banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 14 Avg 2025, 18:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Avg 2013, 19:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
Meni je First Class super, prvi Xmen srednja zalost, dvica mi je bila bolja, a trica....bleuh
Simpa mi je bio i origins Wolverine, meni omiljeni xman :D
Inace sam stari fan Marvelovih superheroja posebno Xmena, tako da mi je zao sto ovaj novi Bluberin je izgleda shit :cry:

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 19:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jul 2009, 18:07
I ja sam pogledao Wolverine, nije mi se svidio....

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
DIAB10 je napisao:
Meni je First Class super, prvi Xmen srednja zalost, dvica mi je bila bolja, a trica....bleuh
Simpa mi je bio i origins Wolverine, meni omiljeni xman :D
Inace sam stari fan Marvelovih superheroja posebno Xmena, tako da mi je zao sto ovaj novi Bluberin je izgleda shit :cry:

Ti gotivis dva X-Mena koji se ne poklapaju sa pricom :) Ali jbg, to je ono kad oni snimaju jedan film, i onda kasnije odluce snimati drugi, pa su onda ne povezani :D Pogledaj i ovaj, mozda ti se svidi, s obzirom da je i ovaj ne povezan dosta :D (doduse, on je nepovezan sam sa sobom :D)

@Dzontra:

Razumijem te u potpunosti za Origins... Samo ja ne zbog Deadpoola, nego zbog Gambita, meni najgotivnijeg mutanta, koji se u filmu pojavi na 5-10min max... Ali jbg, stas :D

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 20:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Pogledao sinoc Parkera

Slika

Sta reci, Jason Statham. Pustis ovo kad je mozak u leru i odmaras, malo testosterona vidis i gotovo.

6/10

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 20:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Nijesam ja fan ni stripova ni strip filmova....tako da me ne pogađaju loši, ili bolje rečeno očajni filmovi o istima...Mene mori to što nešto što pruža toliku slobodu radnje, poput stripova, biva tako ograničeno prenešeno na film....tuga...Ja ronim gorke suze, zbog nekreativnosti moderne filmske scene koja reflektuje u stvari i samo ovo naše potrošačko društvo, koje je određeno od strane multinacionalnih koorpo...dosta sam srao...
Od strip filmova da nešto valja je Watchmen i Sin City...jer se oba drže ko pijani plota stripa...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 21:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Džontra je napisao:
Nijesam ja fan ni stripova ni strip filmova....tako da me ne pogađaju loši, ili bolje rečeno očajni filmovi o istima...Mene mori to što nešto što pruža toliku slobodu radnje, poput stripova, biva tako ograničeno prenešeno na film....tuga...Ja ronim gorke suze, zbog nekreativnosti moderne filmske scene koja reflektuje u stvari i samo ovo naše potrošačko društvo, koje je određeno od strane multinacionalnih koorpo...dosta sam srao...
Od strip filmova da nešto valja je Watchmen i Sin City...jer se oba drže ko pijani plota stripa...

+1

Zato mi se i ne svidja dosta toga.. I zato mi je prvi X-Men dobar, ovi ostali nekako... Doduse, nisam citao strip, gledao sam crtani, igrao sam igrice, ali nelogicnosti kao:

Spoiler:
U trecem djelu X-Mena, Profesor pogine, u Wolverinu je ziv i zdrav, sa komentarom: nisi jedini koji je drugaciji... Pa logicnije mi je da je Jean ozivila, s obzirom da je ona "Phoenix"...

U Originsu, profesor je star i hoda, u First Class je ostao nepokretan jos kao mlad...

U Wolverinu kada mu onaj azijat isisa metal iz tjela, Magneto ga zaustavi svojom moci na kraju filma...

itd...

preko toga ne mogu preci nikada :) Sad mi dodje da pogledam ponovo sve filmove polako, pa da nadjem jos nelogicnosti :D

Ali da ne vodimo temu u pogresnom smjeru... Tema je vise da se samo kaze sta smo gledali i recenziju :)

Vrh

PostPoslato: 01 Avg 2013, 23:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
5 Days of War vs Olympus Inferno
Два филма која се баве истим догађајима, чак се усуђујем рећи са истим мотивом, али су одрађени дијаметрално другачије...

Prikačeni fajl:
Georgia-renny-harlin.jpg
Georgia-renny-harlin.jpg [ 54.37 KiB | Pogledano 780 puta ]

Након неколико година скупљања дигиталне прашине, коначно одгледах 5 Days of War. Недавно одгледах руски Olympus Inferno, што је био мотив да одувам прашину са овог америчког урадка. Елем, имам ли рећи ишта ново о овом пропагандном смећу? Немам. Све (лоше!) критике које сам читао о овом филму су заиста оправдане. Оцјена: 3/10.

