banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 22:08

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 15:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Jedan članak iz zadnjeg "Sveta Kompjutera" sa težištem na tehničkoj strani filma i efektima

"Star Wars Episode III: The Revenge of the Sith"

Ovog maja u bioskope konačno dolazi "Star Wars Episode III: The Revenge of the Sith". Kada se uzme u obzir da ovaj film završava prequel trilogiju "Ratova zvezda" i, ako je verovati Džordžu Lukasu, da je to i poslednji filmski nastavak te sage, jasno je da su očekivanja ekstremno visoka.
"Osveta Sita" će povezati niti radnje s originalnom trilogijom. U njemu ćemo videti konačni pad Republike i formiranje Imperije, kao i legendarni duel između Obi-Vana i Anakina Skajvokera koji nakon toga postaje Dart Vejder. Tu su i epske bitke oko Korusanta, kao i obračun između separatističke armije i Vukija na njihovom rodnom Kašjuku.
Za preko 2000 specijalnih efekata koje ćemo u ovom filmu videti po običaju su odgovorni Industrial Light & Magic i odeljenje animatike sa Skajvoker ranča, čiji je rad na vizuelnim efektima počeo pre snimanja, još 2003. godine, sa maketama i modelima. Pošto im je zadatak bio da povežu dve trilogije po pitanju vizuelnog dizajna, videćemo mnogo brodova i droida koji liče na one iz "A New Hope" a tu su i likovi koji će postati bitni, kao guverner Tarkin, senator Mon Motma i kapetan VedžAntiles.
Uvodna sekvenca filma biće najveća svemirska bitka ikada viđena na filmu. U njoj će se sukobiti flota Republike s armadorm Konfederacije nezavisnih sistema koju vodi grof
Duku. No, zanimljivo je to što sama bitka nije u centru scene, već služi samo kao kulisa za glavne likove i dešavanja vezana za njih. Gledaoci je posmatraju iz perspektive Obi-Vana odnosno Anakina, koji se kreću poprištem u svojim malim lovcima.
Za ovu scenu je prvo rađena animacija cele bitke, da bi se ona zatim "snimala" virtuelnom kamerom koja prati putanje glavnih likova kroz kišu projektila, delove uništenih letelica i oblake zapaljenog goriva iz brodova. Specijalno za ovu scenu u ILM-u su razvili novi efekat eksplozije koji prati udarce projektila iz republičkih krstarica. Kao protivteža okršaju svemirskih flota služi kopnena bitka na Kašjuku, šumskoj planeti Vukija koja po mnogo čemu podseća na Endor. Vukije predvodi novi lik, general Tarful, a među borcima će se naći i mladi Čubaka.
"Star Wars" film ne bi bio to što jeste bez droida. Najnoviji metalni lik je zapravo kiborg. Delom robot, delom nepoznata vanzemaljska rasa, general Grivijus je jedan od glavnih negativaca u "Epizodi III" i u većini scena je kompletno kompjuterski generisan. Grivijus komanduje droidskim armijama Konfederacije, a u ovom filmu videćemo i nove droide sa raketnim rancima koji se u svemiru bore protiv letelica, kao i gorostasne zemaljske borbene droide.
Ipak, čini se da će "Osveta Sita" ostati zapamćena po obilju duela svetlosnim sabljama. Na početku je okršaj između grofa Dukua i Obi-Vana i Anakina. Zatim sledi borba između kancelara Palpatina i četiri džedaj viteza, među kojima je i Mejs Vindu. Sledi verovatno najimpresivnija bitka u filmu - obračun najmoćnijih pobornika Svetle i Mračne
strane Sile. Duel između Darta Sidijusa i Jode odigraće se u kolosalnoj rotundi Senata. Za ovu scenu korišćen je novi, još kompleksniji model Jode od onoga iz "Epizode II". Inače, ista ekipa koristila je modifikovani model da u specijalnom izdanju "Epizode I" zameni animatroničku lutku Jode realističnijim, kompjuterski generisanim likom.
Poslednjem dvoboju u filmu posvećeno je najviše pažnje, iako je za njega korišćeno najmanje modernih kompjuterskih efekata. Dominirao je tradicionalni kaskaderski rad. Duel između Anakina i Obi-Vana, učenika i učitelja, odigraće se na industrijalizovanoj vulkanskoj planeti Mustafar. Za veći deo ove scene glumci i kaskaderi kretali su se ispred zelenog platna, a kulise i impresivno okruženje su naknadno dodavani. Neke od scena rađene su tako što je samo lice glumaca prenošeno u potpuno kompjuterski animirane scene. Za snimanje ovakvih kadrova glumci bi oblačili pripijene zelene trikoe s lopticama za motion tracking. Na osnovu tih podataka rađena je animacija njihovih tela, a na kraju bi se dodavalo lice. Ovo je rađeno jer se animirano telo s realnim licem mnogo uverljivije uklapa u CGI okolinu nego ceo glumac.
Mnogo toga je već poznato, ali čini se da još više toga ostaje dobro čuvana tajna do premijere. Političke intrige, kraj Klonskih ratova, rođenje Luka i Leje, Jodin odlazak na Dagobu i - posebna pikanterija - hoćemo li videti kako su se sreli Čubaka i mladi korelijanski lopov...
Lukas je i u prošlosti pokazao sposobnost da u konačnoj verziji filma priredi više nego dovoljno iznenađenja. Ostaje samo da na domaćoj premijeri "Ratovi zvezda - Epizoda III: Osveta Sita" zakazanoj za 19. maj saznamo hoće li stanovitog Gunganca dočekati sudbina kakvu mu milioni fanova već godinama priželikuju...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Maj 2005, 17:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Jedan članak o filmu, preuzet iz časopisa Vanity Fair u kome je objavljena ekskluzivna fotografija na kojoj se nalaze svi važniji glumci iz svih 6 epizoda (osim starog Obi Vana), tu možete pogledati i fotografiju, na internetu možete pronaći i njen veći format

