Not now, John! je napisao:
Ajd' iskreno, jesi li uopšte pogledao film?
iskreno, jesam. i požalio sam one 4 marke i vrijeme provedeno u kinu, em što mi se dupe ukočilo.
Kad masa Jenkija ovacijama pozdravlja Boratovo: "Neka predsjednik Bush pije krv svakog iračkog djeteta", čovjek se zapita koga on tu razotkriva.
jenkiji, koliko sam ja zapazio, tada već i nisu baš oduševljeno pozdravljali ovacijama ... ali ta fora je, ajde recimo, jedna od uspješnijih koja cilja na politiku ili mentalitet ili vrijednosni sistem amerike. ali miša mu, ako je došao u neku rupetinu na srednjem zapadu ili nekoj sličnoj pripizdini, ni ne može se očekivati liberalna sredina. i to valjda svako zna. neka bilo ko sad ode u neku zabit u bosni ili balkanu, pa neka propita stanovništvo šta i kako- mislim da će rezultat biti ama identičan. poenta je da nije to slika cijele amerike niti ne može da bude, i hvala nekome ili nečemu na tome.
Comedian SACHA BARON COHEN has defended his controversial alter-ego BORAT SAGDIYEV, insisting the character was designed to expose small-minded prejudice. Cohen's latest movie, BORAT: CULTURAL LEARNINGS OF AMERICA FOR MAKE BENEFIT GLORIOUS NATION OF KAZAKHSTAN, finds the naive Kazakh reporter meeting with people across the United States. The film has become a box office smash, but has caused controversy due to Borat's sexist and racist comments. However, ALI G star Cohen - a practicing Jew - has claimed that rather than Borat being the racist one, he in fact reveals racism in others. Cohen says, "Borat works essentially as a tool. By himself being anti-Semitic, he lets people lower their guard and expose their own prejudice, whether it's anti-Semitism or an acceptance of anti-Semitism. "I think part of the movie shows the absurdity of holding any form of racial prejudice, whether it's hatred of African-Americans or of Jews."
(preuzeto
odavde)[quote]
naravno da je ustao u odbranu, i šta bi drugo. ali pitam se ja, čije on predrasude razotkriva? prosječnog amerikanca na srednjem zapadu? pa tu nema ništa novo, da su tamo prilično zaostali, kao i u drugim američkim zabitima... zašto to pitanje, odn. taj štos sa bušom i djecom u iraku, nije postavio (snimio) nekom u njujorku- zato jer ne bi dobio takav odgovor i ne bi bilo tog efekta. mislim da pokazani patriotizam u toj sceni (da podržimo naše momke u iraku i blablabla) nema ama nikakve razlike sa onim koji smo vidjeli a i dalje vidimo, na balkanu, među svim narodima...
ja nešto ne primijetih anti-semitizam kod njegovih sagovornika. niti mržnju prema afro-amerikancima (da budem politički korektan)...