Golum odlicno prica

)))))))))))
prekrasssssssniiiii

))))
hehe " Issgubljeno je, prekrasni moj, nestalo, nestalo! Prokuni nas i smozdi nas, prekrasno je nestaoo!"
"Sta se dogadja" viknu Bilbo. "Sta si izgubio?"
"Ono nas ne sme pitati", zakresti Golub. "Nije njegovo posao, ne, golum! Izgubljen je, golum, golum, golum."

)
Evo jedan podatak o prstenu u Hobitu:
.... ali vrteci glavom s jedne strane na durgu, sto je Bilbo razaznavao po bledom svetlomicanju na zidovima.
"Moj rodjendanski poklon! Prokletstvo! Kako smo ga izgubili, prekrasni moj? Jest, to je to. Kad smo poslednji put isli ovuda, kad smo zavrnuli siju ono gadnom malom pistalu. To je to. Proketstvo! Iskliznuo nam je, posle svi ovih godina i godina! Nestalo je, golum."
.
.
.
Ssss, sss, golum! Bauci! Da, ali ako ono ima poklon, nas dragoceni poklon, bauci ce ga uzeti, golum! Naci ce ga, i doznace sta on moze. Nikad vise necemo biti sigurni, nikad golum! Neki bauk ce ga navuci, i tad ga niko nece videti. On ce biti tu ali nevidjen. Cak ni nace pametne oci nece ga opaziti, a on ce se prikrasti gamizivacki i pokvarenjacki i zgrabice nas, golum, golum!"
itd.. itd..
Dakle tu se nagadja da je to mogao biti rodj. poklon.. a iz zagonetke da je nekad bio Hobit ...
U GP-u se spominje (ili u nedovrsenim pismima) da je Deagol nasao prsten, te da ga je Smeagol ubio zbog njega i sam sebi "poklonio" prsten. zbog tog postupka je otisao u planinu (i vjerovatno bio istjeran i prognan iz plemena) .. Veci je od obicnih hobita zato sto pripada vrsti hobita koji su najjaci i najkrupniji (ima ih 3 vrste ukupno

itd..
Golum je dobar lik

)))
njegovo sistanje mi se svidja

)
Elem .. jeste li skontali u filmu kad se obraca legolas u lorijenu (lotlorijenu - duze) kad ih presretnu vilenjaci.. i kaze onom "vodji" u sumi "...zdravo Halride od Lorijena..."
Halrid od Lorijena ne postoji koliko sam ja skontao .. trazi i pregledao razne enciklopedije ..
Postoji obicni Haldir .. covjek .. Haldir od Brethil-a .. "podigao" je Hurina i Huora ..a sam je poginuo o okrsaju zvanom Bitka Nebrojenih Suza ...
Haldir od Lorijena je po meni fantazija ... mozda neko bolje zna .. no ja koliko sam trazio o tom vilenjaku nista nasao nisam ... ako imate kakve podatke pejstujte ...
A inace film ima poprilican broj detalja koji ili nisu obradjeni kako treba ili su totalna izmisljotina .. (pogledajte neke koje sam naveo u proslim postovima .. (na prethodnim stranicama

)
heheh ..
Toliko od mene ...