http://www.tuck.co.yu/news/index.php?news_id=77

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 07:26 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2005, 12:31
Juce sam bio u kinu i gledao trailer. Umalo da mi srce stane od scena. Efekti i zvuk su savrseni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 12:28 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
vanja to je izgleda samo u traileru tako namjesteno
nigdje se ne spominje okrsaj izmedju Yode i Palpatinea

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 13:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

BSE je napisao:
nigdje se ne spominje okrsaj izmedju Yode i Palpatinea

Pominje se u ovom tekstu koji sam gore postavio

Duel između Darta Sidijusa i Jode odigraće se u kolosalnoj rotundi Senata. Za ovu scenu korišćen je novi, još kompleksniji model Jode od onoga iz "Epizode II"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Maj 2005, 13:44 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

o super onda
pogrijesio sam onda jer u najavi su najavljivali borbe ali nisu spomenuli borbu izmedju dartha sidijusa i yode pa sam mislio da je to samo trailer tako napravljen

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2005, 18:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

17.05.2005
Trijumf nove epizode Ratova zvezda u Kanu
Novi film Džordža Lukasa „Ratovi zvezda: Epizoda III - Osveta Sita”, pretpremijerno prikazan u nedelju u Kanu, dva puta je dobio ovacije, na početku i na kraju filma. „Genijalno. Reklo bi se da je opera”, izjavio je Frans presu glumac Bili Zjen („Titanik”) posle projekcije. Isto mišljenje deli njegov kolega Majkl Madsen („Ulični psi”, „Ubiti Bila”) koji je u šali rekao: „Ne mogu da verujem da je jedna žena izazvala toliko problema! To je tipično: sve ode u propast zbog jedne trudne devojke” :D. Iako „Osveta Sita” nije u takmičarskoj selekciji, zasenila je juče sva ostala kanska događanja.

Trijumfalni doček počeo je u trenutku kada su ušli Lukas i zvezde njegovog filma: Hajden Kristensen, Semjuel L. Džekson i Natali Portman - koja se, zbog nove uloge, pojavila obrijane glave. Jedna od najsnažnijih scena u filmu je ona u kojoj živ zapaljen Skajvoker, kome izgore pluća, "vaskrsava" kao mračni Dart Vejder. Semjuel L. Džekson ispričao je da je posle „Osvete Sita” promenio mišljenje o Vejderu. „Sada, kada znamo kako je stigao na to posebno mesto, čini se da je on više tragična nego zla figura”, rekao je glumac Rojtersu.

