banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 11:12

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2005, 00:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Meni se film izuzetno dopao. Interesantna prica, dobra izvedba. Citav film mi se ucinio kao uvertira za ono sto treba da slijedi u Day Watch i trecem nastavku sto mi je takodje jako interesantno, tek treba da se zakuva.

U svakom slucaju, kao sto ajsmen rece .. za svakoga ko iole voli SF filmove obavezno stivo, dok za one druge .. manje - vise.

Sto se reklama tice, ako sam prezivio reklame u The Island prezivicu i ove ovdje :)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Nov 2005, 00:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
meni je isto mnogo gotivan film!!! jeste malo *SHMRK-SHMRK* al OK!

ima MNOOOOGO MATRIXa!!!

Vrh

Tema posta: :)
PostPoslato: 21 Nov 2005, 11:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
V@nja mi ga je bash nahvalio, moram ga ici pogledati...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2005, 11:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Sasvim dobar film, osvježenje u moru loših filmova koji dolaze u zadnje vrijeme i koji se prikazuju u našim kinima.

Meni je bio zanimljiv i sa strane što ja vjerujem u neke stvari koje su tu prikazane a koje su većini ljudi samo SF (nerealne i fantazija).

Ima zanimljivih elemenata i poruka.

Kako ste shvatili prokletstvo koje je ona plavuša imala, za koju je Noćna Straža trebala otkriti ko ju je prokleo? Kad je ona prokleta?

Onaj glavni negativac je majstorski namjestio situacije u svoju korist, a vrlo je upečatljivo i lukavo bilo ono na samom kraju sa šamaranjem. Početak filma sa onom babom vračarom je takođe upečatljiv, i vjerovatno jedna od najrealnijih scena u filmu.

Zna li neko kad stiže nastavak?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2005, 11:53 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2005, 17:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kazu da bi Night Watch 2 odnosno Day Watch trebao stici 2006-e, trenutno je u fazi post-produkcije.

Spoiler

Vader, koliko sam ja uspio shvatiti ona je samu sebe proklela, time sto je pozelila smrt svojoj majci. Ustvari ne samo da je pozelila smrt, nego je i isplanirala kako ce u ocima drugih ispasti kao pozitivac, a ustvari je samo isla na tu alternativu da se rijesi majke (rekla joj je da je njen bubreg). Mislim da je "tacan" momenat prokletstva bio onaj kad je shvatila sta je uradila .. Malo mi je i ironicno to sto je ona kao neko ko radi na pomaganju drugima uradila takvo nesto. Mozda je zbog toga kletva i bila tako jaka.

Druga stvar koja mi je jako interesantna je odnos Nocne i Dnevne Straze .. Nocna Straza iako predstavljaju pozitivce su predstavljeni kao pravi klosari, kao manje - vise otpadnici od drustva, siromasi, alkoholicari .. dok je Dnevna Straza predstavnik nekog visokog drustva (recimo ona pjevacica .. link)

Sto se tice glavnog negativca, Zauvlona mislim da je njegov lik odradjen fantasticno. Takodje mi se i svidja nacin na koji je predstavljeno to njegovo "planiranje" kako da preokrene Jegora na stranu zla. Predstavljen je u vidu kompjuterske igre, necega banalnog i nevaznog, a ustvari je to bio cin o kome bi mogao zavisiti opstanak covjecanstva.

Ono sto mi je takodje interesantno je i odnos Dnevne i Nocne straze i nacin na koji se odzava primirije. Ubistva su zabranjena, neki od njih su cak i prijatelji (kao npr Anton i onaj njegov komsija).

Sta mislite da li je Zauvlon na pocetku znao da ce ona djevojka roditi upravo ono dijete koje bi trebalo da promjeni odnos sila dobra i zla ? Da li je zbog toga ona baba slagala Antona da dijete nije njegovo ?

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2005, 20:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

SPOILER

Da, ona je valjda proklela sebe kad je poželjela da joj majka umre. A skinula je tu kletvu kad je to priznala, možda je tek tada postala svjesna da je sebe proklela kad je to poželjela majci. Oni iz Noćne Straže su rekli da osoba koja ju je proklela mora povući kletvu, tako da je ona to povukla kad je to priznala.

Dobro si primjetio o Noćnoj Straži kao naizgled klošarima i smotanim i neuglednim ljudima koje niko ne zarezuje, a o Dnevnoj Straži kao nekim ulickanim estradnim zvijedama, ljudima sa skupim kolima i slično. Zanimljivo je što su to tako prikazali :)

To oko kompjuterske igre koju je igrao Zavulon nisam najbolje shvatio pa mi molim te objasni kako si ti to shvatio. I ono oko onog tripa borbe mačevima na krovu na kraju filma, sa fleševima na staru borbu na mostu u kojoj su učestvovali i Medvjed i Tigrica (ne znam da li je i Anton bio tu). Zavulon njega nije pobijedio jer je Anton imao lightsaber :), onu neonku :)

A šta sa pričom o prodajam dozvola? Noćna Straža prodaje dozvole Dnevnoj za šta? Za neke kriminalne radnje, ali samo u ograničenokm obimu?

Ona baba vračara ga je na početku filma slagala da dijete nije njegovo, sigurno sa nekim razlogom, nije prikazano da je Zavulon to organizovao, ali nije ni isključeno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2005, 21:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
budzet tog filma je iznosio, ako se ne varam, oko 4 miliona dolara pa su sponzori u filmu neophodni!!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Nov 2005, 22:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Spoiler

Sto se tice kompjuterske igre, Zauvlon se u par navrata prikazuje kako je igra. Svaki put je tok radnje isti do zavrsne scene. On pobjedjuje tog lika i kada izvadi kicmeni stub, od njega napravi mac i spremi se da mu njime zada zavrsni udarac ovaj izvede nesto i pobijedi ga. Zadnji put kada se Zauvlon pokaze da igra igru, u igri se pokazuje jos jedan igrac kojeg on umjesto da zada zavrsni udarac postavi izmedju sebe i protivnika. Svaki put do tada mu je bio "game over" odnsno pisalo je "you lose" .. jedino je tada pisalo "you win" ili nesto slicno tome.