Prikačeni fajl:
Olympus_Inferno.jpg
Olympus_Inferno.jpg [ 5.25 KiB | Pogledano 780 puta ]

С друге стране се налази, такође пропагандни, руски филм о грузијској агресији на Јужну Осетију. Ипак, постоји оно "АЛИ" које раздваја ова два филма: почев од сценарија, који од Олимпиус Инферно-а чини филм који угодно гледати; преко глуме актера овог филма која је тако добра да драму једног људског бића, која је неизбјежна у оваквим филмовима, прихватите скоро као властиту; до туге на крају филма која вас врати у реалност и каже да не гледате холивудски хепиенд него причу која има свој почетак и крај... Оцјена је овако ниска само због политичке позадине филма, иначе би била много виша: 7/10.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2013, 11:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Mr. Deeds Goes to Town (1936)- jos jedan u nizu Kaprinih filmova koji se bavi tematikom "MAN vs SYSTEM", u kojem pobjedjuje mali covjek, idealista, jednostavan, okolini naivan, sa vjerom u ljubav i zeljom da pomogne drugima. Kada pogledam nase drustvo (prvoga samog sebe), postavljam pitanje da li smo se toliko ucaurili u svojoj prividnoj sigurnosti i naizgled lagodnom zivotu da bismo bilo sta rekli ili ucinili, a sto bi narusilo tu sigurnost. Ocigledno imamo strah da je ne izgubimo, ali sta da izgubimo. Zar u svakom od nas ne bi trebalo da postoji urodjen osjecaj za pravdu i istinu, te da preduzimanje koraka u cilju odbrane ovih, necu reci ideala (posto kada se spomene ova rijec, uglavnom se misli na nesto neuhvatljivo), nego normalnih osjecanja ljudske prirode ne treba da predstavlja napor, niti temu rasprave i razmisljanja, nego trenutak za direktno djelovanje. Zar nije onda kada je oklevetan neko iz naseg okruzenja, kada je nepravedno napadnut mali covjek, zatvoren od strane mocnika i sistema, upravo oklevetan i zatvoren dio nas samih? Ne mislim da treba da budemo weltschmerzisti, ali mozemo makar lokalschmerzisti, da pruzimo, u skladu sa svojim mogucnostima, pomoc onima u nevolji, a koji su nam bliski, bilo teritorijalno, bilo etnoloski. Nesto razmisljam, kada bi Kapra snimio film o Vulicu, ishod ne bi bio ovakav kakav je danas. Ali, razlika, rekao bih veoma bitna (iako vecina nas, pa i ja sam u potpunosti ne shvatam moc koju ima gomila), je ta sto iza Kaprinih likova stoje ljudi, jednako mali, hrabri i idealisti, ali zajedno mocni u borbi protiv sistema, te sile i nepravde kojom sistem uglavnom vlada. Jednom me neko upita: Sta mislis, da bi Vulic tebi pomogao (da naglasim, nisam pomogao Vulicima ni u kom pogledu, nisam se sastajao ispod Starog hrasta, niti sam stajao ispred bagera, sto su neki, moguce i na ovome forumu, hrabro cinili) i zbog tebe se nervirao kada bi ti bio u nevolji i u sukobu sa sistemom? Shvatio sam u tom trenutku da to nije ni najmanje bitno, nego je vazno da se uvijek i na svakom mjestu borimo za malog covjeka, da vratimo vjeru u ljude. Jer kada se budemo nosili ovom parolom, kada ovo shvatimo, mozda ni nas svijet ne bude daleko od jednostavnog i privlacnog svijeta Kaprinih dijela. Azil koji je danas dobio Edward Snowden mi malo vraca vjeru u postojanje hrabrih "malih" ljudi, koji ne zele da zive u imperijalistickom svijetu, svijetu bez sloboda, bez istine i pravde- "And that's not something I'm willing to support, it's not something I'm willing to build and it's not something I'm willing to live under..." Ocjena 8/10

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2013, 15:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Stolen
Prikačeni fajl:
Stolen_film_poster.jpg
Stolen_film_poster.jpg [ 55.23 KiB | Pogledano 705 puta ]

Одгледах и ово. Филм није нешто посебно добар, али није ни нешто посебно лош. Просјечан, укратко. Просјечан је и Кејџ овдје. Мало одскаче од просјека само Малин Акерман (да ли се њено име овако пише?), али и то само због љепушкасте фаце јер јој је улога малена и незахтјевна. Све у свему: 6/10.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2013, 16:45 
dijamant
dijamant
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Jul 2009, 17:07
Miriši na Taken. :evil:

Samo fau ve i es en es de.

