banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 17 Avg 2025, 20:32

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 12 Jan 2014, 16:17 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
Citiraj:
Ne bih se slozio da je prvenstveno pozorisna.

mislio sam da je nisam gledao prije u filmu (slabo i pratim nesto srpski film uz par izuzetaka) i onda mi se iz nicega pojavila kod Olega i nisam mogao da vjerujem....pogotovo sto snazan i dobro raspisan zenski lik i nije odlika srpskoga filma,a ona je izdominirala film.

Citiraj:
Citao sam o tom scenaristi. Vidim da je napisao i 4 mjeseca, 3 sedmice i 2 dana. I jos neki film ciji sam naziv zaboravio, a nisam ga ni gledao. U tom clanku, cini mi se Jutarnjeg lista, je takodje pomenuta interesantna cinjenica - da ovi filmovi, tj. novi rumunski nisu gledani na domacem trzistu.

Razvan je djubre od covjeka...ako se ne varam skolovan je u Americi pa se vratio u Rumuniju (bio je prije par godina na Sarajevo Film Festivalu) ali neosporivo dobar u svome poslu. Radio je sa sva tri najznacajnija autora u Rumuniji (Puiu, Mungiu, Muntean) i to na njihovim mozda najpriznatijim (i stvarno dobrim) filmovima (Death of Mr. Lazarescu, 4 Months, 3 Weeks and 2 Days i Boogie).

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 16:17 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Vracam se na Hunt.
Mi zapravo u gornjim postovima nismo odgovorili na pitanje: Ko je ubio psa? I ko je nisanio Vaspitaca?
1. To zapravo i nije bitno. Nije vazno ko je to uradio. Bilo ko. Bitno je da je to izbilo iz citave atmosfere koja je napravljena oko tog slucaja. Bitno je da je uradjeno.
2. Vaspitac sam sebi/e. Ti dogadjaji su samo ovaplocene refleksije njegovog stanja. I ne dogadja nam se nista u cemu nismo i sami ucesnici. On je u sustini na kraju dobio svojom igrom iako nije prosao bez zrtava. Emocionalnih (pas, djevojka) i psihickih (pucanj).

Film nas cijelo vrijeme pokusava "empatirati" sa njim, zato nam je od pocetka jasno da je on nevin u svemu tome. Film nije ostavio nikakvu sansu za neko nagadjanje, predvidjanje, neizvjesnost...jer u protivnom bi se empatiziranje bitno umanjilo.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 16:26 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Onako malo artsy-fartsy poluistorijski film sa B šemkom, ali ima super momenata, ima svoju atmosferu i svoj stil, te ga ja lično (mada nisam baš načisto zbog čega tačno) ocijenjujem sa 9/10. Dao bih mu i 10, ali mislim da su stvarno pretjerali sa lošom maskom na kraju...nije bila zanimljiva, bila je smiješna.
Slika

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 18:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Sinoc pogledala The Great Beauty.

Dok je Hunt film-prica, i gdje mogu da se razmasem zapazanjima u tom nekom knjizevnicko-analizatorskom smislu, The Great Beauty je film-film. Ambijent cine hramovi spolnosti (diskoteke), mracne nocne rimske ulice, terase sa pogledima na znamenitosti...Film odlikuje sjajno pogodjena osvijetljenost, bolje reci-kombinacija svjetla i tame u kadru koja vise vuce na tamu, ali taman koliko treba. Ima prosto fantasticno ubacenih kratkih kadrova koji ne vode u nikakvu pricu i na koje se nista ne nadovezuje; pa ipak ostaju upecatljivi kao jaki simboli svakodnevnice. Dijalozi su uglavnom kratki, prozracni, cesto nehajno neuklopljeni u ostatak desavanja. Tok je ponekad isprekidan, nije uvijek hronoloski korektan, zahtijeva maksimalnu fokusiranost. Muzika odlicna. Oni mjuzikl momenti sjajni.
Sjajan vizuelni dozivljaj sa sentimentalnom notom.

Ovo je POST.

Poslednji put menjao skitnica dana 12 Jan 2014, 18:38, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 18:26 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Jal ste se raspricali o tom Hunt, imam osjecaj da je golo hiptersko smece

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 18:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
1939 Battle of Westerplatte (2013)

Slika

Vrlo dobra poljska ratna drama, odlična gluma i scenski dio. Preporuka za pogledati ko voli ovakav žanr.

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2014, 18:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Interesantno je da ma koliko pisao na forumu da se ne kace slike sa imdb jer se ne vide, ljudi i dalje nastavljaju sa istom praksom... Aj da su novi clanovi koji ne znaju, al brate sto stari to rade :?

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Gledao Rush sinoć. Brrrrmmmm, brrrrmmmm, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...

