banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 06:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 186 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2003, 12:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Apr 2003, 13:29
joj kad ce vec jednom taj matrix nemogu vise da cekam. 0X 0X 0X

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2003, 19:00 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Jan 2003, 13:08
Ma doce i kod vas pirati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2003, 19:09 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Ma ko bi jos gledao takav film preko pirata i zasto?Samo je 7 dana razmak od americke premijere i nas tj,u kinim u BL je od 22.4.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2003, 14:01 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 25 Jul 2001, 01:00
jel stigao film Johnny English???

Film je ludilo :lol: usta su me boljela od smijeha.

Mr.Been je odigrao ulogu fantasticno :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Maj 2003, 19:27 
Pripravnik
Pripravnik

Nije jos stigao ali najvljuju ga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2003, 22:44 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
kako ga se rijesiti- za 10 dana

cure obaveznoooooooooooooooo ovaj film pogledati, pa ako je koja bez momka ostala da vidi gdje je pogrijesila :lol:

tipicna americka bajka sa lijepim glumcima, nekom tipicnom pricom, ustaljenim humorom

ali se meni svidio :P

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2003, 22:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
istog dana kada dodje matrix reloaded (prvi komentari su prilicno losi), u bl bioskopima ce se pojaviti i sjajan film SPAJDER ili PAUK, novi film jednog od najznacajnijih zivih rezisera DAVIDA CRONENBERGA. Neki njegovi prosli filmovi su VIDEODROM, UKLETI BLIZANCI, SUDAR i eXistenZ. SPAJDER je glavni lik koji boluje od sizofrenije i pokusava da sastiv djelove svoje proslosti u cjelinu. CRONENBERG na predivan nacin ispituje granice filma.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2003, 23:21 
Pripravnik
Pripravnik

Izgleda jako dobar a boljeg glumca za tu ulogu nisu mogli naci.Ralf Fajns je kao stvoren za ulogu sizofrenicara.

Vrh

Tema posta: Hmm...
PostPoslato: 18 Maj 2003, 23:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Kronenberg me pomalo brine, već odavno nije snimio ništa što bi moglo da se mjeri sa njegovim prvim filmovima. A vidim da i za ovaj novi film nije pisao scenario... Ne, znam, vidjećemo.
Što se tiče Matrix Reloaded, ne znam da li uopšte da ga gledam, reklama izgleda skroz bezveze a i prvi dio nije ni blizu toliko dobar koliko ga ljudi hvale.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Maj 2003, 16:57 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2001, 01:00
indijanka je napisao:
kako ga se rijesiti- za 10 dana

cure obaveznoooooooooooooooo ovaj film pogledati, pa ako je koja bez momka ostala da vidi gdje je pogrijesila :lol:

Da, da, obavezno... :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2003, 00:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
bez obzira sto kronenberg nije pisao scenario, film ulazi u okvir njegove poetike i na zanimljiv nacin tretira prostor i vrijeme na filmu. on je sam u intervjuima govorio o tome kako to sto on nije pisao scenario nije nikakav problem i da problem moze biti samo onima koji na film gledaju nezrelo. motiv paukove mreze pronalazi se u filmu na nacine koje sam scenario nikako nije mogao naznaciti. sto se tice njegovih posljednjih filmova... eXistenZ je svakako bolji film od matrixa, bolji i od sjajnog otvori oci alejandra amenabara (vanilla sky je americki remake tog filma), najbolji filmiz te grupe koji ispituje granicu izmedju stvarnog i virtuelnog. sudar je njegov najznacajniji film, a u devedestim je snimio meni dva njegova najdraza filma - g. leptir i goli rucak. sto se tice ralfa fajnsa, taj glumac, kao dzeremi ajrons i dzejms spajder, odgovara kronenbergovoj atmosferi i ostvario je najbolju ulogu od bilo kog glumca u bilo kom kronenbergovom filmu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2003, 19:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da li je neko gledao "Regrut" koji je kod nas preveden kao "Svježa krv"?
Komentari?

A Pijanistu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2003, 13:09 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
ma tu ti je colin farel, i film je dobar. gdje si vidio los film sa al pacinom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2003, 15:26 
Pripravnik
Pripravnik

Vader je napisao:
Da li je neko gledao "Regrut" koji je kod nas preveden kao "Svježa krv"?
Komentari?

A Pijanistu?