Banjolučanin zna gdje je opština, Glamočak zna sve u opštini

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2013, 19:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Rock of Ages

Slika

Идеја да гледам Тома Круза у улози Rn'R звијезде ме мјесецима није привлачила, али, мислим се, ако сам успио одгледати оно смеће јуче, могу и овај филм данас. Тја, што се филма тиче, могао сам и да га не гледам. Мјузикли ионако немају посебну причу (осим Косе?) јер је акценат на музици, пјесми и плесу. Чак ни Кетрин Зета-Џонс не помаже филму јер је плешући често испадала (за оне који су ово гледали: то је посебно уочљиво у цркви), а и улога јој је помало кретенска, али то је пристојно одрадила. Том Круз очајан и једино Алек Болдвин мало одскаче од остатка глумачке екипе. Мени је занимљиво било да сам ону малу Швеђанку данас два пута гледао :D

Оно што даје вриједност овом филму је музика: мање-више су заступљени сви бендови који су осамдесетих нешто значили у hard rock-у, sweet и glam металу. Ту су, између осталих, Poison, Ганси, Twisted Sisters (које сам можда последњи пут чуо, отприлике, негдје тамо 1991. :рр), Def Leppard, Whitesnake, и неизбјежни Bon Jovi... Штета што није била нити једна пјесма Skid Row, мада ми се чини да се, на тренутак, Себастијан појављује у гомили.

Углавном, због музике, оцјена: 5.5/10.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2013, 19:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Thor - Meni se tokom pola ovog filma u glavi vratila "Go, go, Power Rangers!" jer mi je taj osjećaj ostavljao film. :D
Nije loš u ovoj superherojskoj franšizi, samo mi je CGI podbacio. One munje kao da su u Paintu crtane.

P. S. Može li ijedan film da prođe sa scenom borbe bez toga da se jedan 7eleven ne raznese u pozadini? :lol:
Ona scena sa "čuvarom" planete protiv koga se Thor bori kao da je prekopirana u novog Supermana.

7/10

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2013, 19:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2011, 15:13
Slika

Sasvim solidan SF, smori skroz malo, preporuka za ljubitelje dobrih exterior kadrova i SFa uopste.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2013, 23:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Aleksandar MK je napisao:
Miriši na Taken. :evil:

Taken је много бољи :)

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2013, 00:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Slika

Iron man 3

Jednostavno volim ovu trilogiju, prije svega zbog ludaka u glavnoj ulozi zbog kojeg je film opet bolji za ocjenu vise.

Sto se tice negativca, ne postoji iritantniji lik od Pearce-a i pogodili su sa izborom glumca, ne znam kako njega bilo ko voli u zivotu sa onakvom facom.

Standardno, dosta dobrih doskocica niotkuda, tipicno za Downeya.

9/10 if you ask me

Nadam se samo da ova tri fina filma nece zasrati sa nekom idejom da snimaju neki idiotski prequel/sequel samo zbog kesa.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dZJPYo-YUkA[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2013, 01:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Death Race 2
Slika

Шон Бин (тј. његов лик) опет није дочек'о крај филма :D

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2013, 08:17 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 28 Dec 2012, 11:27
Viva la France, prejaka komedija a pogotovo cuveni ples "tava"

Slika
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=u977XtwDpAI[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=dO3_z2p-C-Q[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2013, 12:46 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
shakal je napisao:
Jednostavno volim ovu trilogiju, prije svega zbog ludaka u glavnoj ulozi zbog kojeg je film opet bolji za ocjenu vise.

Koji je, usput, bio najplaćeniji glumac Hollywooda u proteklih 12 mjeseci.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 13:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Drillbit Taylor (2008)- zasto sam ja ovo gledao? :oops: Ocjena 4/10

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2013, 22:25 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2008, 10:27
Noćni voz za Lisabon

Slika

Tragom misteriozne knjige, profesor klasičnih jezika odlazi vozom u Lisabon. Pokušavajući da pronađe autora djela koje ga je toliko zaintrigiralo, nailazi na niz situacija i likova koji su povezani sa tzv. Revolucijom karanfila...
Nastao prema istoimenoj knjizi od Paskala Mersijea (zoka, ako ovo čitaš :), ima li ove knjige u Kulturi? Obrigada :)) ovaj film ima izvjesnu dozu poetičnosti i iako glumačku ekipu predvodi sjajni Džeromi Ajrons, čini mi se da bi cijela priča bila autentičnija da je film snimljen u 'domaćoj' - portugalskoj produkciji ili da u filmu preovladava portugalski, a ne engleski jezik sa čudnim naglascima.

7/10
Spoiler:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NkIJ0f-IXLM[/youtube]

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 619, 620, 621, 622, 623, 624, 625 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]