banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 15:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 186 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 23 Jun 2002, 12:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
"Trka pacova" nije loš uopšte, čak je dosta fina komedija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jun 2002, 20:18 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 04 Nov 2001, 01:00
mislim da pogledam jedan od prvih filmova poslije dugo vremena izabrao sam amnezija nadam se d a cu sjetiti dda ga pogledam ...
gledao sam isjecke vrlo dobar film .....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2002, 12:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Gledao sam sinoć na reviji film Dejvida Linča "Bulevar zvijezda" pa bih volio da mi ako je neko gledao ovaj film objasni o čemu se u filmu radi.

I da li je neko gledao onih "13 duhova"? Kakav je film?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2002, 14:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Film "13 duhova" ne preporucujem nikom ko voli filmsku umetnost. :)
"Bulevar zvezda" je dobar, govori, bar sam tako shvatio o pronalazenju izgubljenog identiteta (vecna tema Linch-ovih filmova), e sad ja imam malu teoriju o zenskim likovima u ovom filmu, rekao bih da se radi o istoj osobi, to sam zakljucio u onoj xxx sceni, gde se nakon njihovog eksperimenta, prikazuje samo jedna od njih kako se samozadovoljava.
Kaubojac, je mistican i meni nerazjasnjen.Ipak film sam gledao na kaseti pre pet mesec, tako da sam vec pomalo zaboravio o cemu se radi u filmu, ali moracu ga pogledati ponovo.Kljuc je jasan (u vezi sa kutijom).
Nego kad je vec rec o Linch-u zna se koja je nezaobilazno pitanje:"Ko je ubio........" (mislim da se ona ubila), jer ipak na kraju filma (neki kazu serije) ona kaze detektivu da je dobro,ali da joj se ruke cesto savijaju prema njoj, tu je jos i par elemenata, a i pesma koju recituje sestra devojke koja je bila u aferi sa ubijenom devojkom Lorom nosi skrivene asocijacije.Opet prisutna povezanost dva zenska lika.

Da li ce ko ici gledati "Ljudi u crnom II" ?? :P

Za Banjalucanku : Film "NevjernA" mozes naci na kaseti, ako ti je mnogo stalo da sto pre vidis film u video klubu "AJax". :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Jul 2002, 15:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Možeš li nešto konkretnije reći o "13 duhova"? Šta tebi ne valja? Scenario, gluma...?

Što se tiče "Bulevara zvijezda" ja sam se u drugom dijelu filma pogubio i ništa nisam shvatio. Kad sam izlazio iz sale vidio sam da je tako i kod drugih koji su se ispitivali "jesi li ti šta skontao?" :D dakle nije bilo "jesi li skontao kraj ili neku scenu" nego "jesi li išta skontao" :D

Neko reče da David Linch dobro poznaje ljudsku podsvijest i ko zna šta je tu nama preneseno ovim filmom :)

Koji su još njegovi filmovi? Ja sam gledao Dune i taj je odličan, pored toga što su knjige nadahnute i sam film je mnogo nadahnut.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Jul 2002, 13:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Mozda film i nije jedan od najnovijih,ali ja sam ga tek danas pogledala.
A.I. (Artificial Intelligence) - Steven Spielberg
Mnogi ljudi su mi taj film opisali rijecima:dosadan,tako-tako,ne znam sta bih ti rekao/rekla...

Film jeste futuristicki,ali se bavi vjecnom temom,a to je ljubav.I to jedna od najjacih ljubavi (ako ne i najjaca i najveca ljubav) - ljubav djeteta prema majci!
Film me je rasplakao u vise navrata.
Naravno djete nije pravo,vec robot-djete u kome zena ('majka') uz pomoc odredjenih rijeci probudi osjecanja.Splet okolnosti dovodi do toga da ona u jednom trenutku djete-robota pocinje smatrati opasnim po zivot svog pravog djeteta.Zeleci da ga se rijesi,a ipak ne zeleci da ga proizvodjaci uniste,ostavlja ga u sumi.
Bezgranicna ljubav prema njoj tjera djecaka da ucini sve kako bi zadobio njenu 'majcinsku' ljubav,tj. on tezi nemogucem - da postane pravi djecak.
Ta njegova "bitka protiv vjetrenjaca" traje citavih 2000 godina!Da bi na kraju bio nagradjen jednim jedinim danom koji ce provesti pored nje,u kom ce mu ona pokusati nadoknaditi sve propusteno i pokloniti mu svoju ljubav za kojom je on ocajnicki vapio.

