banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 18:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 06 Nov 2006, 22:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Maj 2003, 16:07
Film zaista ima dobrih scena, komicnih :lol: :lol: ali vecina takvih scena su zapravo 'da ne mzoes da povjerujes, kakv film i rezon covjek ima u glavi' :roll: :roll: pa do scena da ti se zivot muci :roll: :)

Ja bih se slozila da je kroz satiricni prikaz Kazahstana i Jevreja zapravo ismijana SAD (tj. SA and D :D )...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Nov 2006, 15:43 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
naravno na fin dvosmislen nacin ustvari covjek je pokazo kulturu u americi. cuo sam se sa jednom prijateljicom, koja kaze da osim humora nista drugo i ne konta. film je shvatila samo kao jednu obicnu komediju. sramota.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2006, 15:47 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Svaki film u kojem Amerikanci ispadnu bolesni kreteni je odličan, a ovaj je genijalan. :D
Kad se sjetim scene sa onog religijskog skupa ili sa rodea. :lol:

Imače, jedini glumci u filmu su Sacha Cohen, onaj njegov debeli half, Boratova porodica, debela crna kurva i Pamela Anderson. Većina scena nije odglumljena.
Wikipedia

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Nov 2006, 17:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2005, 12:36
Not now, John! je napisao:
Svaki film u kojem Amerikanci ispadnu bolesni kreteni je odličan, a ovaj je genijalan.

generalizacija je najopasnija.

"Born to Lose, Out to Lunch" - Ian Fraiser Kilmister

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 03:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2005, 05:36
black santa je napisao:
Svaki film u kojem Amerikanci ispadnu bolesni kreteni je odličan, a ovaj je genijalan.

generalizacija je najopasnija.

U zemlji slijepih,jednooki je kralj,a?

Let teachers and priests and philosophers brood over questions of reality and illusion. I know this: if life is an illusion, then I am no less an illusion, and being thus, the illusion is real to me. I live, I burn with life,I love,I slay, and am content.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 10:02 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
taj lik kako god da se zove samo zgrce VELIKE pare jer ima 'muda' da zajebava 'intelektualce'. dzizs krajst...

a jackass??

naime smjesno je zajebavati ljude i snimati njihove reakcije. mene je nasmijao, da se ne lazemo. mozda sam i ja priglup. ali isto tako je smjesno kada u engleskoj klinci zapale zenu i to snimaju mobilnim telefonima i kace na internet. klinci umiru od smjeha, toliko se moze cuti na izmedju vristanja jadne zene...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Nov 2006, 16:03 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
VeLiKi je napisao:
ali isto tako je smjesno kada u engleskoj klinci zapale zenu i to snimaju mobilnim telefonima i kace na internet. klinci umiru od smjeha, toliko se moze cuti na izmedju vristanja jadne zene...

Šališ se?! :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Nov 2006, 04:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 12 Avg 2001, 01:00
ne

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 00:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ili primjer onog kvazi komicara Saše Barona Koena (Borata) koji pod velom humora, svijetu uvaljuje svoje maligne ideološke matrice o zaostalosti Kazahstanaca! Snaga video mediuma, uz ogromnu podršku Interneta, preokrenula je vrijednosni sistem. Ministar spoljnih poslova Republike Kazahstana, poziva klevetnika koji pljuje po citavom narodu ove države i njegovoj kulturi, u goste, da ga uvjeri kako to bezocno ismijavanje ne odgovara cinjenicama!? Znao je F.M. Dostojevski šta govori kada je rekao da impuls za smijanje ljudima dode cim vide prolaznika koji se okliznuo i pao na zaledenoj ulici ili u blatu, zato što se raduju jer sami nisu pali! Neka komicar zbija šale sa tamo nekim Kazahstancima, važno je da nas ne dira! Napravite napor: zamislite samo šta bi se desilo kada bi neki Kazahstanski komicar na isti nacin ismijavao Izraelce i njihovu kulturu! Ili SAD i Amere! Pa makar to ucinio i Saša Koen. Cak i onaj koji bi javno prikazao pilote neke avio kompanije iz tog dijela svijeta kao pijanice i neodgovorne ludake, morao bi platiti milionsku otštetu!

I, dok se radujemo što su Kazahstanci glupi i zaostali, ne primjecujemo kako smo i mi vec prihvaceni kao jednako glupi, krvolocni i zaostali, i kako je i za nas jedini razuman i moralan svijet postao onaj kom ne pripadamo. Upravo svijet onih koji nas ismijavaju. Mi se zajedno s njima, smijemo i radujemo, spremno prihvatajuci sopstvenu ulogu inferiornih prostaka, varvara i budala, pobenavili od srece ako ugodimo njihovoj perverznoj percepcii o nama.

