banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 11:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Apr 2013, 11:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
:*

:)

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 17:07 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
Hertzog je napisao:
Mislis SVE vreme :)

daj ovo na ijekavici :D

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2013, 17:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Moram upotrebiti google translate :lol:

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 00:54 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
giometar je napisao:
Gdje nadje Hope?

Love je vrlo dobar odlican

@ Buenos Aires International Festival of Independent Cinema

Love je bio rasprodan, nažalost!

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 01:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ionako ga možeš skinuti, ima ga na netu. :)

Film je odličan i defnitivno čekam ili kino, ili da pogledam to drugo ostvarenje preko neta. :D

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 21:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Eden Lake (2008)- nije lose, u odredjenim trenucima podsjeca na sjajni Deliverance. Cudi me kako je Fassbender dopustio da neko drugi u filmu pokaze polni ud pored njega zivog... Ocjena 6.5/10

Vrh

PostPoslato: 20 Apr 2013, 23:04 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
The Company You Keep - Robert Redford, Nick Nolte, Stanley Tucci,Susan Sarandon, Shia LaBeouf..radnja je usporena, kao neki politicki triler..identitet jednog revolucionara "Weather Underground" za vrijeme 70' tih je otkriven, bjezi pred FBI pokusavajuci da dokaze svoju nevinost dok ga mediji prikazuju kao opasnog ubicu, teroristu..razlog postojanja ove organizacije je izazvati paniku unutar Amerike kako bi se pozabavili unutrasnjim problemima a ne vanjskim poput Vijetnama..
Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 02:00 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
The Last Stand - op op, Svarci bere kuruze sa Camaro..koliko je samo Chevy platio da reklamira Curvetu ZR1 i Camaro ZL1 kako beru kuruze..solidan film i odlican povratak Svarcija,lokalni serif u nekom zabacenom mjestu koji pokusava zaustaviti narko gangstera kojeg FBI i SWAT nisu u stanju obuzdati..

Slika
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2013, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
spavac je napisao:
The Last Stand - op op, Svarci bere kuruze sa Camaro..koliko je samo Chevy platio da reklamira Curvetu ZR1 i Camaro ZL1 kako beru kuruze..solidan film i odlican povratak Svarcija,lokalni serif u nekom zabacenom mjestu koji pokusava zaustaviti narko gangstera kojeg FBI i SWAT nisu u stanju obuzdati..

yep, сасвим гледљив филм. Чак се усуђујем рећи да је Шварци снимио један trash филм :) Или барем, кокетира са трешом. Веома храбро од гувернера :thumbright:

Оцјена: 7/10

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 16:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
I ja gledo Švraletov povratak i Kim Jee Woonov dolazak (i nadam se odlazak) iz Holivuda. Dobar je ako su vam očekivanja na nivou dvanaestogodišnjeg retardiranog djeteta. Akcija i podjela su ok, ništa dugo ne valja.
U ovoj fazi Švarcijeve karijere postoji toliko potencijala da se igra sa njegovim likovima jer on je maltene hodajuća ikona, ali u filmu ne postoji ni jedan kvalitetan dijalog, ni jedna doskočica, onliner, ništa, čak ni ironije koja jeste oruđe uglavnom glupih, al scenaristi izgleda još nisu dosegli taj nivo.

Vrh

PostPoslato: 24 Apr 2013, 16:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 22:20
Slika
http://www.imdb.com/title/tt0482552/

Simpatičan film koji prikazuje epizodu iz života nekonvencionalne porodice koja se iz kišne i tmurne Engleske seli na Krf gdje se susreće sa nizom još manje konvencionalnih likova. Radnja se dešava u praskozorje Drugog svjetskog rata, ali likovi koje film prati ostaju duboko izolovani od svakodnevnice Evrope tog doba, svaki zabavljen svojim bubicama. Narator je, kao i u knjizi najmlađi član "cirkusa" koji se bubama bavi doslovno, ali i ostalim životinjama, uključujući članove svoje porodice. Film za kišnu nedjelju. :thumbright:

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 08:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
ja gledo mamu. ne moju,nju gledam svaki dan, već ovu http://www.imdb.com/title/tt2023587/ bolje da sam gledo moju u čelo sat i po.