Ne znam da li je jos nekoga dirnuo ovaj film,ako jeste voljela bih da to ovdje napise.
Gledajuci ovaj film pomislila sam na brojnu djecu koja su odrastala u domu za napustenu djecu "Rade Vranjesevic" i o tome da njihovo djecije poimanje svijeta isto tako nije moglo da razjasni zasto su ostavljeni,zasto oni nemaju mame poput druge djece.Potsjetilo me na njihovo vjecno traganje za ljubavlju,zelju da pripadaju nekom,da imaju svoj pravi dom.

Ma koliko film bio futuristicki,ma koliko u njemu bilo robota,tema filma je ljudska potreba za ljubavlju,za porodicom,za domom,tema filma je beskrajna ljubav djeteta prema majci...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2002, 08:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Film "13 duhova" ima jako predvidiv scenario.Dijalozi su na razini desetogodisnjeg deteta, posebno one naocale su biser svoje vrste, mnogo neobjasnjenih stvari, ne da bi se shvatila poruka filma ppp, vec kako se neke stvari dogodise.Slaba prica, osrednji efekti, sem kraja gde su efekti vise nego dobri, moram ponovo reci veoma predvidiv, uglavnom preporucio bih ga jedino deci koja jos ne znaju sta je kvalitetan horor :)

Za Vader-a
Sto se tice Davida Linch-a ima on dosta dobrih filmova, mada nisam mnoge gledao, recimo jako uznemirujuci, bar meni, je "Covek slon", jako deprimirajuci film, preporucujem ga, cisto da se zna pravljen je u crnobeloj tehnici, tako da daje poseban element, klaustrofobicnih prolaza, neka mala podudarnost sa Kafkom je prisutna, bar sto se tice ambijenta.
Zanimljivo da si rekao da je "Dina" dobar film ,jer je od strani kritike bacena u najcrnje blato, zasto, ne znam.
Procitao sam nekidan zanimljivu filmsku kritiku za film "Bulevar zvezda" i zanimljivo je poredjenje plave kutije sa Pandorinom kutijom, mada ja se ne bih usaglasio sa tom izjavom, ali je teorija bila zanimljiva.

Za Ventilator(ku) :)
Film "A.I." je prividno dobar, jer bas pada na taj sentimentalni kodeks.
Mislim da je Spielberg unistio jako dobru ideju i potencijalno jednog od najboljih Kjubrikovih filmova.Razocaravajuca je cinjanica sindroma Pinokio, ozbiljo je i to sto je Spielberg svesno ili ne, pokusao da usadi odrpan i nezasluzen fenomen E.T.-a , sto je meni neoprotivo.Film i nije toliko los do dela sa vanzemaljcima, to je potpuno nepotreban deo i bas to je potpuno i odlucno lupilo samar Kjubrikovom idealu, jer nesto sumnjam da bi Kjubrik dozvolio takvo poigravanje, sa tako kontraverznom tematikom.Sve u svemu kad se sabere i oduzma film treba pogledati da se vidi kako se upropasti dobra ideja sa nepotrebnom emotivnosti, odnosno preemotivnosti.Kao i do sad Spilberg je lecio neke komplekse poznate samo njemu, ali je nepravedno sto se izivljavao na potencijalnom remek delu.Meni je mnogo interesantniji lik robota, decakovog prijatelja, u njemu se vide prasnjavi ostaci Kjubrikovog genijalizma zalutalog u ispoliranom i emotivno prenapucenom Spilbergovom hi-tech eksperimentu (ako se to moze reci za Spielberga, koji fakticki citavo svoje "stvaralastvo" sablonski i ustogoljeno vodi bez ikakvog osvrta ni levo ni desno).
Znam da je ovo vise postao manji atak na Spielberga, ali nedopustivo je ono sto je uradio.Film treba odgledati do broda i onda pritisnuti dugme STOP.
Tema filma je traganje.
Ideja nedorecena, bolje receno izgubljena zahvaljujuci, a zna se koga cu spomenuti . :D :D :D

Sinoc je na NTV-u bio spisak filmova koji nas ocekuju do kraja septembra, i nista impresivno, zaista.

Da li je iko gledao zadnji film sa AAliyah???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Jul 2002, 10:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Utopija je napisao:
Zanimljivo da si rekao da je "Dina" dobar film ,jer je od strani kritike bacena u najcrnje blato, zasto, ne znam.

