banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 09:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Frieda je napisao:
"Groundhog Day" ili kako su preveli: "Dan mrmota". Taj film mogu milion puta gledati... :P

...ali svaki put imas osjecaj kao da gledas isti film opet i iznova :P

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Tema posta: Re: REMEK - DJELO
PostPoslato: 22 Dec 2007, 15:31 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2006, 21:07
nerevar je napisao:
High7ander je napisao:
Slučajno sam napisao taj film. Ali kad smo ga se dotakli, po meni je vremenom postao negledljiv, a nije ni dobio (OPRAVDANO) kultni status, a mislim da je na to išao. Brus Vilis iritira svojim preglumljivanjem; a ovaj film koji je reklamirao kao Blade Runner 90-ih ( :lol: ) je jedna obična glupost, ništa više.

pa čuj svaki film vremenom postane negledljiv. a ja ću te samo pitati koliko si puta pogledao taj film? meni je svaki film koji mogu pogledati dva puta dobar film, a onaj koji mogu pogledati 15+ puta je remek delo.
High7ander je napisao:
OK. Objasni šta je to toliko genijalno u ovom filmu.

two words: drill sergeant

2 puta dok sam bio mlađi i sad nedavno (prije mjesec dana, mislim na Novoj) treći put. Pa ja sam žiku pogledao 20+ puta, ne znači to da je taj film meni remek-djelo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 15:36 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Se7en je stvarno stilski urađen i sve ali ima jednu ogromnu manu.
NEUVJERLJIV JE

Kad Jaganjci.... je mnohi prizemljeniji, realniji i kvalitetniji film.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 15:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

A bekstvo iz š..

školski primjer dobog, odličnog filma. Dobri stražari, loši stražari, dobri zatvor. loši zatvorenici. Veoma loš upravnik. Pravednik hoće da uradi pravu stvar, biva ubijen. I bjekstvo je malo, ne znam koliko je vjerovatno.

Toliko je predvidljiv ovaj film. Čim je onaj jedan od zatvorenika htejo da potvrsdi priču od Ti M Robbinsa odmah se znalo da će biti ubijen. Meni je toliko bio predvidljiv, ne znam. Znam da sam u manjini povodom ovog filma, pa neke stvari i prećutim

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 16:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
High7ander je napisao:
A bekstvo iz š..

Po meni odličan film. Drži visoko drugo mjesto na IMDb-u, odmah iza Kuma 1 i ispred Kuma 2.

High7ander je napisao:
I bjekstvo je malo, ne znam koliko je vjerovatno.

20.12.2007.
Pobjegli iz zatvora zahvaljujući ženskim plakatima
Dogodio se filmski bijeg iz zatvora u New Jerseyju. Dvojica kažnjenika očito su bila nadahnuta jednim od najboljih filmova svih vremena, 'Iskupljenje u Shawshanku'. Najvažnija pomoć u bijegu bili su im ženski plakati.
Plakatima s atraktivnim ženama dvojica su kažnjenika skrila tunel za bijeg. Poput junaka kultnog filma 'Iskupljenje u Shawshanku'. Žicom su odvojili blokove i smrvili ih metalnim ventilom.
Prije zore bjegunci su se provukli kroz rupu, skočili na krov, a potom se i popeli preko zida s bodljikavom žicom visokog više od sedam i pol metara. Ostavili su i poruku sadržaja 'Hvala stražaru na potrebnom alatu. Pravi si prijatelj. Sretni praznici. Smajlić."
Policija istražuje je li netko od stražara pomogao bjeguncima. Jose Espinosa čekao je izricanje kazne za ubojstvo, a Otis Blunt je optužen za oružanu pljačku.
Ovo je prvi bijeg u 21 godinu iz strogo čuvanog zatvora. Uprava zatvora zabranila je od sada zatvorenicima lijepljenje plakata.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 16:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Jul 2007, 23:45
Popokatepetl je napisao:
Frieda je napisao:
"Groundhog Day" ili kako su preveli: "Dan mrmota". Taj film mogu milion puta gledati... :P

...ali svaki put imas osjecaj kao da gledas isti film opet i iznova :P

i onda je mrmot-svizac zamotao cokoladu u foliju ...ja ga gledao 2-3 puta mislim

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 17:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
Vader je napisao:
High7ander je napisao:
A bekstvo iz š..