Pokušajte se sjetiti filma sa ovih prostora koji je postigao nekakav internacionalni uspjeh, a da nije pretstavio Balkan kao svijet krvolocnih manijaka, primitivnih destruktivaca! Odavno je ocigledno da samo ona naša umjetnicka djela koja povladuju ekstremno negativnim stereotipima o nama, imaju neku šansu za medunarodnu afirmaciju.

U svijetu u kom vladaju oni koji imaju više politicke moci nego poštenja, postalo je pitanje mediumske casti dati podršku onima koji imaju više poštenja nego politicke moci!

Ferid MUHIC

---

jedna strana medalje. druga je da mu humor fakat ne valja. ne znam da li mu je neko objasnio, ali esma redžepova i goran bregović nisu iz kazahstana ...

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 00:40 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
black santa je napisao:
Ili primjer onog kvazi komicara Saše Barona Koena (Borata) koji pod velom humora, svijetu uvaljuje svoje maligne ideološke matrice o zaostalosti Kazahstanaca!

Ajd' iskreno, jesi li uopšte pogledao film?

Kad masa Jenkija ovacijama pozdravlja Boratovo: "Neka predsjednik Bush pije krv svakog iračkog djeteta", čovjek se zapita koga on tu razotkriva.

Citiraj:
Comedian SACHA BARON COHEN has defended his controversial alter-ego BORAT SAGDIYEV, insisting the character was designed to expose small-minded prejudice. Cohen's latest movie, BORAT: CULTURAL LEARNINGS OF AMERICA FOR MAKE BENEFIT GLORIOUS NATION OF KAZAKHSTAN, finds the naive Kazakh reporter meeting with people across the United States. The film has become a box office smash, but has caused controversy due to Borat's sexist and racist comments. However, ALI G star Cohen - a practicing Jew - has claimed that rather than Borat being the racist one, he in fact reveals racism in others. Cohen says, "Borat works essentially as a tool. By himself being anti-Semitic, he lets people lower their guard and expose their own prejudice, whether it's anti-Semitism or an acceptance of anti-Semitism. "I think part of the movie shows the absurdity of holding any form of racial prejudice, whether it's hatred of African-Americans or of Jews."

(preuzeto odavde)

Ovu scenu nije trebalo da izbace. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 00:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ajd' iskreno, jesi li uopšte pogledao film?

iskreno, jesam. i požalio sam one 4 marke i vrijeme provedeno u kinu, em što mi se dupe ukočilo.

Kad masa Jenkija ovacijama pozdravlja Boratovo: "Neka predsjednik Bush pije krv svakog iračkog djeteta", čovjek se zapita koga on tu razotkriva.

jenkiji, koliko sam ja zapazio, tada već i nisu baš oduševljeno pozdravljali ovacijama ... ali ta fora je, ajde recimo, jedna od uspješnijih koja cilja na politiku ili mentalitet ili vrijednosni sistem amerike. ali miša mu, ako je došao u neku rupetinu na srednjem zapadu ili nekoj sličnoj pripizdini, ni ne može se očekivati liberalna sredina. i to valjda svako zna. neka bilo ko sad ode u neku zabit u bosni ili balkanu, pa neka propita stanovništvo šta i kako- mislim da će rezultat biti ama identičan. poenta je da nije to slika cijele amerike niti ne može da bude, i hvala nekome ili nečemu na tome.

Comedian SACHA BARON COHEN has defended his controversial alter-ego BORAT SAGDIYEV, insisting the character was designed to expose small-minded prejudice. Cohen's latest movie, BORAT: CULTURAL LEARNINGS OF AMERICA FOR MAKE BENEFIT GLORIOUS NATION OF KAZAKHSTAN, finds the naive Kazakh reporter meeting with people across the United States. The film has become a box office smash, but has caused controversy due to Borat's sexist and racist comments. However, ALI G star Cohen - a practicing Jew - has claimed that rather than Borat being the racist one, he in fact reveals racism in others. Cohen says, "Borat works essentially as a tool. By himself being anti-Semitic, he lets people lower their guard and expose their own prejudice, whether it's anti-Semitism or an acceptance of anti-Semitism. "I think part of the movie shows the absurdity of holding any form of racial prejudice, whether it's hatred of African-Americans or of Jews."

(preuzeto odavde)[quote]

naravno da je ustao u odbranu, i šta bi drugo. ali pitam se ja, čije on predrasude razotkriva? prosječnog amerikanca na srednjem zapadu? pa tu nema ništa novo, da su tamo prilično zaostali, kao i u drugim američkim zabitima... zašto to pitanje, odn. taj štos sa bušom i djecom u iraku, nije postavio (snimio) nekom u njujorku- zato jer ne bi dobio takav odgovor i ne bi bilo tog efekta. mislim da pokazani patriotizam u toj sceni (da podržimo naše momke u iraku i blablabla) nema ama nikakve razlike sa onim koji smo vidjeli a i dalje vidimo, na balkanu, među svim narodima...

ja nešto ne primijetih anti-semitizam kod njegovih sagovornika. niti mržnju prema afro-amerikancima (da budem politički korektan)...

