gnusni_snjesko je napisao:
ovako bi izgledao Scarface da ga je rezirao Gus Van Sant prije nego je skontao da ga voli primati u zeljanik!
najvece zamjerke ovom filmu su uputili metuzalemi koji misle da je radnja i likovi over the top ali da parafraziram Robina Williamsa, ko god je u zivotu bio na zurci gdje jedna riba smrce bijelo sa golog tijela druge ribe, zna da je ovaj film jebeni dokumentarac! slican problem se desavao kod nas kada je izasao famozni Klip... nije problem u filmu i likovima nego je problem u cinjenici da su ti likovi toliko stvarni ma koliko mi ne vidjeli sumu od drveta... ovo je pravi primjer jednog od onih filmova za koji ljudi kazu ''da, nikome se nije dopao pa je tebi super''....ne kurvo, nikome se nije dopao zato sto su svi navikli na jedna te ista sranja servirana na jedan te isti nacin... ''problem'' ''ozbiljnih'' filmova je to sto se obicno bave tematikama za koje prosijecnog gledaoca zabole... i za njenu patnju na selu i za patnju njene krave.... ono sto je shok ovdje je sto kroz tematiku rezervisanu za tinejdzerske eksploatacije Harmony secira jebeni nihilizam koji se nepovratno usadio u mladje generacije...iste te generacije koje ce sutra ciniti buducnost i podizati nove narastaje....prihvatite cinjenicu da su ovakvi ljudi vise nego stvarni i shatice te koliko je ovo jebeno dobar (i samim tim porazavajuci) film!
Meni se čini da si u pravu. Ja sam za njega saznao preko snimka njegovog gostovanja kod Letermana, pa sam onda pogledao Kids
i Gummo
. Ruku na srce, čovjek pravi zanimljive filmove ali vulgaran je preko svake mjere. Kod njega nema suptilnog zavođenja gledalaca, flerta, poigravanja sa onim što se smije i onime što se ne smije. On te zaledi šakom među oči i siluje. Oba filma su mi na trenutke mučni ali definitivno drže pažnju.