banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 24 Jul 2025, 22:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Kung Fu filmovi
PostPoslato: 24 Avg 2008, 21:36 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Avg 2008, 09:16
Nazalost kung fu u kinu je bio prije mog vremena, mi smo zavisili isklucivo od piratskih kaseta.
Mislim da je jedino tuck legalno objavio na vhs rane radove Jackie Chana(cini mi se 13 filmova)Steta, jer je samo Shaw Brothers u 60-tima i 70-tima izbacio stotine i stotine filmova koji se kod nas nisu mogli nabaviti ni kao pirati. Da li jos neko cuva stare vhs-ove?

Vrh

PostPoslato: 27 Avg 2008, 21:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Sjecam se jednog filma sa Jackie Chanom u kojem se u sporednoj ulozi pojavljivao i Van Dame. Obojica su bili mladi, a imali su i scenu borbe zajedno (mislim da je cak Chan dobio dobrih batina). Sjeca li se iko?
A da pomenemo i borbu capo di capo tutija kung fua Bruce Lee-ja sa dobrim starim Chuk Norrisom (bez brade) u rimskom amfiteatru. Legendarno!
A kada govorimo o superjunacima borilackih vjestina zasto u novije vrijeme nije snimljen ni jedan film u kojem bi se pojavilo vise superstarova. S obzirom da je taj zanr izumro, necu to ni docekati, ali bas sam razmisljao kako bi bilo da u jednom filmu glume Stiven "the bone braker" Segal i recimo Chuk "kruzni udarac" Norris. Ili Segal i Van Dame, ili Swarzi i Stallone i da imaju sjajne scene borbe.
:cry:
Da li je neko gledao novi film sa Jet Lee-jem i Chanom?

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 07:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
mislim da si nesto pomijesao, Chan i Van Damme se jos nisu pojavili u istom filmu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kad ti kazem, Van Dame se pojavljuje u mozda 5 min filma, glumi tjelohranitelja nekog mafijasa. Davno sam gledao, staro je ko Grcka ali skoro sam siguran.

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2008, 16:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Avg 2008, 09:16
goci master je napisao:
Sjecam se jednog filma sa Jackie Chanom u kojem se u sporednoj ulozi pojavljivao i Van Dame. Obojica su bili mladi, a imali su i scenu borbe zajedno (mislim da je cak Chan dobio dobrih batina). Sjeca li se iko?
A da pomenemo i borbu capo di capo tutija kung fua Bruce Lee-ja sa dobrim starim Chuk Norrisom (bez brade) u rimskom amfiteatru. Legendarno!
A kada govorimo o superjunacima borilackih vjestina zasto u novije vrijeme nije snimljen ni jedan film u kojem bi se pojavilo vise superstarova. S obzirom da je taj zanr izumro, necu to ni docekati, ali bas sam razmisljao kako bi bilo da u jednom filmu glume Stiven "the bone braker" Segal i recimo Chuk "kruzni udarac" Norris. Ili Segal i Van Dame, ili Swarzi i Stallone i da imaju sjajne scene borbe.
:cry:
Da li je neko gledao novi film sa Jet Lee-jem i Chanom?

Jackie Chan ja dosao u USA kada je Van Damme vec uveliko zasao u C produkciju, tako da tesko da su glumili zajedno (100% sam siguran da nisu)
Sto se tice ideje da svi stari "superstarovi'' glume zajedno, bilo bi super, ali ipak je to u domenu naucne fantastike.Norris i Segal su vec u ozbiljnim godinama, isto tako i Stallone. Swarzi je guverner,Van Damme je davno propo.
U medjuvremenu pojavili su neki novi likovi tipa Jason Statham(koji je meni vrlo antipatican, ali glumio u Transporteru koji je odlican), Rock (bivsi kecer) , Vin Diesel itd
Kad je u pitanju azija uz Jet Lia(i on, nazalost presao u USA) najbolji je Donnie Yen (S.P.L. Kill Zone ,Flash Point)
Kao uvod u Azijsku akciju najtoplije preporucujem koreanski Shadowless Sword.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2008, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Donnie Yen je strava, prvi put sam ga primjetio u The Highlander - Endgame. Impresivne sposobnosti.
Nasao sam jednu interesantnu raspravu o navodnom pojavljivanju JCVD u "rush hour 3" i borbi izmedju njega i Chana. :D
http://www.aintitcool.com/talkback_display/23765

Komentar jednog istomisljenika
Citiraj:
I've always dreamed of making a movie where I gather every fucking action star from all over the planet with some lame excuse of a plot just to have an all out free for all! This movie is nowhere near that, but it'll help satiate me...

Vrh

PostPoslato: 06 Nov 2008, 23:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Sep 2008, 00:09
Evo da se i ja uključim, nekoliko omiljenih, iako je konkurencija žestoka.

Duel To The Death - Ching Siu Tung
Magic Blade - Yuen Chor
Iron Monkey- Donnie Yen
Tai Chi Master- Jet Li
The Sword- Ching Siu Thung (koreografija)

Pogledajte ovih pet i prošli ste inicijaciju.

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 21:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
Slika

Ovo je vjerovatno najbolje sto ameri mogu da naprave kada su u pitanju ovakvi filmovi. Mnogo bolje nego sto sam ocekivao.CGI mi se ne svidja , ali zivimo u takvim vremenima.Ko voli nindze, gledajte...Sho Kosugi ima kameo. :wink:

Vrh

PostPoslato: 02 Mar 2010, 21:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Jel izasao konacno taj rip, cekam vec mjesecima :D Morao sam se zadovoljiti nesto skromnijim Ninjom iz iste godine.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2010, 11:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
sve sto je izaslo iz shaw brothers producentske kuce!!

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2010, 13:21 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 29 Jul 2010, 13:17
Ee pozdrav ljudi, zanima me jel ko prati Kung Fu filmove, imali u gradu mozda neki kolekcionar...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 31 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]