prvo za SiCkNeSS
moje licno misljenje je da film i nije toliko los (naprotiv je dobar). sem da je ovaj drugi dio "malo" zestok za djecu, mislim na kraj sa zmijom...
a sta si ti ocekivao da ces kad udjes u kino salu u kojoj se prikazuje film za djecu od 5-12 godina i one koji se na taj nivo rado spustaju (kao ja

), da ce tamo da sjedi "ozbiljna" raja i da ce da se pusta neki film za kojim svi lude a djecu vode da gledaju taj film cisto rekreacije radi
a kao sto Utopija kaze
tehnoloski bolji a pricom i dalje jednostavan, po pricama ovde na forumu zakljucio sam da je knjiga 10x zanimljivija, dok je u filmu obracena paznja na efekte, bash kao u svim novijim filmovima...
kao da se natjecu ciji film ce imati vise i sjajnije efekte a ne zanimljivu radnju i pouku...
prije par dana sam uzeo u diskobolos-u The Back To The Future 1 i 2 (treci je bio iznajmljen) gledao sam ih josh '94 ali i dan danas mi je mozda jedan od najboljih filmova koji ima odlicnu radnju i efekte (ali za danasnje filmove mozda i smijesne)
btw prvi dio je sniman oko '85 godine kad se radnja u filmu odvija a zadnja 2 dijela nekoliko godina kasnije
p.s.
ko ga nije gledao, neka ga svakako pogleda