banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 05:03

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Avg 2013, 10:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Despicable Me 2 (2013)

Slika

Gru je bio zanimljiviji kao zlikovac, ali ovaj crtić je njaaaaaaaa! Obožavam! :D

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2013, 13:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Moje recenzije su recenzije jedne obicne gledateljice, krajnje subjektivne i nimalo strucne.

Lorens u svakom slucaju, kino Palas, avgust 2013
Sta reci? Na film sam isla jer je neamericki.
Kako sam ja dozivjela film...
Negativno
-u glavnom liku, Lorensu, nisam uspjela vidjeti tu zenu kojom se on smatra, nisam je uspjela vidjeti cak ni unutrasnjim okom. E sad, ili je do filma i glumca, ili je to i bila namjera autora. Naime, mogla bih to opravdati dobrocudnom pretpostavkom da sam, ne vidjevsi tu zenu, zapravo vidjela stvari iz perspektive Lorensove velike ljubavi, zene sa imenom Fred. Cini mi se da ni ona do kraja filma nije uspjela ono sto nisam ni ja. A mozda je to neka poenta.
-film je predug, ima dosta nekih scena koje su suvisne. Ja doduse volim, uslovno receno, usporene filmove u kojima imam vremena da provarim neke stvari, da se identifikujem sa nekim stanjima itd..a ne samo da uzivam u senzacijama. Medjutim, ovdje su na momente stvari prerazvucene, a ima i momenata koji su ubaceni na neki vjestacki nacin, recimo ona scena kad ONa razgovara sa (da li?) svojim izdavacom u nekom kaficu, pa kroz prozor vidi jednog svog kolegu (jednog od onih koji su ga izbacili s posla) kako se tajno sastaje sa svojim partnerom homoseksualcom. Mislim, malo je previse...
-imam neodoljiv utisak da prevod dijaloga nije odradjen bas kako treba iako nemam pojma o Francuskom. Dovoljno o tome.

Pozitivno:
-film je neamericki, i to se ipak pomalo osjeti
-ljubav izmedju dva glavna lika (Lorens i Fred) na momente izgleda veoma ubjedljivo

Opsti utisak je da je ta prica, ta ideja od koje se kreulo u film zapravo prevelik zalogaj za ovu ekipu koja ga je radila. Ja sam shvatila da je ta glavna ideja zapravo prica o ljubavi koja se svodi na odnos osoba-osoba, ljubavi koja pokusava biti nadseksualna, a ne prica o tamo nekom transseksualcu, o njegovim problemima, kako je prihvacen u drustvu itd.
Uzgred, na sajtu Palasa je pisalo da se radi o muskarcima Lorens i Fred pa su mnogi bili iznenadjeni kada su vidjeli da je Fred zena sa muskim imenom i da je Lorens zapravo muskarac koji se osjeca kao zena i koga privlace iskljucivo zene, i to prvenstveno jedna zena, Fred. Ono...kakva zavrzlama. Mozda je ideja koju spomenuh gore mogla biti "uhvacena" bez te silne groteske. Grotesknih momenata inace ima i pri prikazivanju dusevnih stanja kod likova ( stalno pada neka kisa, cak i u zatvorenim prostorima grune pljusak tu i tamo...). Muzicki izleti (The Cure itd.) su takodje bili nekako nakelemljeni na film...Ne znam, previse minusa po meni. A nisu neutralisani humorom.

Slijedi recenzija Kao neko zaljubljen... :)

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2013, 17:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
skitnica je napisao:

Slijedi recenzija Kao neko zaljubljen... :)

Neeeeeeeee!

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2013, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
mrkvica je napisao:
Despicable Me 2 (2013)

Slika

Gru je bio zanimljiviji kao zlikovac, ali ovaj crtić je njaaaaaaaa! Obožavam! :D

Može može.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2013, 22:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
Kao neko zaljubljen, bioskop Palas, avgust 2013

Opet jedna cudna ljubav, ili sta je to vec. Ovaj put se radi o jednom veoma starom covjeku i jednoj veoma mladoj zeni. Ona je studentica, prostitutka, potice iz provincije i sad se tako snalazi u Tokiju. On je univerzitetski profesor u penziji, autor brojnih udzbenika, ostarjeli, usamljeni intelektualac.
Ona jedva da postoji, njoj se stvari desavaju a da ona nema nista s tim. On je, uprkos godinama, duhom zivahan i poduzetan. Ona mu prodaje tijelo, on ga kupuje da bi ga hranio, gledao i stitio. Sva njegova zaljubljenost se ogleda u tom zastitinickom odnosu, a sve njena vezanost za njega u potrebi za tom zastitom. U igri je i njen vjerenik koji se sam pred sobom pretvara da ne zna cime se ona bavi pa onda ta napetost izbija u vidu patoloske ljubomore.

