The Aggression Scale (2012)
http://www.imdb.com/title/tt1816597/Na par mjesta sam naletio na opis "ultranasilni Sam u kući", i to sasvim odgovara ovom filmu. Radnja s početka uporedo prati ekipu ubica koji traže pola miliona dolara za svog šefa, likvidirajući redom ljude koji su mu ga ukrali. Sa druge strane imamo četvoročlanu porodicu (otac, sin, njegova nova žena i njena ćerka) koja se preselila na osamljeno mjestu u nekom gradiću. Klinac ima nekih problema, uopšte ne priča, mada nam nije odmah otkriveno o čemu se radi. Vidi se da voli osamljenost, da je veoma inteligentan, i da je zaljubljenik u tajne ratovanja i sl. Ćerka je tipična tinejdžerka, njeni problemi su najveći na svijetu, buntovništvo i tako to. Odmah pretpostavljamo da je i ćale porodice maznuo lovu od mafijaša, i da će ekipa uskoro stići po naplatu. Kada stignu, počinju problemi sa najopičenijim tinejdžerima koje su ikad sreli.
Što bi rekao neki dasa o ovom filmu, parafraziram, "kad akcija počne, vidite sve ono što ste kao klinci željeli da uradite nekom ko vas je zlostavljao". Odnosno, ludi klinac se ponaša upravo onako kako želim da se ponašaju likovi iz glupih filmova koje gledam, pa i više od toga. Rambo se ovog malca uopšte ne bi postidio, naprotiv. A kako postupno saznajemo stvari o njemu, nijedan potez se ne čini pretjeranim ili izvještačenim.
Sam film lijepo teče, uvod nije tu samo radi reda, već lijepo priprema ludilo koje nastaje, a kad akcija krene, onda skoro i da ne staje. Ima jedno mjesto, prije samog kraja, kad je napravljena , čini mi se, malo traljava peripetija, ali to nije pretjerano "ubilo" tempo. U svakom slučaju, odličan film za (malo žešću) razonodu.