banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 18:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2005, 21:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Dec 2004, 12:35
KoH nije los.Kao ima neku pricu,borbe su onako solidno uradjene,...
Ali glavna mana filma je casting glumaca.
Orlando Bloom ne moze glumiti kovaca.On je ja mislim apsolutni idol.Covjek je za manje od godinu dana presao citavu strategiju ratovanja.Postao jos bolji macevalac....
Po meni glavna uloga za ovaj film bi trebala biti povjerena Sean Bean (ako neko ne zna ko je ova legenda onda stvarno,poznat je po ulozi Boromira u LOTR,Sharp-a u Sharp Shooters,...)
A jedina svjetla tacka u filmu je glumac koji glumi viteza na strani muslimana koji je meni poznat po ulozi doctora u Deep Space 9,meni se cini da se zove Bashir [nisam siguran je li mu to ime u seriji ili pravo ime tako da sorry].

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 00:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
Sve u svemu, vrlo dobar film a nisam ni primjetio da Alexander Siddig (Bashir u DS9) je glumio kao jedan od muslimanskih boraca. Bas nisam ga prepoznao.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 08:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Spoiler - za Grigorii-a

Glumio je jednog od "oficira" u muslimanskoj vojsci, onog kojeg je Orlando Bloom postedio u pustinji kad je bila ona prepirka oko konja

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 01:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Spoiler - za Grigorii-a

Glumio je jednog od "oficira" u muslimanskoj vojsci, onog kojeg je Orlando Bloom postedio u pustinji kad je bila ona prepirka oko konja

U, jebote V@nja, nebi rekao da je to Bashir u 1,000,000 godina :lol:
Mislis da je bio onaj koji je rekao: "why should he have to fight fair?" ili onaj koji Orlando Bloom (Balian) ubije? Kad ne glumi, ima perfektan Engleski akcenat. Bas kao u DS9.

Reci mi, onaj visoki, celavi glumac koji je prijatelj od Baliana, jel' on negdje iz Balkana jer ima bas onaj nas glas, mislim kad Hrvati, Bosnjaci i Srbi govore Engleski.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Maj 2005, 11:37 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E, glumac se zove Velibor Topic! Znao sam da je Balkanac cim sam ga vidio i slusao kako prica :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2006, 14:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Tak sam danas pogledao ovaj film, maloprije. Pa sam čitao ovu staru temu. Ni ja nisam skontao da je ono doktor Bashir, a jeste :)

Meni je film dosta dobar. Najveća nelogičnost je kako je Balijen brzo i lako postao dobar ratnik i vojni strateg, to su trebali razraditi. I slažem se da Orlando Bloom nije baš lik za ovakve uloge, kao što neko reče suviše djeluje krhak, slatkast. Sean Bean bi bolje odgovarao, ali im je trebao neko mlad. Mada s druge strne... ne znači da neko ko djeluje krhak i nježan ne bi mogao biti dobar vitez :), to treba imati u vidu. Nas su inače navikli da junačine u filmovima vidimo uvijek kao neke snagatore sa "opasnom facom". A ne mora biti tako.

Film ima jako lijepih poruka i dijaloga.

Jedna od osnovnih poruka je da ljude koji su opasni po širu zajednicu treba što prije (u startu) ukloniti.

Balijen je po meni trebao prihvatiti ponudu cara da oženi carevu sestru, i da ubiju njenog tadašnjeg muža. Jer i Jerusalimski car i protivnički car Saladin su bili za mir i suživot svih naroda i vjera. Kao što reče Balijen "pa oni se mole kao i mi". A ovih par uzrupatora-fanatika je trebalo ukloniti. Ili bar odmah izaći pred Saladinovu vojsku i tražiti primirje nakon što su ovi potukli onog debelog Templara i princezinog debilnog muža.

Ovde su Templari prikazani kao fanatici i zločinci. Ne znam mnogo o njima (mada me u zadnje vrijeme interesuju), ali moguće je da su loše predstavljeni. Inače priča oko njih je zanimljiva. Svi se slažu da su devetorica njih u početku osnivanja nešto kopali u Jerusalimu 9 godina, i nešto pronašli ispod hrama, nešto što ih je za kratko vrijeme učinilo veoma moćnima i dominantnima, i finansijski i vojno i uticajno i svakako. Zvanično se ne zna šta su to pronašli, postoje samo nagađanja. A nezvanično...lako moguće da se zna. Inače ima dosta misterije oko njih, koristili su simbolizam, čuvali neka tajna znanja, velika bogatstva. Francuski car Filip IV ih je dao ubiti na petak 13. oktobra 1307. godine, ali pri tome car Filip nije uspio da zarobi i zadrži flotu templarskih brodova, nije uspio da sazna lokacije templarskog blaga, nije uspio da sazna ni jednu tajnu vitezova Templara.

Sve u svemu ovo je dobar film, iako kažu da nije dobar sa strane istorijske autentičnosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2006, 15:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Maj 2003, 18:55
meni licno jedan od najboljih filmova i ako nisam cekao film ,jednostavno bilo dosadno pa upali u kino ali eto prijatno sam se iznenadio ,film je poduzi ali ni na trenutke nije dosadan .

Da i mene su zanimali jedno vreme templati ,dosta sam citao o njima i cak sam nasao na netu stranicu specijalno o njima napravljno ,pokusacu naci pa javljam .

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]