Sve u svemu, gledajuci ovaj film imala sam utisak da ga snima skrivena kamera. Ovo je dokumentarac u ruhu igranog filma. Film nema neku poentu, on je jednostavno slucajan uzorak iz zivota tamo nekih ljudi u Tokiju danas. A kraj filma je nastupio u momentu kada je pobjesnjeli vjerenik bacio kamen na starca, kada je mogla biti ostecena i ta moja skrivena kamera koja nije mogla nastaviti snimanje.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 24 Avg 2013, 02:23 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
The Frozen Ground - simpatican poster, samo ne znam kome je palo na pamet da napise "to rival Se7en".. :roll: Ne zelim reci da je film los..Ipak je to zivotna prica posvecena osobama koje je kreten silovao, zatim ih tretirao kao zivotinje gdje im je glavna svrha biti da izigravaju metu za njegovu dosadu..lijecio covjek mozak na taj nacin..mozda bi bio zerka bolji film da je Lindsay Lohan igrala umjesto ove Vanesse..ali da je dorastao il moze da pariria Se7en-u, e sipak..

7/10

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Avg 2013, 15:35 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
2 Guns - kao da sam gledao Beverly Hills cop il Lethal Weapon..Mark ima ulogu poput Tyres Gibsona iz Fast 5, znaci ne zatvara usta, samo brblja.Dvojac radi mutne radnje sa mehico mafijom i ostaju kratkih rukava.odlucuju tipu opljackati novac iz jedne banke i tu nastaju problemi jer shvataju da im je namjesteno i da novac pripada malo jacim mafijasima nego sto su meksikanci..to je sve sto sam skontao iz filma jer kad uleti Paula u kadar tj u krevet sa Denzelom - ode mozak na pashu..iza mene u najzadnjem redu sjedila grupica "mentally disabled", malo je sramota da pricam njihovu reakciju na tijelo Paule i guzu, al moram priznati da sam se posteno nasmijao..vise su me oni nasmijali tokom filma nego sto je to film trebao da uradi..ima par fazona, al nije to to da mogu reci da sam prezadovoljan.

Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2013, 18:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Maj 2010, 14:29
Pogledao Rona Burgundy-ja iliti Anchorman (2004)....solidno, ništa specijalno, opet me Steve Carell oduševio :D
Može 7/10

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2013, 22:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2009, 18:40
Mother of tears.
žali Bože onih 90 min

Vrh

PostPoslato: 28 Avg 2013, 22:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Honey Baby (2004)
Slika
Симпа роуд муви.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2013, 17:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
Battleship
Slika

Када се овај филм гледа из два или више дијелова, тада је сасвим гледљив :р Наравно, прича нема везе са здравим разумом, а постоји и покоја рупа у причи, али кога брига за тим? :) оцјена: 5/10

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2013, 10:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
Battleship je neocekivano nelos

"Old Salt WO: [as Raikes enters the Missouri's fire control center] Been working on a destroyer, haven't you?

Petty Officer Cora 'Weps' Raikes: Yes, sir.

Old Salt WO: Are you ready to play with the big boys?"

- hajlajt filma :D

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2013, 11:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
moje sjecanje toga filma se svodi na davanje para blagajnici Palasa

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2013, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
:lol:

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2013, 12:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Pain and Gain

Sasvim dobra zajebancija, od onakvog filma i ne ocekujes da bude neko bajno umjetnicko ostvarenje.

7.5/10

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2013, 09:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
R.I.P.D.
Slika

Лаган филмић, онако баш за лагано гледање. О заплету и расплету радње, као и о улогама немам нешто да напишем јер овакви филмови су ту само да нас насмију, а овај филм то на махове успијева. Ја задовољан. Оцјена: 6,5/10

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2013, 16:18 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
We're the Millers - Moze proci, ali je druga polovina dosadnjikava.

6/10

Before Midnight - Odlican! Proletio kao za 40 min, a ne sat i 40.

9/10

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2013, 13:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Professione: reporter (1975)- ima dobrih stvari, ali veoma dosadno... Ocjena 6/10

Devil (2010)- sama ideja se i ne cini katastrofalna, kao sto ni njen prikaz nije takav, ali sve ukupno je ipak veoma lose... Ocjena 4/10

Vrh

PostPoslato: 03 Sep 2013, 23:59 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Delpi i Houk nisu izgubili ljepotu u dijalogu iz prvog i drugog dijela i to je odlicno. Zasmetale su mi 2 scene patetike ii, ali ostatak filma je vrlo dobar.

Vrh

PostPoslato: 04 Sep 2013, 11:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
malteras je napisao:
Devil (2010)- sama ideja se i ne cini katastrofalna, kao sto ni njen prikaz nije takav, ali sve ukupno je ipak veoma lose... Ocjena 4/10

jel ovo ono u liftu? može proći kao epizoda zone sumraka, ovako rastegnuto jedva 3/10

Slika

želio sam da mi se ovo ne svidi, ali iz nekog razloga mi se svidio. čak mi se jako svidio. od svih holivudskih visokobudžetnih zombi-apokalipsa pokušaja ovaj je najbolji.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 624, 625, 626, 627, 628, 629, 630 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]