E sad, sto se borbe tice ... predpostavljam da su to bili flashbackovi iz prvobitne "finalne" borbe u kojoj su ucestvovali svi Drugi. Vjerovatno Drugi ne umiru kao i normalni ljudi nego dozivljavaju neki vid reinkarnacije .. ili je barem nesto slicno tome. Npr kao u Highlanderu 2 kada se pokazuje da su Ramirez i Highlander organizovali pobunu protiv onog vrhovnog vodje, te bili prognani u daleku buducnost, ali se toga nisu sjecali sve dok nisu shvatili da su besmrtnici. Tako bi i ovdje mogao biti slucaj, oni su vec prezivili tu borbu, ali su oni koji su poginuli ili ucestvovali u njoj "zaboravili" sta se sve desavalo. Mozda je to bio dogovor izmedju Zauvlona i Gessera kada su uspostavljali primirije.

Citiraj:
A šta sa pričom o prodajam dozvola? Noćna Straža prodaje dozvole Dnevnoj za šta? Za neke kriminalne radnje, ali samo u ograničenokm obimu?

Koliko sam ja shvatio, na strani zla se nalaze izmedju ostalog i vampiri kojima je krv neophodna da bi prezivili, pa Nocna Straza daje dozvole za to. To bi moglo biti jedno objasnjenje (znas da se Anton cesto puta u filmu pitao da li su oni stvarno poztivci, zbog toga sto rade - zbog tih dozvola. Pogotovo kada je Jegor bio u opasnosti od one vampirice). Drugo objasnjenje je dato na pocetku, svako ima sansu da izabere na koju ce stranu .. mozda Nocna Straza daje dozvolu zlima da one koji su im se vec priklonili jednostavno potpuno preobrate na njihovu stranu, odnosno da ih povampire. Nisam bas siguran .. valjda ce u drugom/trecem nastavku ovo biti bolje objasnjeno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Nov 2005, 23:28 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 12 Jul 2001, 01:00
Ajoj... nikad više neću na forumu čitati kritike!
Žao mi utrošenog vremena, ali nije mi žao para, pošto nisam ja platio ulaznice. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Nov 2005, 15:52 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Okt 2005, 20:05
Kid_A je napisao:
film je dosadan. mnogo lose.

Tooo, e neka se neko slaze i sa mnom.

p.S. Zar vam toliko smetaju reklame, ja ih cak i nisam primjetio?!!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 22:41 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
E hebga, ako ovi kazu da je film los, zasto sam ga onda ja veceras kupio? Da, kupio... :)
Pogledam ga u sljedecih par dana, pa da i ja prokomentarisem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 22:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2002, 01:00
kupio?
prijatelju, to ti je tezak promašaj.
bolje da si novce ulozio na ulker protiv partizana.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Nov 2005, 23:00 
Veteran
Veteran

... ili gajbu piva.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Dec 2005, 16:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 08 Okt 2005, 20:05
FLASH je napisao:
Pogledam ga u sljedecih par dana, pa da i ja prokomentarisem.

Film traje oko 2 sata a ne par dana 0X 8) 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Dec 2005, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Ma obicno smece od filma,pretrpan je efektima,gluma je losa, :lol: :( a da , nakon filma dobio sam nevjerovatnu zelju za nes cafom :o :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2006, 21:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Film „Dnevna straža” inkasirao 20 miliona dolara
Ruski film „Dnevna straža” Timura Bekmambetova za devet dana prikazivanja inkasirao je više od 20 miliona dolara, a videlo ga je pet miliona ljudi širom Rusije, saopšteno je iz direkcije Prvog kanala, producenta filma. „Dnevna straža”, čiji je budžet bio 4,2 miliona dolara, oborila je sve ruske rekorde i našla se ispred „Kote 9” Fjodora Bondarčuka, koji je za sve vreme prikazivanja zaradio 25 miliona dolara, ostavljaući iza sebe prvi deo Lukjanenkove trilogije „Noćna straža”, koji je za dve sedmice zaradio 10 miliona dolara. Film se prikazuje u bioskopima Rusije, Ukrajine, Kazahstana i u zemljama Baltika. Film je snimljen po delu ruskog fantaste Sergeja Lukjanenka, koji je napisao trilogiju „Noćna straža”, „Večernja straža” i „Dnevna straža”. Glavne uloge u filmu igraju Konstantin Habenski, Vladimir Menjšov, Marija Porošina, Galina Tjunjina i drugi.

Lukjanenko je agenciji Itar taš izjavio da je potpisao ugovor o snimanju nastavka „Dnevne straže” s poznatim američkim studijom "Twentieth Century Fox".

Prema njegovim rečima, treći film će se snimati rusko-američkim sredstvima, uz učešće i ruskih i američkih glumaca, s tim što se za ulogu Gorodjeckog pominje ime Breda Pita.

Sadržaj tog filma, kako je istakao pisac, znatno će se razlikovati od njegove knjige. (Tanjug)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Jan 2006, 22:37 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
ima li gdje sve da se nabavi na dvx

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jan 2006, 03:54 
Veteran
Veteran

Vader je napisao:
Film „Dnevna straža” inkasirao 20 miliona dolara

Za malo, k'o Zona Zamfirova. :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]