagrade u prethodnoj rečenici se vidi da je vrijednost nekog filma samo individualan stvar. Zbog toga se ne može reći nekome da jeste ili nije u pravu kada kaže da mu se neki film sviđa ili ne sviđa, odnosno da je bolji ili lošiji od nekog drugog filma.

Zbog toga je bezveze prepirati se oko "kvalitete" filmova, a i bezveze je da neko za sebe misli da ima "bolji" ukus za filmove od drugih, jer ne može imati bolji, može samo imati drugačiji.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2009, 00:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
Pa bas zato ova tema nema smisla.U naslovu kaze - ne biste preporucili film koji po vama precijenjen.
Pa ako je nekome precijenjen,nekome drugom je podcijenjen,nekome je los,nekome dobar.
Evo ti kazes da su ti Taxi Driver i Scarface losi.Znaci ti ovdje ne preporucujes 2 kultna filma koji su iznadprosjecni bar po meni.

A moja recenica da su filmski kriticari mjerodavniji od nas stoji.Ali iz nekog profesionalnog ugla.
Npr mislio sam na cinjenicu da bi filmski kriticari trebali poznavati svjetsku kinematografiju uopste,rezisere,glumce,i npr znati prepoznati vec vidjeno.Pogotovo danas.Danas mozes napucati film specijalnim efektima da na prvi pogled bude fantastican,ali dzaba ako je npr ideja filma koriscena neke bubam 1957 godine.

I ma koliko se nama film svidio,treba biti objektivan pa reci i koju njegovu manu.Sto filmski kriticari rade.Objektivni su.I to ih razdvaja od nas ovdje,koji samo mozemo tipkati po forumu do sutra.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2009, 13:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Elvis Presley je napisao:
Ja bih ovu temu pod hitno zatvorio.
Ojednom su svi opasni kriticari,svi znaju sta je originalno,sta kopirano a sta dobro.

Ja ipak mislim da je vjerodavnije misljenje filmskih kriticara od nasih misljenja,jer ipak,ljudi time zaradjuju za zivot i time se bave,i dobri su u tome,a nije lako biti ozbiljan i profesionalan filmski kriticar,dovoljno je da pogledas sve komentare na ovoj temi pa da ti to bude jasno.

Da, kad sam napisao na pocetku da se ukusi razlikuju, napisao sam to radi reda, ne znajuci da ce se mozda naci sukobljena misljenja. Takodje, pod "forumasima" sam smatrao samo vrhunske filmske kriticare da odgovaraju na ovu temu. Naravno da sam znao da ce razliciti ljudi imati razlicita misljenja, i da ce doci do razmimoilazenja, i naravno da sam znao da nasa misljenja nisu jednako "vrijedna" misljenjima filmskih kriticara sirom svijeta. Ali, ipak htio sam da saznam da li ima filmova koji su univerzalno omrazeni, bez obzira sta oni na imdb-u misle o njima, a pogotovo sta kriticari misle. Valjda smo dovoljno pametni i dovoljno filmova pregledali da mozemo i nezavisno od misljenja kriticara odrediti i otkriti da li film ima neku vrijednost. Ipak smo svi ovdje na pdf Film, i samim tim bi trebali da se razumijemo nesto u filmove. Nisam napisao ovu temu u LJubav il kako se vec zove pdf...
I, jos nesto. Poznato je da se mnogi danasnji kriticari ponasaju, ne tako rijetko, identicno danasnjim politicarima, tj. govore ono sto im je receno da kazu, upravo zbog ljudi kojima je stalo samo do njihovog misljenja i njihove ocjene filma, a sve u cilju vece zarade. Tako ta publika, procitavsi recenziju nekog slavnog kriticara, i pre gledanja filma zna da je taj film "sjajan", bez obzira kakav utisak ostavi na njega...
Slicna je situacija i sa imdb. Samo vidjevsi ocjenu nekog filma, takva publika "zna" da je film dobar. E, upravo zbog takvih i slicnih zelim da cujem licno misljenje, misljenje bez predrasuda, neiskvareno recenzijama "slavnih" kriticara i ocjenama na sajtovima, na kojima se takodje, iz upravo navedenih pobuda, vrse odredjene manipulacije. Naravno, takve manipulacije su mnogo teze za izvrstiti, nego sto je to slucaj sa kriticarima...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 25 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]