Daljac je napisao:
Da ne pričam o onom snimku porođaja i silovanja novorođenčeta: pa ono je debilizam zbog kojeb bi reditelj morao pasti već na prvoj godini režije! Reditelj hoće šok, a nakon krupnog plana porođaja kameru postavlja skroz u pozadinu da se taj nasilnički čin ne bi vidio. Scena koja je trebala biti šok of all šok's nije uvjerljiva ama ni sekunde.
Da. I meni je to sad palo na pamet. Mogao je zamagli pa kadar na Milosa.
I nemoj da diras Lizu

, ona je radoznala djevojka i uopste ne lupa.
Mona Lizo, prvo, svijet nije otisao u .....

oko nas , uglavnom, zive pristojni i fini ljudi, cak mislim da je danas mnogo manje izopacenosti nego u bilo kom drugom periodu u istoriji, i mogao bih da navodim primjere...I ne trebamo da se poubijamo i da se sami sebe stidimo, mi smo jedna jako napredna rasa koja napreduje brzinom svijetlosti, pogotovo zadnjih par desetina godina.
A tvoja reakcija je normalna, svi kada vidimo izivljavanje na djecom reagujemo isto, to je valjda, instinktivno. To je i bio efekat koji su autori htjeli da postignu. Film koji si gledala nije realnost vec izmisljotina, na primjer, kao neka spejs opera, mogucnost da neko negdje placa da bi gledao ubistvo bebe na filmu tokom sexa je toliko mala kao sansa, da ,recimo, Borac pobjedi Real. (saznao sam da je nakon snimanja pustena patka u javnost da je prijateljica glumca Slobodana Bestica bila zrtva snuffa i to u centru BG

misim, sine baki)
Izopacenih stvari, naravno, ima, ali ni blizu toliko koliko mi mislimo...Svojevremano je bio serijal Mondo Cane koji se bavio bizarnim pojavama na nasoj planeti i autorima je trebalo nekoliko godina da sve skupe jer vise je bilo na nivou rekla-kazala, nego istina. Ja sam, valjda, jednom u zivotu osjetio mucninu gledajuci film, necu da kazem koji, da ne bude opet radoznalih (radi se o pazolinijevom filmu koji obradjuje ideje fasizma, oni koji prate znaju o cemu se radi) ali to me je motivisalo da malo prostudiram ideologije, SF me motivisao da ga odmah izbrisem sa diska (e da je iza spasojevicevog filma bila ikakva ideja)
Znaci, udahni duboko,opusti se, mali sok za sistem nije losa stvar i sad vrati se svojim normalnim aktivnostima, sa svijetom je sve ok.