Vrh

PostPoslato: 26 Apr 2013, 08:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
:lol:

Vrh

PostPoslato: 27 Apr 2013, 01:40 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Iron Man 3 - Koliko je Oblivion bio otrcana akcija, toliko je ovaj bio... manje otrcan.
Dobar je Robert!
Što će sad da krenu sa merchandise sa onim silnim ajronmenovima.

Highlight filma: Downton Abbey! A i Sylvia Tietjens iz Parade's End (Rebeca Hall) kao jedna od faca. Pa, gdje me nađoše? :D

8/10

Vrh

PostPoslato: 28 Apr 2013, 15:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
The Baytown Outlaws
http://en.wikipedia.org/wiki/The_Baytown_Outlaws

Slika

Овај филм има све што једна тарапана мора да има: курве убице, Индијанце убице, гусаре убице... ;) Ева Лонгориа плаћа тројици браће (од којих је један Рагнар Лодброк ;р) да од злог Били Боб Торнтона спасу њезино кумче. И тако се они возе по америчком југу и напуцавају са којекаквим бандама. Никакве позадинске приче нема, никаквог развоја ликова нема, али ко то очекује у филму овог типа? Укратко, сат и по уживања.

Оцјена: 8.5/10

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2013, 12:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Brother (2000)- ovo je onaj pravi seljacki muski film. Ako svaki posten otac treba tjerati sina prije nego krene u skolu da gleda filmove Stivena Sigala (al' prije negto sto se ukrmacio) ne bi li od njega musko napravio, onda ovaj film treba da mu pusta kad predje kod nastavnika. Ja kad sam ovo odgled'o, odma' sam se osilio i zulj na nozi probusio...

Inace, ovo je trebalo biti cover song:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XVTxqS4EU40[/youtube]

Sto se tice ocjene, kako kaze friski- "film je golo govno", pa ide ocjena 5/10.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2013, 12:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Uh, kad ga tako opises idem odmah naci torrent da pogledam. :D Meni i onako kasni pubertet.

Vrh

PostPoslato: 29 Apr 2013, 13:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Torrent uzasan na TPB, ako neko ima bolji snimak neka slobodno sibne pp.

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2013, 10:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Nešto nam je zamrla ova tema. :P

Iron Man 3 (2013)
http://www.imdb.com/title/tt1300854/

Slika

Kao prvo, očekivao sam da će film biti dosta mračniji. Zadnji nastavak u serijalu. Radnja je tu, akcije ima, komedije takođe. Pepper začudo nije bila iritantna, ima prolaznu ocjenu. :D Mandarin je lik od kojeg su napravili sprdnju ali to nije uticalo, pa je ovaj 3 nastavak po meni sigurno bolji od 2.

Ocjena 7.5/10

Of kors, opet me glava boljela od 3D. :evil3:

Vrh

PostPoslato: 30 Apr 2013, 12:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kao veliki poštovalac dosadašnjeg rada popularnog koreanskog reditelja, naprosto nisam mogao da dočekam debitantski holivudski film Čan-vuk Parka (Chan-wook Park), odnosno prvo ostvarenje u kojem će njegovi akteri pričati na engleskom, a ne na jeziku koji zvuči kao miks kijanja, kašljanja i štucanja. Naravno, postojala je određena doza sumnje da tranzicija baš neće najsjajnije proći (tipa kao sa Toresom koji je pri prelasku u Čelzija, zaboravio da ponese svoje noge iz Liverpula) pošto znamo da Hulivud voli da meša prste tamo i gde im nije mesto, baš kao i Kursturica kada pričamo o građevinskim poduhvatima, ali sam se uzdao da umetnički integritet filmskog profesionalca iz Južne Koreje neće dozvoliti da od njegovog rada naprave površnu komercijalnu bljuvotinu.
.
Priča filma se fokusira na tročlanoj porodici Stoker, koju čine Indija, Evelin i Ričard. Svakodnevni život Stokerovih dobija nagle turbulencije nakon što Indija i Evelin saznaju da je glava porodice, Ričard, nastradao u neobičnoj i vrlo sumnjivoj saobraćajnoj nesreći. Smrt svoga oca Indija doživljava kao priliku da se dodatno udalji od svoje majke Evelin sa kojom nikada nije imala nešto posebno prisan odnos, ali pojavljivanje misterioznog ujaka Čarlija na Ričardovoj sahrani će doneti znatno velike obrte u domu Stokerovih. Indija nikada ranije nije čula ništa posebno o njenom ujaku, jedva da je znala i da postoji, ali nakon odluke da ostane neko vreme da živi sa njima, Indija će ubrzo uvideti da Čarli i nije baš najobičniji čovek na svetu.

