banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 19:16

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2002, 21:18 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Sep 2001, 01:00
Ajoj nesrecan broj ! :grin:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Feb 2002, 21:57 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
Kako kome :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Feb 2002, 22:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Ona oblast na Srednjoj Zemlji gdje se nalazi Hobiton se na engleskom zove Shire a u knjigama je prevedano kao Okrug. Čuo sam sinoć da se to može prevesti i kao Krajina. Vrlo interesantno!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2002, 15:02 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Da .. krajina.. okrug itd ...
i ja sam to citao ... neki prevode i jednostavno "oblast" :))
Autonomna pokrajina :))))))))))))) hehehe

Osnovali su ga, sredinom Trceg Doba, Marcho i Blanco.. Zemlju su dobili kao poklon od Kralja Argeleb-a II, kralja Arthedain - zemlje u cijoj je oblastio bi oi Shire ... itd.. itd... :)
Kasnije je postao najpoznatija zemlja hobita :)

Simpa im je mjesto, onako "kao iz snova" .. a meni su se uvijek svidjale njihove kucice "u brdu" ...

Toliko od mene ... :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Feb 2002, 16:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

mIRCone prijatelju Okrug tek sad ima da da prave Nosioce Prstena.
Ono u knjigama je samo slika kroz simboliku stvari koje se upravo ovih godina dešavaju u svijetu. Znam da ovo djeluje kao lupetanje prolupale osobe :smile: ali vidjećemo.

U Middle Earth-u (Srednja Zemlja = Sredozemlje) ima Shire (Krajina) gdje gdje žive mali i za ostatak svijeta beznačajni ljudi za koje mnogi i ne znaju gdje se to nalazi i ne očekuju od njih ništa ali taj Shire daje ljude koji će odraditi glavnu stvar za čitavu Zemlju. Itd. itd. Ove stvari i paralele nisam ja izmislio, za to se zna već neko vrijeme ali se u zadnje vrijeme samo ubrzano izvšava ispunjenje...

Pa ovo isto je rečeno u onoj dokumentarnoj emisiji o LOTR-u. Tamo je jasno rečeno da je ono samo slika a da se zapravo traže pravi Nosioci Prstena ovog doba, ovog svijeta. Time je i završena ta emisija, riječima glumca koji je glumio Sarumana: "Gdje je Nosilac Prstena"?

Izvinjavam se što ja filozofiram i pričam stvari koje mnogi ne razumiju ali će razumjeti...nadam se uskoro :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2002, 13:02 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2001, 01:00
Znam da se o nekim nelogicnim stvarima, koje su se desavale u scenema filma vec diskutovalo, ali pretpostavljam da ce obozavaocima filma biti zanimljiv ovaj sajt.

http://www.movie-mistakes.com/film.php?filmid=1778

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Feb 2002, 14:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Interesantan link Jack, hvala :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2002, 18:10 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
gledao sam Gospodara Prstenova par puta i mislim da je jedno od najboljih ostvarenja ovog milenijuma
i ne bi bilo lose kada bi napravili RPG Gospodar Prstenova

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2002, 19:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2002, 01:00
<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE>
Dana 22.02.2002. 18:10, Neo[BL] je napisao:
ne bi bilo lose kada bi napravili RPG Gospodar Prstenova
</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->
Ma poludio bi sigurno, jer pretpostavljam da bi cijelim putem morao boriti sa kojekakvim kreaturama i jos cuvati Hobbit-e, koji su porpuno bezopasni za neprijatelje (osim ako naravno ne izmisle nesto drugo)
Eto toliko
Pozdrav :smile:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2002, 21:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Već se pravi igra Lord Of The Rings, ne znam koji je žanr ali je vjerovatno nešto na fazon RPG-a.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Feb 2002, 23:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 29 Jan 2002, 01:00
bilo bi mocno kada bi naprvili nesto na fazon diablaII da mozes birati sa kojim likom da igras i da ubace dobre animacije a prica sama po sebi je poprilicno zanmljiva za RPG

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2002, 00:04 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2001, 01:00
hoce li mi ko reci gde mogu naci na netu pozadine sa slikama iz lotr???

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2002, 14:21 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Sep 2001, 01:00
To imas na ovom linku:
http://www.lordoftherings.net/legend/do ... ktops.html

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2002, 18:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Upravo sam procitao Hobita. I odusevljen sam. Narocito mi se svidela scena kada Bilbo prica sa Golumom na jezeru u Maglenoj planini. Interesuje me da li se lik po imenu Beorn (on se moze pretvarati u medveda) pojavljuje u Gospodaru prstenova ili i Silmarilionu?
Isto tako su mi se svideli patuljci a posebno debeli Bombur, koji je uvek pospan.
Borba kod Samotne planine je fantasticno slikovito napisana sa najsitnijim pojedinostima.

Vader, interesuje me kako znas da je Smeagol oteo
prsten od svog prijatelja, posto to ne pise u knjizi.
U knjizi sam pronasao nekoliko recenica po kojima se
moze pretpostaviti da je Golum nekada bio Hobit.
Npr: &#8220;Ali iznenada Golum se seti kako je krao iz gnezda veoma davno, i sedeo u rupi na obali reke poucavajuci svoju baku&#8221;
Medjutim nigde ne pise da je nekada bio Hobit i da se zvao Smeagol, osim ako to ne pise u Silmarilionu, posto ga jos nisam procitao.