Prisutni na premijeri su neke od navoda iz filma iskoristili za poređenje Darta Vejdera i Dordža Buša. Većina dijaloga se odnosi na transformaciju demokratije u diktaturu te političku zloupotrebu izmišljenog rata sa ciljem održanja vlasti. U jednom delu Anakin Skajvoker, koji postaje Dart Vejder, upozorava: „ Ili ste sa mnom ili ste moji neprijatelji”, što su prisutni uporedili sa Bušovim ultimatumom iz 2001. godine kada je rekao: „Ili ste sa nama ili ste protiv globalnog rata protiv terorizma.”

Lukas je prisutnim novinarima izjavio da je original „Ratova zvezda” napisao pred kraj rata u Vijetnamu i da mu je namera bila da istraži kako se demokratsko društvo transformiše u diktaturu.

„Kada sam to napisao, rat u Iraku nije bio ni na vidiku, ali paralele koje imamo između Vijetnama i Iraka su neverovatne”, rekao je Lukas. Lukas kaže da je želeo da stavi do znanja da su SAD u jednoj vrsti opasnosti od gubitka demokratskih ideala, baš kao što je to predstavljeno i u filmu.

„Nisam znao da ću biti tako blizu. Nadam se da se ipak neće obistiniti do kraja”, kaže Lukas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2005, 21:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
De nam Vader jos malo vadi mast nebili potpuno poludili cekajuci cetvrtak ;)

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2005, 21:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

A ti ćeš gledati u četvrtak? Ja neću.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2005, 21:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hocu, ne mogu izdrzati .. :)

http://www.scifimoviepage.com/sith-photos.html

Evo par slika iz filma/wallpapera ... uzivajte. Meni se posebno svidja Yoda-in wallpaper ..

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Maj 2005, 21:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
brojem:17.05.2005 , slovima: sedamnaesti maj dve hiljade i pete:
BlackHand a.k.a. ManaNegra je pogledao film :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 12:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Hvala V@nja na sajtu sa slikama.

Ne znam da li ste bili na http://www.supershadow.com/, tu ima baš svega.

Sa lijeve strane su vam linkovi o svemu i svačemu, možete skinuti scenarija za ove prve tri epizode (cijele skripte), kao i sinopsise (skraćena scenarija, opsi priče) za Epizode 7, 8 i 9. Nadam se da znate da je predviđeno 9 epizoda.

Vrlo je zanimljivo pogledati liste najjačih Jedija, najjačih Sitha, listu sa količinom Midichlorian u krvi koji je pokazatelj količine "talenta za Silu".

Moram priznati da mi mnogo "škripi" prvo mjesto na listi najjačih Jedija, ja ga ne bih stavio ni među prvih 5, pa ni prvih 10. A sigurno nije ni do koljena onom koga su stavili na drugo mjesto.

Onda na tom sajtu možete pronaći Star Wars istoriju, galaktičku mapu, istoriju Jedija i Sitha, Box Office zarade filmova, povelik intervju fanova sa George Lucasom napravljen sad u maju.

U tom intervjuu George Lucas između ostalog kaže da će snimanje Epizode 7 zavisiti od fanova, tj. zarade Epizode 3, jer ako zarada bude mala on će zaključiti da nema daljeg interesovanja za Star Wars. A ako Episode 3 bude filmski hit godine onda će raditi na Epizodi 7.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 12:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

vader ne znam gdje si to cuo jer Lucas vec dugo vremena tvrdi da je sa episode 3 sve gotovo, nista od jos jedne trilogije

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 13:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

I ja sam to čuo još davno, ali u ovom intervjuu stoji sledeće:

George Lucas: Whether Episode 7 ever gets made is up to the fans. If Revenge of the Sith is the biggest hit film in 2005, then we will move forward with Episode 7. If the fans let me down and Revenge of the Sith is not as successful as I would like, then we will close the door on the Star Wars films. Box-office failure will prove that there is no longer sufficient interest in Star Wars to justify making yet another trilogy.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 13:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

pa bas sam cuo da je i u Kanu ponovio na pres konferenciji da bez obzira na sve nece da radi vise SW
prokleti Lucas sto se ne odluci vise sta ce :mad:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 15:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hm .. ja bih licno volio da se odluci za ovu +3 alternativu.