Po meni odličan film. Drži visoko drugo mjesto na IMDb-u, odmah iza Kuma 1 i ispred Kuma 2.

High7ander je napisao:
I bjekstvo je malo, ne znam koliko je vjerovatno.

20.12.2007.
Pobjegli iz zatvora zahvaljujući ženskim plakatima
Dogodio se filmski bijeg iz zatvora u New Jerseyju. Dvojica kažnjenika očito su bila nadahnuta jednim od najboljih filmova svih vremena, 'Iskupljenje u Shawshanku'. Najvažnija pomoć u bijegu bili su im ženski plakati.
Plakatima s atraktivnim ženama dvojica su kažnjenika skrila tunel za bijeg. Poput junaka kultnog filma 'Iskupljenje u Shawshanku'. Žicom su odvojili blokove i smrvili ih metalnim ventilom.
Prije zore bjegunci su se provukli kroz rupu, skočili na krov, a potom se i popeli preko zida s bodljikavom žicom visokog više od sedam i pol metara. Ostavili su i poruku sadržaja 'Hvala stražaru na potrebnom alatu. Pravi si prijatelj. Sretni praznici. Smajlić."
Policija istražuje je li netko od stražara pomogao bjeguncima. Jose Espinosa čekao je izricanje kazne za ubojstvo, a Otis Blunt je optužen za oružanu pljačku.
Ovo je prvi bijeg u 21 godinu iz strogo čuvanog zatvora. Uprava zatvora zabranila je od sada zatvorenicima lijepljenje plakata.

bas sam neki dan to citao dok sam pravio listu 10 najboljih bjekstava iz zatvora. Svaka im cast, evo pre 3 dana, dva lika helikopterom pobjegli iz grckog zatvora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 20:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
Damaskin je napisao:
nerevar je napisao:
onaj koji mogu pogledati 15+ puta je remek delo

Добра дефиниција, али у том случају моја листа изгледа овако:

- Fight Club
и то је то... 8)

High7ander je napisao:
2 puta dok sam bio mlađi i sad nedavno (prije mjesec dana, mislim na Novoj) treći put. Pa ja sam žiku pogledao 20+ puta, ne znači to da je taj film meni remek-djelo.

evo još bolje definicije:
Frieda je napisao:
Taj film mogu milion puta gledati... :P

gledao sam i ja žiku 20+ puta, ali ga ne mogu gledati opet. dok sam balkanskog špijuna gledao 50+ puta i uvek mogu još :D

High7ander je napisao:
P.S. Nemojte za filmove tipa, ne znam Mrak film, Peati Element, ili ne znam šta vec

a ovo mi je zvučalo glupo pa sam morao reagovati jer sam se osetio prozvanim. meni je recimo taj film baš sjajan. razumem da ti se ne sviđa ali ne razumem zašto po tebi taj film nekome ne bi mogao biti remek delo? eto meni jeste, a imamo sličan ukus. ok ti si naveo stvari koje ti se ne sviđaju u tom filmu, a ja ti za svaku mogu navesti deset stvari koje se meni sviđaju.

evo recimo još jedan sasvim običan film koji ja uvek mogu pogledati: the fugitive. meni je u tom filmu sve kako treba da bude.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 21:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Не могу да вјерујем....кад сам писао први пост размишљао сам да додам Балкански шпијун и Дан мрмота, али сам у задњем тренутку обрисао...