„Stoker” doprinosi ono što je i bilo očekivano od njega. “Stoker” pruža visoko stilizovanu misteriju, punu skrivenih i zakopanih tajni, porodičnih opsesija, potisnute i uvrnute seksulanosti, kao i vrlo mračne i morbidne likove koji se kriju u svojoj ljušturi i potajno teže da je se oslobode.
Pročitao sam zaista dosta negativnih komentara u vezi ovog filma, koji tvrde kako je „previše spor”, ali tim komentarima zaista treba verovati isto koliko i Maji Nikolić kada kaže da bleji sa kineskim tajkunima koji su u fazonu da kupe Kosovo jer „eto, ludilo-zajebancija“. Čan-vuk Park zaista neguje svoje likove, više nego prosečna starleta svoju šuplju glavu i pruža im dovoljno vremena da se temeljno i postepeno razvijaju. Narativ je ispunjen brojnim repeticijama određenih sekvenci iz različitih kadrova i perspektiva koje fenomenalno obrađuje događaje u filmu. Za one koji ni su razumeli ovo, to vam je isto kao kada Olja Bećković započne svaku svoju rečenicu u Utisku sa istim „aaaaaaaaaaaaaaaaa……“ – Ako smatrate ovakve stvari kao „dosadnim”, onda odustanite od gledanja autorskih filmova i prepustite se besmislenim blokbasterima u kojima dominiraju sise, trbušnjaci, kola i eksplozije. Ako niste jednoćelijski organizam i sposobni ste da priozvedete zasebnu misao, prvo da vam čestitam na tome, potom da vas motivišem da nastavite sa čitanjem ove kritike.

Tehnički, film „Stoker” je zaista perfektan, baš kao zadnjica Rejčel Star. Ne sećam se da sam u skorije vreme na filmu video lepšu fotografiju, interesantnije kadrove i veću posvećenost detaljima. Čan-vuk Park se koristi i poigrava ovde fenomenalnim trikovima koji čitavo vizualno iskustvo gledanja filma „Stoker” čini pravim praznikom za oči. Film je lepši na oko od brutalne pijane ribe u klubu koju niko još pre tebe nije spopao.

Što se tiče glumačke ekipe, nju odlično predvodi Mia Vasikovska (Mia Wasikowska). Mia je kvalitet i svoje sposobnosti podigla za minimum 5 klasa u odnosu na to na šta smo navikli da dobijamo od nje na filmu. Vasikovska je definitivno opravdala poverenje i fantastično je realizovala ulogu Indije. Pored Vasikovske, sjajno se pokazao i Metju Gudi (Matthew Goode) čiji pogled i facijalne ekspresije šalju jezu duž čitave kičme. Gudijev osmeh je jeziviji od onog kakav Minja Subota na igralištu proizvede kada vidi dečije dupence da se spušta niz tobogan. Iako nije očajna, Nikol Kidman (Nicole Kidman) je definitivno najslabija u glumačkoj ekipi i njen performans jedini pruža drugačiji ton i stoga nije baš najbolji. Ovo je sasvim ok jer zaista je ogroman napor treba uložiti da se proizvede bilo kakva ekspresija na plastičnoj polu-komatoziranoj faci. Kidmanova se toliko estetski zategla da se bojim da ako se nasmeje, pocepaće joj se koža na leđima.

Iako malo slabiji sa nasiljem, holivudski prvenac Čan-vuk Parka nikako nije razočarao i siguran sam da ljubitelji njegovih ranijih radova će izaći iz bioskopske sale sasvim zadovoljni. “Stoker” je „umetnički”, hiperstiloziovani nepredvidivi triler koji zahteva odabranu publiku, znači ne morone. Čan-vuk Park je odbacio sve moguće klišee Holivuda i pružio je zaista genijalan film koji svakako smatram jednim izuzetno dostojnim naslovom na rezimenu toliko genijalnog umetnika.
Ocena: 8/10

Pročitaj još na http://www.tarzanija.com/stoker-2013/

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 589, 590, 591, 592, 593, 594, 595 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]