Viva la Muerte!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 01:08 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2002, 17:28
Ja sam ostao malo između jer mi film uopšte nije fascinantan, ali ne mogu reći da me nije nasmijao. Da budem iskren ako se film gleda kao neka sveobuhvatna kritika moderne amerike i njihovog društva, onda je promašaj i po. Ili to ili ja baš nisam shvatio na koji to način pomenuti film ismijava Amere. Ako se film posmatra kao nekakva najobičnija komedija, pošto je prosječnom gledaocu vjerovatno komično gledati kako dripac retardirane vanjštine navlači Pameli Anderson džak na glavu ili kako nosi kokošku u putnoj torbi, onda film može dobiti i prosječnu ocjenu, ali... Sumnjam da bi se gospodin Koen, trudio da snima stvarne reakcije ljudi na njegove bljuvotine, da je htio da napravi samo "još jednu komediju". Neka me neko prosvjetli i objasni mi kako to da zgražavanjem nad pojedinim postupcima iz filma američko društvo ispada glupo i zatucano? Možda je to neka aluzija na pojam građanskih sloboda i demokratije kojom se amerikanci tako ponose, ali treba tu uzeti u obzir i da 70 posto tih istih Amera nema pojma o čemu priča kad lupeta o demokratiji, slobodi govora i ostalim građansko - demokratskim sranjima. Mislim da zgražavanje nad jurnjavom dvojice golih kretena po hotelu, a potom i upad istih na neku konvenciju među pristojne ljude, ipak nije dovoljno da te iste ljude nazovemo kretenima jer se zgražavaju nad tim. Isti je slučaj i sa sranjem na javnoj površini, pa dovođenjem kurve na večeru i sa još gomilom situacija koje debelo prelaze granice doborg ukusa.

Tu je i ta besmislena prezentacija Kazahstana. Baš me čudi što su se Kazahstanci našli uvrijeđenim što su pred svijetom predstavljeni kao primitivna i zatucana nacija, među kojom vlada homofibija, anti semitizam, gdje se normanim smatraju svi mogući oblici seksulanih poremećaja i gdje je norlmalno "rugati se retardiranim osobama". Mislim da je ipak totalno netaktično izvrgnuo ruglu jednu zemlju. Nije uopšte važno što većina normalnog svijeta u to neće povjerovati. To ipak ne daje za pravo nekome da predstavlja iskrivljenu sliku i to putem medija koji je u svijetu ipak prilično zastupljen...

Ipak je u pitanju samo još jedno reality sranje koncepta sličnog Jackass-u i ostalim zaglupljujućim emisijama MTV-jevskog koncepta.
Amerikanci se smiju zaostalom Kazahstanu, a mi se smijemo "glupim amerikancima" i njihovim reakcijama i svi smo srećni...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Nov 2006, 02:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2005, 16:00
simplicity je napisao:

Ja bih se slozila da je kroz satiricni prikaz Kazahstana i Jevreja zapravo ismijana SAD (tj. SA and D :D )...

@blacksanta, nakon ove recenice vise nisi trebao postovati jer samo jos vise ispadas glup...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 15:38 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
Neka velika glava Kazashstana je rekla "Pa on je snimio komediju, mogu samo da se smejem" :D

Meni je film glup, mislim da mu nije fora :P

A cuo sam i da ga je dobio batina u Njujorku. Kazu razbio ga neki lik na ulici ko gajbu. Kichmu mu sabio u cvor. More biti tamo kod mosta, a more biti i gdje staje devetneska i ovi, novi, trolejbusi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 18:44 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2004, 16:27
mali je genijalac

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 19:28 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
za black santu...

da li si izasao malo iz bosne. da li si ikada razgovarao sa prosjecnim amerom ili onim intelektualnim. svima njima je jedno u cilju, amerika je prva, za sve zivo. Bog radi kroz Ameriku, to im je u glavi. Ameri su prvi gdje je god guzva i to za dobrobit cijelo covjecanstva.(sto je najveca glupost, prvo zakuvaju pa onda idu da lijece).
sljedece, americka politika je pomoci tamo gdje su zakoni glupavi, gdje zakon samo ubija covjekovu slobodu.