...или имамо исти укус, или је дефинитивно ријеч о сјајним филмовима... 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 21:02 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

nerevar je napisao:
Damaskin je napisao:
nerevar je napisao:

- Fight Club
и то је то... 8)

High7ander je napisao:

Frieda je napisao:

gledao sam i ja žiku 20+ puta, ali ga ne mogu gledati opet. dok sam balkanskog špijuna gledao 50+ puta i uvek mogu još :D

High7ander je napisao:
P.S. Nemojte za filmove tipa, ne znam Mrak film, Peati Element, ili ne znam šta vec

a ovo mi je zvučalo glupo pa sam morao reagovati jer sam se osetio prozvanim. meni je recimo taj film baš sjajan. razumem da ti se ne sviđa ali ne razumem zašto po tebi taj film nekome ne bi mogao biti remek delo? eto meni jeste, a imamo sličan ukus. ok ti si naveo stvari koje ti se ne sviđaju u tom filmu, a ja ti za svaku mogu navesti deset stvari koje se meni sviđaju.

evo recimo još jedan sasvim običan film koji ja uvek mogu pogledati: the fugitive. meni je u tom filmu sve kako treba da bude.

Evo baš danas je bio Žika na RTS Sat, opet sam mu se fino ismijao.

A The Fugitive, slažem se, sve štima, gluma, odlična akcija, napetost, i najvažnije veoma zabavan film.
Inače mrzim filmove rađene po serijama (prije svega Mission: Impossibile, Maverick, zabavan film ali....)

A, izvini za ovo, ali reći da je je 5 Element remek-djelo je ... ne znam .... bljak.

Bekstvo iz Š, ajde tu si men malo ubjedio ali, likovi su mi previše dobri-loši, ostaje pri svom školiski primjer odličnog filma, ali remek-djelo NE.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
vidim spominjete filmove remek-djela. za neke sam cuo, neke sam gledao, neke nisam. ali ne mogu vjerovati da niko nije spomenuo LotR(nemojte sad reci da film ne valja i da ne zasluzuje status remek djela). dobro mozda drugi dio malo smrdi, ali prvi i treci su za mene najbolji filmovi ikada snjimljeni :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 23:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
High7ander je napisao:
nerevar je napisao:
Damaskin je napisao:
nerevar je napisao:

- Fight Club
и то је то... 8)

High7ander je napisao:

Frieda je napisao:

High7ander je napisao:

A The Fugitive, slažem se, sve štima, gluma, odlična akcija, napetost, i najvažnije veoma zabavan film.
Inače mrzim filmove rađene po serijama (prije svega Mission: Impossibile, Maverick, zabavan film ali....)

A, izvini za ovo, ali reći da je je 5 Element remek-djelo je ... ne znam .... bljak.

Bekstvo iz Š, ajde tu si men malo ubjedio ali, likovi su mi previše dobri-loši, ostaje pri svom školiski primjer odličnog filma, ali remek-djelo NE.

Previse si subjektivan po tom pitanju, kad je vec tako, reci "po meni ... nije remek djelo. Recimo meni je iskuljenje u š. remek djelo, tebi nije. Americki odmetnici, jedan od najboljih westerna ikad, cak sta vise, jedini film sto sam pogledao cini mi se 3puta.

Nemozes reci dobar film ali remek djelo definitivno nije, ja kazem da jeste, i sta sad?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Dec 2007, 23:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Malo je nezahvalno pricati o tome.
Sve su to subjektivne stvari.
Cak i kada bi izbacili nekakvu zvanicnu, priznatu rang listu ja mislim da se vecina ne bi slozila potpuno.

Bjekstvo iz sosenka po meni zasluzuje da bude u vrhu, na mene je bas jak utisak jos dok sam bio klinac i gledao sam ga bar desetak puta.
5 element....ni pod razno!

Koliko sam vidjeo (nisam sve pazljivo procitao) niko ne spominje Kurosawu - Rasomon, ili 7 samuraja, snovi. (mada je meni rasomon mnogo bolji)

...ili Tarkovskog - Andrej Rubljov!?
Linc - covjek slon

Ali zanimljivo je vidjeti sta ljudi vole, koliko smo razliciti :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 00:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2006, 01:07
Е, даааа....