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Dce/02 dana 23.02.2002. 18:50 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2002, 18:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Kako da pisem sa nasim slovima.
Ovo me uzasno nervira :mad:

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Dce/02 dana 23.02.2002. 18:53 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2002, 19:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

I meni se mnogo svidjelo poglavlje u kome Bilbo sreće Goluma i u kome se takmiče zagonetkama. Meni se mnogo svidio Golumov nepravilni govor :smile:

Beorn koliko se sjećam se ne pojavljuje u Gospodaru Prstenova. Malo likova iz Hobita se pojavljuju u Gospodaru Prstenova. Jedini događaj iz Hobita koji je značajan za kasnija dešavanja je Bilbov pronalazak Prstena.

A to za Smeagola najvjerovatnije piše u Gospodaru Prstenova, teško da to piše u Silmarilionu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2002, 20:45 
Majstor
Majstor

Golum odlicno prica :))))))))))))
prekrasssssssniiiii :)))))

hehe " Issgubljeno je, prekrasni moj, nestalo, nestalo! Prokuni nas i smozdi nas, prekrasno je nestaoo!"

"Sta se dogadja" viknu Bilbo. "Sta si izgubio?"
"Ono nas ne sme pitati", zakresti Golub. "Nije njegovo posao, ne, golum! Izgubljen je, golum, golum, golum."

;))

Evo jedan podatak o prstenu u Hobitu:

.... ali vrteci glavom s jedne strane na durgu, sto je Bilbo razaznavao po bledom svetlomicanju na zidovima.
"Moj rodjendanski poklon! Prokletstvo! Kako smo ga izgubili, prekrasni moj? Jest, to je to. Kad smo poslednji put isli ovuda, kad smo zavrnuli siju ono gadnom malom pistalu. To je to. Proketstvo! Iskliznuo nam je, posle svi ovih godina i godina! Nestalo je, golum."
.
.
.
Ssss, sss, golum! Bauci! Da, ali ako ono ima poklon, nas dragoceni poklon, bauci ce ga uzeti, golum! Naci ce ga, i doznace sta on moze. Nikad vise necemo biti sigurni, nikad golum! Neki bauk ce ga navuci, i tad ga niko nece videti. On ce biti tu ali nevidjen. Cak ni nace pametne oci nece ga opaziti, a on ce se prikrasti gamizivacki i pokvarenjacki i zgrabice nas, golum, golum!"

itd.. itd..
Dakle tu se nagadja da je to mogao biti rodj. poklon.. a iz zagonetke da je nekad bio Hobit ...

U GP-u se spominje (ili u nedovrsenim pismima) da je Deagol nasao prsten, te da ga je Smeagol ubio zbog njega i sam sebi "poklonio" prsten. zbog tog postupka je otisao u planinu (i vjerovatno bio istjeran i prognan iz plemena) .. Veci je od obicnih hobita zato sto pripada vrsti hobita koji su najjaci i najkrupniji (ima ih 3 vrste ukupno :) itd..
Golum je dobar lik :))))
njegovo sistanje mi se svidja ;))

Elem .. jeste li skontali u filmu kad se obraca legolas u lorijenu (lotlorijenu - duze) kad ih presretnu vilenjaci.. i kaze onom "vodji" u sumi "...zdravo Halride od Lorijena..."
Halrid od Lorijena ne postoji koliko sam ja skontao .. trazi i pregledao razne enciklopedije ..
Postoji obicni Haldir .. covjek .. Haldir od Brethil-a .. "podigao" je Hurina i Huora ..a sam je poginuo o okrsaju zvanom Bitka Nebrojenih Suza ...
Haldir od Lorijena je po meni fantazija ... mozda neko bolje zna .. no ja koliko sam trazio o tom vilenjaku nista nasao nisam ... ako imate kakve podatke pejstujte ...
A inace film ima poprilican broj detalja koji ili nisu obradjeni kako treba ili su totalna izmisljotina .. (pogledajte neke koje sam naveo u proslim postovima .. (na prethodnim stranicama :))

heheh ..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2002, 22:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> i sam sebi "poklonio" prsten</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

:grin: :grin:

Ne znam ništa za Halrida od Lotlorijena. Šta ti bi da ga tražiš po enciklopedijama :smile:?

Jesi li pogledao onaj gore link što je Jack dala?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Feb 2002, 23:04 
Majstor
Majstor

Jesam . pogledao sam onako "preletio" :))))
citam enciklopediju Arde :)))) (Arda - zemlja u kojo se sve desava)
naletio na netu, pa je skinuo na hdd cijelu ... pa sam na nju mislio kad sam govorio "trazio po enciklopediji" :)))))))

Uskro dobijam GP :) i to vrlo jeftino tvrdi povez :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Feb 2002, 10:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

<!-- BBCode Quote Start --><TABLE BORDER=0 ALIGN=CENTER WIDTH=85%><TR><TD><font size=-1>Citat:</font><HR></TD></TR><TR><TD><FONT SIZE=-1><BLOCKQUOTE> Arda - zemlja u kojo se sve desava, naletio na netu, pa je skinuo na hdd cijelu</BLOCKQUOTE></FONT></TD></TR></TABLE><!-- BBCode Quote End -->

Znaš li možda link? Ili mi bar reci tačno ime enciklopedije pa da je pokušam potražiti.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 209 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]