Zato što ga nisu shvatili. Dune je čitavo djelo u koje treba ući da bi se shvatilo, ja sam pročitao 6 knjiga Dune od kojih je film pravljen po prve 3. Dune je veliko, grandiozno, visokonadahnuto proročansko djelo. Kažu da ima i noviji film Dune ali sam čuo da je lošiji od Linčovog.

Ni meni A.I. nije nešto posebno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2002, 10:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Gledao sam u cetvrtak "Ljudi u crnom 2".Film je porazavajuce naivan
jedino sto je dobro u filmu su "crvi", jako smesni, mada i pas nije los.

za Vader-a
Da li si gledao samo jednu verziju Dine, juce sam uzeo u video klubu neku drugu verziju na dve kasete???

Film Neverna je kliseirani erotski triler, sa univerzalnim pristupom temi prastanja i razumevanja. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2002, 15:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Sinoć sam gledao "Ljudi u crnom 2" i stvarno je poražavajući, ima par fazona ali nema šarma kao prvi dio.

Inače su nastavci filmova lošiji od originala, nije lako napraviti dobar nastavak.

Gledao sam samo jednu verziju Dine.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2002, 15:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Ventilator,u potpunosti djelim tvoje misljenje o filmu Artificial Intelligence, i zaista nisam cula da se neko zalio na taj film , ne znam kako nekome film sa takvom umjetnickom vrijednosti moze biti dosadan? Juce sam gledala John Q. -fantastican film koji pokazuje kolika je roditeljska ljubav prema djeci i sta je sve jedan roditelj spreman da uradi da bi spasio zivot svog djeteta. Film je jako dobar , pripremi maramice i uzivaj u originalnoj glumi Denzela Washington-a. Ne zelim da pricam dalje o filmu da ti nebi pokvarila ugodjaj. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2002, 10:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

za Vadera

Knjigu "Dina" nisam citao tako da ne mogu da govorim o kvalitetu filmske verzije, ova nova verzija i nije toliko losa, ali ne znam da li je uokvirena cela knjiga??

za Balkan Expres

Film "John Q" je tipicna drama, sa nedostatkom fabule, jer ako se vec sve odvija u istoj prostoriji, onda je trebalo prisegnuti analizi likova, koji su objasnjeni kroz tipoloski niz vec vidjenog.Preporucujem film "Ples u tami" u koje je najlepse prikazana ljubav majke prema detetu, najveca i najcistija ljubav koja postoji.

Gledao sam "Scooby-doo" i doziveo razocarenje, ako samo onakav "humor" nasmejava decu.... !!!!! no comment

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2002, 11:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

"John Q" nažalost nisam gledao, pogledaću ga prvom prilikom. Koliko sam vidio po insertima mene se ne čini da je poenta filma u ljubavi prema djetetu nego kritika kapitalističkog društva. Kad sam prvi put gledao inserte rekao sam da bi se film mogao zvati "American Beauty 2" koji je izvanredna kritika društva, kritika američke "ljepote".

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2002, 17:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

To nije samo americka "ljepota" to je "ljepota" cijeloga svijeta.

Utopija

Film uopste nije tipicna americka drama vec tipicna realnost, mozda bi shvatio bolje film da zivis u Americi. Zar se u ostalom te stvari ne desavaju u cijelom svijetu.
Ne znam da li si skontao kada u filmu spominju Madicaid koje je zdravstveno osigurnje za osobe i familije sa jako niskim primanjima ili gotovo nikakvim , to i jeste ta cijela parodija jer da jeJohn kojim slucajem ne zaposlen drzava bi se pobrinula za sve i mali bi automatski bio na listi ... posto radi a kompanija mu je smanjila radne sate( a kada radis part-time vecina kompanija ti ne nudi zdravstveno osiguranje , a primanja su ti jos iznad neke minimale prepusten si lijepoj sudbini, ili u drugom slucaju da mu zena ima osiguranje preko svoje firme.
Dakle kao sto sam vec rekla film je tipicna realnost, i zato ga ja smatram jako dobrim i kvalitetnim filmom, i mislim da je analiza ostalih likova tkdj. bila vrlo shvatljiva. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Jul 2002, 18:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Balkan Expres je napisao:
To nije samo americka "ljepota" to je "ljepota" cijeloga svijeta

