Kazu da bi Night Watch 2 odnosno Day Watch trebao stici 2006-e, trenutno je u fazi post-produkcije.
Spoiler
Vader, koliko sam ja uspio shvatiti ona je samu sebe proklela, time sto je pozelila smrt svojoj majci. Ustvari ne samo da je pozelila smrt, nego je i isplanirala kako ce u ocima drugih ispasti kao pozitivac, a ustvari je samo isla na tu alternativu da se rijesi majke (rekla joj je da je njen bubreg). Mislim da je "tacan" momenat prokletstva bio onaj kad je shvatila sta je uradila .. Malo mi je i ironicno to sto je ona kao neko ko radi na pomaganju drugima uradila takvo nesto. Mozda je zbog toga kletva i bila tako jaka.
Druga stvar koja mi je jako interesantna je odnos Nocne i Dnevne Straze .. Nocna Straza iako predstavljaju pozitivce su predstavljeni kao pravi klosari, kao manje - vise otpadnici od drustva, siromasi, alkoholicari .. dok je Dnevna Straza predstavnik nekog visokog drustva (recimo ona pjevacica ..
link)
Sto se tice glavnog negativca, Zauvlona mislim da je njegov lik odradjen fantasticno. Takodje mi se i svidja nacin na koji je predstavljeno to njegovo "planiranje" kako da preokrene Jegora na stranu zla. Predstavljen je u vidu kompjuterske igre, necega banalnog i nevaznog, a ustvari je to bio cin o kome bi mogao zavisiti opstanak covjecanstva.
Ono sto mi je takodje interesantno je i odnos Dnevne i Nocne straze i nacin na koji se odzava primirije. Ubistva su zabranjena, neki od njih su cak i prijatelji (kao npr Anton i onaj njegov komsija).
Sta mislite da li je Zauvlon na pocetku znao da ce ona djevojka roditi upravo ono dijete koje bi trebalo da promjeni odnos sila dobra i zla ? Da li je zbog toga ona baba slagala Antona da dijete nije njegovo ?