"Ноћ на Земљи" Џим Џармуша....легендаран... 8)

"Рубгљов" Тарковског је свакако генијалан филм,
и појам у сваком смислу, ал' шта ћу кад сам чо'ек сељак,
па ми је прва асоцијација на филм - забава... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 00:21 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Heat
Ronin
The Shawshank Redemtion
Devils Advocate
Hotel Rwanda
Crash
Inside Man

mrzi me da navodim bar jos 100 filmova, po mom ukusu, za remek djelo. samo cemo da zaratimo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 01:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Star Wars

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 01:46 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Frenki je napisao:
High7ander je napisao:
nerevar je napisao:
Damaskin je napisao:
nerevar je napisao:

- Fight Club
и то је то... 8)

High7ander je napisao:

Frieda je napisao:

High7ander je napisao:

Previse si subjektivan po tom pitanju, kad je vec tako, reci "po meni ... nije remek djelo. Recimo meni je iskuljenje u š. remek djelo, tebi nije. Americki odmetnici, jedan od najboljih westerna ikad, cak sta vise, jedini film sto sam pogledao cini mi se 3puta.

Nemozes reci dobar film ali remek djelo definitivno nije, ja kazem da jeste, i sta sad?

Pa to "PO MENI" se podrazumjeva, ne mogu stvarno svaki put pisati.
Americki odmetnici, PO MENI daleko od remek-djela

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 01:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
Heat
Ronin
The Shawshank Redemtion
Devils Advocate
Hotel Rwanda
Crash
Inside Man
mrzi me da navodim bar jos 100 filmova, po mom ukusu, za remek djelo. samo cemo da zaratimo.

Ronin, pogledaj film Šakalov Dan (The Day Of The Jackal, http://www.imdb.com/title/tt0069947/) i vidjećeš šta je remek-djelo špijunskog trilera. Ovo je tek osrednji filmić "umornog" Frankenhaimera, dok njegov film Manchurian candidate iz 60-ih zaslužuje titulu remek-djela.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 01:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Block out je napisao:
Malo je nezahvalno pricati o tome.
Sve su to subjektivne stvari.

Koliko sam vidjeo (nisam sve pazljivo procitao) niko ne spominje Kurosawu - Rasomon

Da, ali čisto da prodiskutujemo.
Ne znam kako sam ovaj zaboravio (Rasomon), a 7 S, iskreno nije mi se dalo gledati. Traje 3+ sati.
I da, Fight Club, stilom, brutoalnašću, orginalnošću i kvalitetom prije svega, zaslužuje ovaj status. Jedan od najoriginalnijih filmova koje sam ikad pogledao, .... umalo da zaboravim, po meni

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Dec 2007, 02:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ne mogu se načuditi da je Fight Club iz Holivuda.

Zatim, zaboravili smo De Palmu i njegova dva R-D:
Carlito's Way (veoma potcjenjen film; puno smireniji ali efikasniji od Scarface-a, bolji rad na likovima, realniji puno; De Palma u možda najboljem izadnju; omiljeni kadar kad Pacino sa krova gleda onu curu svoju kako pleš ili šta već radi, kakav kadar, wow)
The Untouchables (i ovdje sam se malo dvoumio jer De Palmin rad ovdje mi je malo pretcjenjen, ima tu sjajni scena i kadrova kakve samo De Palma zna snimiti, ali bilo je i nekih "nelogičnih scena", ali scenario je genijalan, ništa manje)

Jel gledao ko od Ridlija Skota prvenac The Duelists, po meni R-D?
Jel gledao ko uopšte The Day Of The Jackal? Ovo ko pogleda i ne kaže da sam upravu (naj špijusnki triler svih vremena, apsolutni R-D), ne znam,.....

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]