banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Avg 2025, 15:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Sep 2013, 20:32 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Closed Circuit - politicki triler koji ujedno govori o legalnom sistemu UK (kraj filma je strasno dobra scena, glasovi iz parlamenta kao ovcari), korumpiranim politicarima i advokatima, a tu je i tajna sluzba m5. Bomba je pukla u Londonu i naravno tu su dokazi iza zatvorenih vrata, medija i to sve u svrhu nacionalne bezbjednosti il se tragovi pokusavaju sakriti nakon bolesne operacije tajnih sluzba, 9/11, 7/7 i boston..Scene na pocetku filma su iz 2005. Nemam rijeci za malu ocjenu pogotovo na trulom paradajizu. Iako nije prvi, a sumnjam da ce biti posljednji film koji govori o korupciji nasih dragih politicara, sistema od mene 8.5/10.. 1h30m, sto je odlicno, bez nekog natezanja.

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2013, 08:22 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Epizoda u životu berača željeza u jednom terminu i to 17:45.
Ljevara i ekipu treba muciti najstrasnije, recimo da svaki dan cita Glas srpske, da placa racune na salterima Razvojne banke, da seta parkicem vikendom...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2013, 08:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
:lol: :lol: :lol:

zadaješ se opasno, ali opasno

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2013, 09:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
GialloRosso je napisao:
gnusni_snjesko je napisao:
ji,ji

Gravity mora biti odlican....and you can take that to the bank.... Filth mi je previse Bad Lieutenant ali ce da se ovjeri,a This Is The End me unisti i na pola sam ugasio....OK, kontam, duvate, druzite se i improvizujete fazone zato sto ste svi smijesni....mrs u kurac vise!

Meni nije loš, ali je tužno da Amerikanci moraju da potroše milione na gledljivu komediju. A kad sam vidio da film ima bolju ocjenu od obje Ejs Venture shvatio sam da je ovo jedan okrutan svijet.

nervira me ta usiljenost....bukvalno vidis kako kaleme svaku jebenu repliku nekim improvizovanjem i teraju ga do Djurdjeva....

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2013, 18:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2013, 17:16
За романтике, моја препорука је филм ''Шетња по облацима'' (A Walk in the Clouds), и серија ''Разум и осјећајност'' (Sense and Sensibility). Обе ствари су стварно фантастичне :)

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2013, 18:55 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
:sleepy3: boooring

taksi je napisao:
Ljevara i ekipu treba muciti najstrasnije, recimo da svaki dan cita Glas srpske, da placa racune na salterima Razvojne banke, da seta parkicem vikendom...

i asphyxiaciju sopstvenim genitalijama :wink: i onda da ga okačimo na neko vidljivo mjesto, za kaznu što se usudio da uopšte pušta to đubre.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2013, 20:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2006, 02:36
Pain & Gain.... Prije nekoliko sedmica, mozda i prije dva mjeseca sam pogledao ovu temu i na nekih 5-6 stranica taj film je imao najvise vasih pozitivnih opisa... Ok, skinem ga... Zadnja dva dana sam nesto bio bolestan, lezao u krevetu u fetus polozaju i sjetim se da imam nekoliko skinutih filmova unazad godinu dana koje nisam pogledao...
Film je jednostavno bezveze. Bljutav cak. Jedan umisljeni glupan i dva standardna glupana kraj njega nesto brljaju i na kraju zabrljaju do daske. Ni akcije, ni komedije, ni dijaloga (osim Wahlberga ili kako se vec pise, kada se provaljuje sa pogresnim frazama ali mi smo nacija odrasla uz Dusana Kovacevica.... ni blizu dovoljno za osmijeh), ni zanimljive price, ni ozbiljan ni zabavan... Ma nista. Nemam pojma sta vam je tu bilo dobro. Jedva se natjerah da ga pogledam do kraja.
Ocjena: 3,5/10

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2013, 21:41 
Veteran
Veteran

Frisky_Dingo je napisao:
:sleepy3: boooring

taksi je napisao:

i asphyxiaciju sopstvenim genitalijama :wink: i onda da ga okačimo na neko vidljivo mjesto, za kaznu što se usudio da uopšte pušta to đubre.

gledao si film? sta je toliko lose u njemu?

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2013, 19:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

čuj jesam gledo? ja i jazbila iz prvog reda na sff-u uz čips. to se ba ne propušta.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2013, 22:50 
Veteran
Veteran

Frisky_Dingo je napisao:
čuj jesam gledo? ja i jazbila iz prvog reda na sff-u uz čips. to se ba ne propušta.