Vader, slazem se sa tobom po pitanju rang liste, mada mislim da je ona malo subjektivizirana ulogom #1 u SW filmovima ..

Sajt mi se svidio, ali jos vise kada sam vidio #9 i #15 mijesto na listi Most Powerful Sith-ova .. Darth Revan i Darh Malak su inace glavni likovi/negativci u SW : Kotor 1 (mada ne potpuni, ali necu da kvarim pricu igre - znam da je Vader rekao da bi je volio odigrati) .. drago mi je sto se i na taj segment SW-a obratila paznja.

Nisam imao vremena da pretrazim citav site .. objasnjava li se tamo sta oznacavaju boje lightsaber-a? U Kotor-u je to objasnjeno klasama - 1klasa - 1boja, ali mislim da ima razlike u odnosu na film. Prema igri - (Jedi Guardian - fokusiraju se na borbe lighstaberima - plava / Jedi Counsular - fokusiraju se na upotrebu sile - zuta / Jedi Sentinel - balans upotrebe sabera i sile - zelena ). Oni koji su je igrali znaju da je pri stvaranju same igre jako obracena paznja na citav SW svemir .. kreatori su htjeli da ne bude nikakvih odstupanja u prici pa zato ovo i navodim ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 18:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vader je napisao:
A ti ćeš gledati u četvrtak? Ja neću.

Ispravka navoda, i ja ću gledati sutra :D

V@nja je napisao:
objasnjava li se tamo sta oznacavaju boje lightsaber-a?

Lucas je samo rekao da će se Anakin i Obi-Van boriti sa istom (džedajevskom) bojom lightsabera, jer Anakin nije stigao nakon što je prešao u Sithe da uzme Sith lightsaber, pa će se boriti u jedijevskoj boji lightsabera. Tako sam ja bar shvatio.

Rekao je da je borba Jode i Darth Sidiousa odlična. Mada mislim da znate ko tu pobjeđuje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2005, 20:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

To za borbu 2 lightsabera iste boje (jediovska) znam, ali jos uvijek nemam pojma koja boja oznacava sta ;) Predpostavljam (po filmu) da je ljubicasta rezervisana za posebne Jedi-e .. koliko sam ja shvatio Mace Windu je "glavni" u onom Jedi Savjetu ..

Ne znam ko ce pobjediti u borbi Sidiousa i Yoda-e .. i nemoj mi reci ;)

Ja idem tek u 22:00 ... imam neke obaveze na fakultetu ... izbudalicu cekajuci ;))

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 12:08 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

posto ima dosta nepoznatih likova na toj listi Sitha i Jedi knightsa samo da pitam da li je to iz serijala knjiga SW ?
i btw meni isto smrdi lista best jedi knightsa

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2005, 14:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vjerovatno su ti likovi iz knjiga, ali ih ima i iz igara, pored onih koje je naveo V@nja tu je i Kyle Katarn koji je na toj listi na 11. mjestu a on je iz Jedi Knighta i iz starog Dark Forces.

Mislim da je Joda glavni u Jedi savjetu a ne Mace Windu.

Samuel L. Jackson je prije snimanja ove trilogije zamolio Lucasa da mu da bilo kakvu ulogu u filmovima, makar vrlo malu, bez potrebe da bude plaćen jer u Star Warsima ne bi glumio zbog novca. Toliko mu je značilo i samo pojavljivanje u Star Wars filmovima. A Lucas mu je dao dosta veliku ulogu. Ovde imate taj intervju sa njim i drugim značajnijim glumcima

http://www.supershadow.com/starwars/interview/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 83 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]