banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 17:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 19:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2005, 01:04
spavac je napisao:
zelimo da gledamo glupe akcije poput Die Hard koje veze sa vezom nemaju

ajoj da te čuje john mclaine :2gunfire:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 19:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
@spavac: Ti stvarno hoces da vrijedjas. Ako si ti nesposoban da primjetis nedostatke filma, ili to za tebe nisu nedostaci, ne znaci da su svi drugi kojima se film ne dopada koliko i tebi debili. Razumijes? I nemoj vise da vrijedjas. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 21:33 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
da li sam ti napisao da si glup posto ne kontas Babel. :D nisam. prema tome prestani sa otrcanim fazonima, da te vrijedjam. :wink:

nego napisi kritiku, papak jedan. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 21:40 
staromodan
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:
Ima zanimljivu ideju - BlackHand je vec rekao - problemi u komunkaciji na razliciti razinama. Meni se ne svidja: Sporo se razvija jedna prosta fabula; karakterizacija likova je povrsna, njihovi postupci nisu dovoljno motivisani, Kate Blanchett nije nesto super odglumila.
Najlosija mi je prica koja se odvija u Meksiku, najbolja je ona u Japanu. Neke scene su mogle da ne budu onako pateticne, npr. ubijanje onog marokanskog djecaka.... itd.

@ spavac: I zasto u svakom americkom filmu mora da se spomene pitanje nacionalne sigurnosti?? - Klishe mozda? :P

zar ti je prica u japanu, nacionalna sigurnost. a ni prica o marokanskom djecaju nije nacionalana sigurnost, kao ni odvodjenje djecaka na zabavu u Meksiko. prouci rijec babel sta znaci.

i procitaj ono sto je nick nebeska_krila napisao/la. taj komentar daje drugaciju ugao gledanja pored tog "nacionalna sigurnost"

ljudska svijest polako izumire. nekad su filmovi sluzili za zabavu. danas vecina rezisera zeli na drugaciji nacin da prikaze svoje filmove. ili pokusavaju da iznesu neku poruku.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
spavac je napisao:
da li sam ti napisao da si glup posto ne kontas Babel. :D nisam. prema tome prestani sa otrcanim fazonima, da te vrijedjam. :wink:

Nemoj tako sa damom [-X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 23:02 
staromodan
Korisnikov avatar

dame su umrle jos u 20 vj. :D

off.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 23:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2005, 08:11
Srami se...ta linea ce jos malo propasti u zemlju od stida :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 23:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
spavac je napisao:
dame su umrle jos u 20 vj. :D

off.

Kada je nestala gospoda ? Je li cekas damu da te magicnim stapicem pretvori u gospodina ?

p.s. ne dirati Friedu, da iole citas tudje postove, znao bi da se radi o prefinjenoj ( suptilnoj, sofisticiranoj ) dusi, sto bi lako moglo potpasti pod definiciju dame

Toliko, o Babelu sam se vec vise puta izjasnila, ne bih da se ponavljam.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 23:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:

Ti si zakljucio da ako se nekome ne dopada Babel sigurno voli da gleda filmove tipa Rambo, Umri muski... aluzija je ta i ta, ne treba da se posebno objasnjava.
Ako sam ja pogresno razumjela aluziju, onda je to moj problem i nema potrebe da se vracamo na to.

I kad sam ja to rekla da ne kontam Babel?

spavac je napisao:
zar ti je prica u japanu, nacionalna sigurnost. a ni prica o marokanskom djecaju nije nacionalana sigurnost, kao ni odvodjenje djecaka na zabavu u Meksiko. prouci rijec babel sta znaci.

Sve price su povezane, tako da... naravno da je i taj segment povezan sa svakom od prica, iako nisam imala namjeru da to nesto posebno izdvajam. Jednostavno, to je postao malo dosadan klishe..

spavac je napisao:
i procitaj ono sto je nick nebeska_krila napisao/la. taj komentar daje drugaciju ugao gledanja pored tog "nacionalna sigurnost"

NebeskaKrila je prepricao/la film.
Nisam nijednom rekla da je "nacionalna sigurnost" moj ugao gledanja ovog filma.