Ajoj. Ti si od onih "Mirjana Karanovic izdajnicka kurva", "nisam gledao ali ne valja film" i to. Ovo "ba", mislim ta esencija duhovitosti, jos jedino je prisutna u RTRS-ovoj seriji "Zamalo zivot".

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013, 12:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

eh, šta ću kad sam neduhoviti malograđanin. nego, kad ćemo da zigujemo ljevara?

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013, 21:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Sep 2013, 02:12
Orozco el Embalsamador

Već mi je postalo muka od specijalnih efekata,pa rekoh da pogledam nešto real.
10/10

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2013, 23:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Place beyond the pines - svidja mi se. Na trenutke izgleda kao da je film spojen iz dva dijela, prvi do ubistva i drugi nakon, potpuno je druga i dinamika. Malo mi je kraj ostao konfuzan, al' to je vjerovatno do mene.

8/10

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2013, 11:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
V for Vendetta (2005)- ovo sam dugo izbjegavao zbog toga sto ga geek-ovi hvale (iz ovoga razloga jos uvijek nisam, a vjerovatno i necu pogledati Dark Knight). Ispostavilo se da je ova metodologija izbora filmova koje cu gledati sasvim ispravna. Dosadan film sa velikim idejama, ali veoma slabom i mlakom egzekucijom... Ocjena 6/10

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2013, 20:00 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
sta ti je to mlaka egzekucija?

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2013, 13:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Nedovoljno topla :) Salim se, naravno ako se gleda na sam kraj, kao i na neke scene tokom filma, onda "mlak" nije prava rijec, naprotiv, veoma je efektan. Ali upravo ta usiljena priroda glavnoga lika i scena u kojima se pojavljuje mi najvise bodu oci. Ocigledno je da je V trebalo da puca od poetske tragicnosti, pa su to nastojali da prikazu u apsolutno svakoj sceni, cime su doveli do (barem sam ja tako osjecao) komicnosti (a ovo ne bi trebalo da ima elemente parodije, osim parodiranja sistema i njegovih lidera) glavnoga lika. Film se ipak bavi ozbiljnim temama, i, iako zbrkanim i cesto nejasno definisanim, ozbiljnim idejama. Da je V sve vrijeme nosio masku, citao poeziju i kazivao svoje misli i namjere, a drugi likovi da su prikazani samo u sluzbi pojasnjenja njegovih ideja, kao neke crne mrlje koje mrmljaju, ovo bi bilo mnogo ubjedljivije, ali onda to ne bi bio film, a jos manje blockbuster. Ovako su likovi u boji, oni pricaju, oni kao imaju svoje ideje, krecu se, ali, u sustini, nijedan od njih ne postoji, oni su mlaki, oni su svi odreda jednolicni i prosti, te nemaju nikakvu funkciju u razvoju filma (kazem, oni bi trebalo da postoje radi pojasnjenja price i ideja glavnoga lika, ali, ako ih vec nisu mogli prikazati kao bitne i uvjerljive, cini mi se da bi bilo dovoljno staviti ih kao osobu A, osobu B, djevojku, diktatora i slicno, pa cak ih ostaviti i bez replika, te angazovati statiste ili ih nacrtati). Cini mi se da bi ovaj film bio veoma dobar animirani film i to je to...

All the King's Men (1949)- zasto se o ovome filmu ovako malo govori i ovako malo zna? Odlicna politicka prica o covjekovom putu ka postanku onoga sto mu se na pocetku puta gadilo i sto ga je nagnalo da na taj put krene. Inace je bazirana na zivotu senatora Luizijane Huey Long-a. Mnostvo scena nabijenih emotivnom napetoscu (cesto i bez rijeci), brzi i inteligentni dijalozi, razmisljanja o politici, vlasti, dolasku na vlast, politicarima, korupciji, prevarama, mitu i svemu onome sto krasi takav zivot.
Mozda se i kompletan ljudski rod sa svim svojim klasama nikada kroz istoriju nije mijenjao, ali za jednu grupu sam siguran da je oduvijek ista- politicari... Ocjena 8/10

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2013, 13:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Odličan film, odličan!

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2013, 23:53 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2013, 17:16
Blues Brothers 2000 - одличан музички филм, комедија уз свијет блуза :)

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2013, 00:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slika

Ovo je film koji treba gledati jednom godisnje, kao ritual.

8.5/10

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2013, 00:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Poslusacu savjet :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 631, 632, 633, 634, 635, 636, 637 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]