ako pogledas naslov filma, pogledas nekoliko puta pocetak i kraj mozda ces shvatiti da je tip zelio reci da nema nista pametno u americi da bi bilo na korist kazahstana. kao ona scena sa covjekom bez ruke, borat obecava da ce mu nabaviti novu i sta mu je donio na kraju.

amerika zeli da pomogne bosni u gradjanskom ratu i ako nema ovlascenje jer svaka drzava treba da pere svoj ves ( ne uzimajte ovu recenicu za neku dalje polemiku vezano za politiku, ovo je samo primjer da bi shvatili sta zelim reci). kada bi u bosni neko otvori shop za oruzje i ti uletis i trazis neku dobru pusku za srbina, muslimana i hrvata mislim da bi se covjek upitao malo i rekao gospodine da li ste normalni, pa kad bi i ameri vidjeli tako nesto u bosni slijedile bi sankcije i rekli bi nema toga morate da se voliti. dok borat pokazuje sasvim drugu sliku te price u americi, tip mrtav ladan odgovara na boratovo pitanje "recommend" i daje mu oruzje. isto tako dok kupuje hamera vezano za cigane. nije tu pitanje aj sto je pitao za cigane ili jevreje, vec poenta da ljudi odgovaraju sasvim normalno bez pitanja "zasto bi ti gazio cigane ili pucao po jevrejima. isto tako menadjer za rodeo, kada mu kaze da se i on bori za vjesanje. nije to nikakva zabit pa kazes prosjecan amerikanac. vjerujem da je zelio da probudi njihovu savjest dok je nabrajao sta sve bus da radi po iraku i da su nakon 3 ili 4 poziva vecina odustala od ratnog poklica a u facama im se dobro vidjelo da im nista nije jasno.

naravno postoje neke scene za koje bi rekli da nista ne govore poput onog golisavog hrvanja u hotelu.

aj da vise ne duzim, ima toga jos.....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 19:54 
Urednik
Urednik

Kod:
"We say in Kazakhstan that a horse is like a man.
That if a horse is good it is like a man is good,
and that if a horse is bad, is like a man is bad.
And if a horse is hungry is like a man is hungry,
and if a horse is sad is like if a man is sad.
And we say if a horse is happy is like when a man is happy.
We say if a horse is angry is like if man is angry.
We say if a horse walk is like when a man walk,
we say if a horse is old is like when a man is old,
and we say if horse is young is like when a man is young.
And the same we say if a horse is old is like when a man is old.
And if a horse small, is like when a man's small.
And if a horse is dead is like if a man dead.
Also we say if a horse is sleep, goes to sleep like if a man sleep.
And if horse wake if like if man wake,
And if horse ill, is like if a man ill.
If horse have foot is like man have foot.
If horse on the grass is like if a man walk on grass.
We say, in Kazakhstan is you hit horse it is like if you hit man.
And we say if you kiss horse is like you kiss man."
"So we say horse is like man."
"Do you understand?"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2006, 20:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
che.guevara je napisao:
A cuo sam i da ga je dobio batina u Njujorku. Kazu razbio ga neki lik na ulici ko gajbu.

13.11.2006.
Šta s' rek'o?!
Borata namlatio tip od kojeg je komičar htio kupiti odijelo
Engleskog komičara Sashu Barona Cohena namlatio je muškarac u Manhattanu kojem je Cohen pristupio odjeven u svoj aktualni lik Borata. Čovjeku je prišao na ulici i počeo hvaliti njegovo odijelo koje je odmah želio kupiti "kako bi se seksao s njim". Ovaj nije shvatio šalu i zveknuo je Borata. Sashu 'Borata' Cohena spasio je britanski glumac Hugh Laurie s kojim je išao na piće. Producenti Boratovog filma nakon ovog su zamolili glumca da više ne ide javnost kao ovaj lik. Inače, Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan drugi tjedan za redom je najgledaniji film u američkim kinima gdje je proteklog vikenda zaradio 29 milijuna dolara.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 11:45 
Schwabo je napisao:
I Rambo Amadeus je "idiot" pa ga svi gotivimo..

Rambo je zajebant, a to ti je velika razlika...iznenadio bi se koliko je chovjek oshtrouman i kako gleda na stvari...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Nov 2006, 14:34 
Urednik
Urednik

psyborg je napisao:
Schwabo je napisao:
I Rambo Amadeus je "idiot" pa ga svi gotivimo..

Rambo je zajebant, a to ti je velika razlika...iznenadio bi se koliko je chovjek oshtrouman i kako gleda na stvari...

"Sagledavam stvari kao niko do sada,
zato mi svaka 'kcija u vodu brzo pada"

-- Ngrtn

Prica se da ga je jedan lik prepoznao "maskiranog" u NTV-u, valjda, i doviknuo mu "Rambo care, kupi nam cigare" i frajer se isfuro mahimalno ;)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 42 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]