Ne mogu da vjerujem sama sebi da se uopste opravdavam. Spavac, stvarno mislim da ova rasprava nema smisla. Ti mislis da ja ne razumijem film samo zato sto mi se ne dopada koliko se tebi dopada.
Nemam sta da dodam. Uzivaj.

Block out i Black_is_Beautiful: tnx :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Jul 2007, 23:58 
staromodan
Korisnikov avatar

Frieda je napisao:
@spavac: Ti stvarno hoces da vrijedjas. Ako si ti nesposoban da primjetis nedostatke filma, ili to za tebe nisu nedostaci, ne znaci da su svi drugi kojima se film ne dopada koliko i tebi debili. Razumijes? I nemoj vise da vrijedjas. :wink:

evo ko je prvi poceo, :wink: a nije mi bila namjera. kad sam ja to rekao da ne primjecujem nedostatke filma. :wink:

frieda, ne primaj sve licno. forum je tu za debatu. ako sve uzmes kao nesto licno, ili napad na tvoju licnost - izgubit ces se. :D

ruzo, ne pratim sve forumase, niti ih zapisujem u svesku.

dame su umrle jos u 20 vj.(dajte se malo kontrolirati - just teasing you. :wink: )

eto, moj zadnji post na ovu temu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Jul 2007, 00:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
Frieda je napisao:
Babel - kad ce iz Holivuda dobar film izaci??

sto, mrzi te da razmisljas. ili uzivas u filmovima tipa, rambo, umri muski.

Uzimam licno sve sto je licno meni upuceno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Avg 2007, 20:54 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Reziser filma "Babel" je Alejandro González I&ntilde;árritu. Jedne od njegovih misljenja o tematici ove sedme umjetnosti adaptirane za njegove ideje. (Koja su ostalih sest?)
Ucinile mi se interesantnim.

Tako da svi mi koji smo gledali ovaj film mozemo imati jednu orijentaciju o onome sto smo (ni)vidjeli i onoga sta (ni)smo gledali u ovom filmu.

"Vjerujem da jezici mogu biti ogledala koja nas varaju i zbunjuju. I vjerujem, da nema bolji alat za slomiti prepreku jezika nego jacina slike i muzike."

"Babel ne samo je bila jedno vanjsko putovanje. Transformisala nas je sviju bez izuzetaka."

"Rezirati osobama koje nisu glumci na jednom nepoznatom jeziku je jedna ideja vise komicna, stimulirajuca i zadovoljavajuca koju sam imao do sada."

"Pricamo o granicama kao o jednom mjestu, nikad kao jednoj ideji. Mislim da su autenticne granice one koje nosimo unutra."

"Sjevernoamericko drustvo ima odredjene predrasude protiv Meksika. Zato sam zelio pokazati drzavu preko pogleda djece gdje prevaze ambijent nevinosti i stalno otkrice."

"Razumjeh da ono sto nas cini sretnim kao humana bica moze biti razlicito, ali ono sto nas cini nesrecnim i ranjivim, dalje od kulture, rase, jezika ili ekonomskog nivoa, isto je za sviju."

"Japanska adolescentkinja nema majku, ni rijeci. Ako se nema opcija da se dodiruje rijecima ili biti dirnut rijecima, tijelo se pretvori u jedan instrument, oruzije ili poziv."

"Otkrih da je najveca humana tragedija nesposobnost da se voli i biti voljen, nesposobnost da se dodiruje i biti dodirnuti ovim osjecajem koji je razlog postojanja svih ljudskih bica."

(slobodni prevod)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 00:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2002, 19:36
Otudjenost, usamljenost u gomili. Novi i gori vavilon - ne razumijemo vise ni one koji govore istim nasim jezikom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Avg 2007, 16:42 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Avg 2006, 16:44
Ponekad/cesto ne razumijemo ni sami sebe. Meni se cini da sve polazi od ovoga.

Izgovori za to se najcesce nalaze u jacinama/slabostima, naravno onih drugih. Nema se hrabrosti, prima komotnost ali pod drugim izgovorima, socijlano prihvatljivim.

Kontradiktorni monolozi, pa vaganje, pa sintetiziranje. Nalazenje sebe na liniji kontinuma crno-bijelo, ali kao da boje izmedju ova dva ekstrema daju strah, zbunjuju, preispituju nas ko smo mi to zaista.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]