PIJANISTA.Film bez konkretne radnje,pa i pouke( ko ne zna da je rat besmislica),film o vremenu i djelima koje ne treba zaboraviti.I pored radnje od 144 minuta,film koji pogledate u dahu i koji nije ni u jednom trenutku dosdadan i naporan a moze vam biti i smijesan(ako ste debil i ako vam je smijesno kao nekima bacanje invalida sa balkona i streljanje ljudi).Adrien Brody je stvarno sjajan(ali ni do koljena Daniel Dej Luisu u Gangs of New York),Polanski takodje i jedina zamjerka je prilicno neoriginalna ideja i radnja smjestena u 2.svjetski rat pa mi se u nekoliko trenutaka cinilo da sam pojedine scene vidio u nekoliko filmova a nisam vec sam vidio 1000 filmova iz tog perioda.Ali ruku na srce,jedan od boljih filmova u zadnje vrijeme.Preporuka svima.

KAKO IZGUBITI MOMKA ZA 10 DANA-da su isjekli zadnjih 20 minuta filma i angazovali nekog drugog za glavnog glumca,bila bi to dobra komedija.Ovako one dobre fazone potisne sladunjavi kraj ali prvi dio filma (dok pokusava da ga sutne) je prilicno dobar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Maj 2003, 15:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
ma daaaaaaaaaaj :mad: glumac je bas mhhhhhhhh

a i tih zadnjij 20tak minuta.... zar bi to onda icilo na americku bajku

Vrh

Tema posta: Kronenberg
PostPoslato: 21 Maj 2003, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Citiraj:
bez obzira sto kronenberg nije pisao scenario, film ulazi u okvir njegove poetike i na zanimljiv nacin tretira prostor i vrijeme na filmu. on je sam u intervjuima govorio o tome kako to sto on nije pisao scenario nije nikakav problem i da problem moze biti samo onima koji na film gledaju nezrelo. motiv paukove mreze pronalazi se u filmu na nacine koje sam scenario nikako nije mogao naznaciti.

Okej. Onda ću da pogledam film. Možda bi bilo poželjno da ponekad pročitam pokoji intervju iz svijeta filma :D

Inače, kad već spominjemo Kronenberga, omiljeni su mi njegovi prvi filmovi Rabid i Shivers. eXistenZ je bio dobar, naravno, ali Crash mi je bio bezveze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2003, 17:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Ako ste se zazeljeli dobre komedije ali ono bas dobre komedije pogledajte " Old School"...ja se odavno nisam ismijala vise gledajuci neki film.

Posto se imena filmova nekada prevedu na meni nerazumljiv nacin i totalno drugacije od originalnog imena , ne znam da li cete biti u mogucnosti naci film pod njegovim originalnim nazivom.
Pokusajte, vrijedi zaista.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2003, 20:35 
Pripravnik
Pripravnik

Balkan Expres je napisao:
Ako ste se zazeljeli dobre komedije ali ono bas dobre komedije pogledajte " Old School"...ja se odavno nisam ismijala vise gledajuci neki film.

Posto se imena filmova nekada prevedu na meni nerazumljiv nacin i totalno drugacije od originalnog imena , ne znam da li cete biti u mogucnosti naci film pod njegovim originalnim nazivom.
Pokusajte, vrijedi zaista.

Cuo sam da je dobar film.Gdje si ga gledala?Video klub ili...?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2003, 20:38 
Pripravnik
Pripravnik

PAKLENA TERAPIJA-nije lose ali nista posebno.
Je li ko gledao JONNY ENGLISH?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2003, 11:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2002, 01:00
Sto se tice filma "Sati" (znam da kasnim,ali sam ga tek prije 2 dana pogledala) - meni se svidja.

Svidja mi se muzika.

Svidja mi se nacin kako su uklopljene price o tri zene iz tri razlicita perioda (vremena),kao i iz razlicitih sredina i razlicitih zanimanja.
Sve tri su ulovljene u nekom turobnom danu u njihovom zivotu.Sve tri su u emotivnoj krizi i zbunjene,razmisljaju o samoubistvu...

Mnogo likova u filmu razmislja o samoubistvu,ali na neki smiren nacin...najcesce u filmovima samoubice prikazuju kao histericne,nepromisljene,a ove zene na sve to gledaju smireno,kao da se ne radi o njima...
Smrt prihvataju kao dio zivota.

Nikol Kidman nisam prepoznala (stalno sam cekala kad ce se pojaviti u filmu :lol: ).

Doduse,lik VW mi je malo usporen,previse melanholican,zapusten,izgubljen...ipak je ona bila mnogo dostojanstvenija,
ali ako se uzme da je to presjek dana kad se ubila - onda OK.
Ali i Kidman mi izgleda suvise mlado,ako se uzme da glumi VW na dan njene smrti.

I mozda ima previse isticanja i muske i zenske homoseksualnosti u filmu,kome ne vidim neku svrhu.

Pogledacu ga jos jednom ovih dana.

Glumacka postava je fantasticna.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 186 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]