Bio je dobar, stvarno je kasting odlično urađen, glumci su isti Hunt i Lauda. Malo sam se pogubio na početku filma, nisam mogao pohvatati slijed događaja i učinilo mi se da kad Regazzoni priča sa Laudom o onoj ribi da kaže da je imala dečka koji je vozio u Formuli 2 i da je to bio Hunt, a sjećam se da film počinje sa Formulom 3 i da su se tu sreli Lauda i Hunt. Malo mi je Lauda istrzan sav u filmu al' ako je takav bio u stvarnom životu onda nema problema, dobro odglumljeno. Poslije filma sam opet poželio da pratim Formulu 1. 9/10

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 13:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma Lauda je bas onakav kakvog su ka prikazali u filmu, nadobudna dilaja, koja je sva po pravilima... Danas je jos gori, ostario a misli da je najpametniji... Film ih bas dobro prikazuje, Hunt je bio pravi boem i playboy F1, a tako je i zavrsio zivot, dok je Lauda bio uvek u fazonu red rad i disciplina :)

Najjaca je scena kad se onoj ribi ookvari pezo i pored njih prodje Zastava 128 :lol:

Doduse moguce da je ono fiat, ali se ne secam da su imali takvi verziju karoserije, nego samo 101

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 13:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Meni je bolja scena kad zenska kaze "sad cu ti pokazati kako se stopira" a ona dva ludaka stanu zbog Laude i onda divljaju u autu dok ih on vozi :lol:

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 13:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Al zabari su stvarno takvi, neverovatna je ta zaljubljenost u Ferrari

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 13:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2009, 11:23
Hertzog je napisao:
Ma Lauda je bas onakav kakvog su ka prikazali u filmu, nadobudna dilaja, koja je sva po pravilima... Danas je jos gori, ostario a misli da je najpametniji... Film ih bas dobro prikazuje, Hunt je bio pravi boem i playboy F1, a tako je i zavrsio zivot, dok je Lauda bio uvek u fazonu red rad i disciplina :)

Najjaca je scena kad se onoj ribi ookvari pezo i pored njih prodje Zastava 128 :lol:

Doduse moguce da je ono fiat, ali se ne secam da su imali takvi verziju karoserije, nego samo 101

E skontao sam Zastavu. Mada i meni je čudno da bude Zastava u Italiji pored onolikog Fiata... :D

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 13:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ma imali su oni i 128, ali svejedno isto je to :)

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 14:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2011, 06:54
oni su i napravili 128 ova iz Kragujevca je po njihovoj licenci...
http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_128

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 15:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Panzer je napisao:
Gledao Rush sinoć. Brrrrmmmm, brrrrmmmm, brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm...

O da. Pogledala sam i ja Rush. Adrenalin udara na sve strane :). Bruhl je fantastican. Brz film, tacno poslije gledanja razumijem sve one grupi djevojke sto plazaju po automobilima :D. 8/10

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 22:15 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
skitnica je napisao:
Vracam se na Hunt.
Mi zapravo u gornjim postovima nismo odgovorili na pitanje: Ko je ubio psa? I ko je nisanio Vaspitaca?
1. To zapravo i nije bitno. Nije vazno ko je to uradio. Bilo ko. Bitno je da je to izbilo iz citave atmosfere koja je napravljena oko tog slucaja. Bitno je da je uradjeno.
2. Vaspitac sam sebi/e. Ti dogadjaji su samo ovaplocene refleksije njegovog stanja. I ne dogadja nam se nista u cemu nismo i sami ucesnici. On je u sustini na kraju dobio svojom igrom iako nije prosao bez zrtava. Emocionalnih (pas, djevojka) i psihickih (pucanj).

Film nas cijelo vrijeme pokusava "empatirati" sa njim, zato nam je od pocetka jasno da je on nevin u svemu tome. Film nije ostavio nikakvu sansu za neko nagadjanje, predvidjanje, neizvjesnost...jer u protivnom bi se empatiziranje bitno umanjilo.

Pucanj je simbol da je ipak sve laz i da nisu oprostili. Nebitni ko. Bitno je da osuda i dalje zivot, a sa njom i zvot u strahu.
Ako bi reditelj u filmu dao mogucnost nagadjanja skracena bi bila ona ljepota filma - osuda ljudi i lakoca osudjivanja.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 22:16 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
skitnica je napisao:
Sinoc pogledala The Great Beauty.

Dok je Hunt film-prica, i gdje mogu da se razmasem zapazanjima u tom nekom knjizevnicko-analizatorskom smislu, The Great Beauty je film-film. Ambijent cine hramovi spolnosti (diskoteke), mracne nocne rimske ulice, terase sa pogledima na znamenitosti...Film odlikuje sjajno pogodjena osvijetljenost, bolje reci-kombinacija svjetla i tame u kadru koja vise vuce na tamu, ali taman koliko treba. Ima prosto fantasticno ubacenih kratkih kadrova koji ne vode u nikakvu pricu i na koje se nista ne nadovezuje; pa ipak ostaju upecatljivi kao jaki simboli svakodnevnice. Dijalozi su uglavnom kratki, prozracni, cesto nehajno neuklopljeni u ostatak desavanja. Tok je ponekad isprekidan, nije uvijek hronoloski korektan, zahtijeva maksimalnu fokusiranost. Muzika odlicna. Oni mjuzikl momenti sjajni.
Sjajan vizuelni dozivljaj sa sentimentalnom notom.

Potpisujem sve za The great beauty. Koji mjuzikl momenti?
P.s. Sinoc je film nagradjen Zlatnim globusom za najbolji film van govornog enegleskog podrucja.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Kao mjuzikl momente dozivljavam one plesne scene- kada svi plesu kao po scenariju. Kao i prikaze Junakovih stanja u tim situacijama.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 13 Jan 2014, 22:48 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Escape Plan (2013)

Nije vrhunsko ostvarenje ali meni se film svidio :) Tandem Stalone -Švarci odličan za ubiti vrijeme nedeljom i odmoriti živce :wink:

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2014, 01:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Je li torent da mi posaljes na pp ako je dobra slika

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 655, 656, 657, 658, 659, 660, 661 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]