Slažem se

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2002, 11:03 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
Ventilator>>>I meni se dopao A.I.,bez obzira na to sta drugi govorili o tom filmu …bas jucer procitah u starijem br."Hollywood-a" KOLIKO je to losh film,koliko ima rupa u scenariju ,koliko ovo ,koliko ono..bla,bla..KOLIKO I DOKLE ,BRE!?Dokle neki ljudi mogu ici u analiziranje filmova ,pa to je ludilo!
Kad bih ja analizirala sve filmove do detalja ,vjerovatno bih omrznula film kao umjetnost.
Meni je bilo bitno,na kraju krajeva da je film ;upalio; na tom planu da se zamislimo u buducnost I da vidimo sta nas to ceka u toj istoj buducnosti.Pa, potomci nasih potomaka ce neminovno,a ako bude covjecanstva,usvajati robote.
Ovo je bila prilika da malo zavirimo u poslijedice svega toga
Mene je film isto rasplakao.A koliko vidim neke ;kriticari; kao da nemaju srca.
Samo vide to koliko je Spielberg loshe ,loshe ,loshe uradio posao tj.ideju za rad ,kultnog Kubrika.
Kad se malo bolje zamislkimo,sta na kraju ostaje?Ostaje film,sa porukom.Uspijesnom ili neuspjesnom.Ja vidim ;film sa porukom.;Ako nema nikakvu poruku ,onda je to za mene losh film.
Mislim da A.I nosi sa sobom mnoga pitanja I porukeI emocije.A to sto je Spielberg loshe(po vecini kriticara) uradio taj film..to je za mene manje bitno.A sve u svemu ,ni jednog trenutka mi nije bilo dosadno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2002, 15:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

John Q jeste dobro prikazao probleme oko zdravstva u Americi, i to mi je sasvim jasno, ali mora se priznati da je sve prilicno NErealno.
Film American Beuty je nesto posebno i mogu slobodno reci remek-delo, tesko odnosno nezamislivo John Q moze prici takvom filmu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Jul 2002, 18:00 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ja mislim da je film toalno realan jer realno prikazuje probleme oko zdravvstvenog osiguranja, a sto se tice postupka kojim je John Q. obezbjedio za sta se borio i to je realno jer kazem ti nisi ni svjestan sta su " otkaceni" Amerikanci spremni da urade boreci se za ono sto misle da im pripada i da su to njihova prava da imaju. Ne realno bi bilo da su ga potpuno oslobodili optuzbe, ali ipak nisu pravilno su ga osudili za njegove postupke , prema tome opet kazem da mislim da je film dosta realan... ali to je opet samo moje misljenje koje branim, voljela bih da se jos neko javi i da svoje misljenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2002, 11:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
Slazem se i ja u vezi Jon Q .Meni se film dopai pokazao "nedostatke" danasnjeg "obicnog "svijeta.
Socijalno i te stvari...mada je drama covjeka koji hrani svoju porodicu,koji radi fizicki posao,tesko zaradjuje>>>ta drama je bitna.Na kraju (filma)"obicni,mali" covjek pobjedjuje.
To je valjda poruka...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Jul 2002, 22:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Balkan Expres i delfinka,drago mi je sto se i vama film svidja. :)
Nisam nailazila na odobravanje kad bih rekla da mi je to dobar film.Mnogi kritikuju sve i svasta.
Meni je zao sto nema vise onih dobrih starih bajkovitih filmova gdje je emocija sustina filma (ljubav,mrznja,tuga,osveta...)!Savremeni filmovi stavljaju u prvi plan specijalne efekte,jurnjavu automobilima,eksplozije,pucnjavu...sve same gluposti i nije bitno da li film ima poruku,da li ce probuditi osjecanja u gledaocu,da li film uopste ima radnju,bitno je da ima puno nasilnih scena (bez neke narocite potrebe),da se vide misici glavnog glumca ili sise glavne glumice i to je to.
Zalosno je sto se mnogi prikljucuju toj 'struji' i gutaju sve sto im se servira.
Ja sam sve vise razocarana filmskom industrijom i mislim da je savremeni film sve dalje od umjetnosti,a sve blize kicu!
"Mulen ruz" mi se takodje svidio kao pravo osvjezenje,jer nije ista 'sema' koja se vrti u krug kroz sve filmove.
"Jon Q" nisam gledala,ali cim mi se ukaze prilika hocu,sigurna sam da ce mi se svidjeti.
Pozdrav za Balkan Expres i delfinku i pusa. :wink:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 186 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]