Film "13 duhova" ima jako predvidiv scenario.Dijalozi su na razini desetogodisnjeg deteta, posebno one naocale su biser svoje vrste, mnogo neobjasnjenih stvari, ne da bi se shvatila poruka filma ppp, vec kako se neke stvari dogodise.Slaba prica, osrednji efekti, sem kraja gde su efekti vise nego dobri, moram ponovo reci veoma predvidiv, uglavnom preporucio bih ga jedino deci koja jos ne znaju sta je kvalitetan horor
Za Vader-a
Sto se tice Davida Linch-a ima on dosta dobrih filmova, mada nisam mnoge gledao, recimo jako uznemirujuci, bar meni, je "Covek slon", jako deprimirajuci film, preporucujem ga, cisto da se zna pravljen je u crnobeloj tehnici, tako da daje poseban element, klaustrofobicnih prolaza, neka mala podudarnost sa Kafkom je prisutna, bar sto se tice ambijenta.
Zanimljivo da si rekao da je "Dina" dobar film ,jer je od strani kritike bacena u najcrnje blato, zasto, ne znam.
Procitao sam nekidan zanimljivu filmsku kritiku za film "Bulevar zvezda" i zanimljivo je poredjenje plave kutije sa Pandorinom kutijom, mada ja se ne bih usaglasio sa tom izjavom, ali je teorija bila zanimljiva.
Za Ventilator(ku)
Film "A.I." je prividno dobar, jer bas pada na taj sentimentalni kodeks.
Mislim da je Spielberg unistio jako dobru ideju i potencijalno jednog od najboljih Kjubrikovih filmova.Razocaravajuca je cinjanica sindroma Pinokio, ozbiljo je i to sto je Spielberg svesno ili ne, pokusao da usadi odrpan i nezasluzen fenomen E.T.-a , sto je meni neoprotivo.Film i nije toliko los do dela sa vanzemaljcima, to je potpuno nepotreban deo i bas to je potpuno i odlucno lupilo samar Kjubrikovom idealu, jer nesto sumnjam da bi Kjubrik dozvolio takvo poigravanje, sa tako kontraverznom tematikom.Sve u svemu kad se sabere i oduzma film treba pogledati da se vidi kako se upropasti dobra ideja sa nepotrebnom emotivnosti, odnosno preemotivnosti.Kao i do sad Spilberg je lecio neke komplekse poznate samo njemu, ali je nepravedno sto se izivljavao na potencijalnom remek delu.Meni je mnogo interesantniji lik robota, decakovog prijatelja, u njemu se vide prasnjavi ostaci Kjubrikovog genijalizma zalutalog u ispoliranom i emotivno prenapucenom Spilbergovom hi-tech eksperimentu (ako se to moze reci za Spielberga, koji fakticki citavo svoje "stvaralastvo" sablonski i ustogoljeno vodi bez ikakvog osvrta ni levo ni desno).
Znam da je ovo vise postao manji atak na Spielberga, ali nedopustivo je ono sto je uradio.Film treba odgledati do broda i onda pritisnuti dugme STOP.
Tema filma je traganje.
Ideja nedorecena, bolje receno izgubljena zahvaljujuci, a zna se koga cu spomenuti .
Sinoc je na NTV-u bio spisak filmova koji nas ocekuju do kraja septembra, i nista impresivno, zaista.
Da li je iko gledao zadnji film sa AAliyah???