banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 13:49

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Mar 2013, 18:33 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Daniel. je napisao:
Ako se to odnosi na moj post, nisam razumio baš najbolje?

Nista ovlas pregled tvog posta me naveo na citat iz jednog filma...sta tu ima da se objasnjava? Mada mogao bi da objasnis sta tacno podrazumevas pod umetnoscu ovde? Ja nisam gledao ovaj film al po posteru mogu da zakljucim opste raspolozenje rezisera....

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2013, 19:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
800 je napisao:
Elementi fantazije su mi jače naglašeni u tim scenama sa kočijom i šumom. Dvije su mi jasne potvrde da je stvar sa prostitucijom bila stvarna. Prvo, fantazija se realizuje do kraja i ima tu suštinski jaku razgolićenost (fantazija ne bi zatvarala ni vrata sobe nekoliko puta, ni vrata kovčežića, naprotiv). Druga potvrda mi je spaljivanje donjeg veša u kaminu kod kuće, nakon zločastoća. :lol: :lol:

Spoiler:
Scene sa kocijom jesu fantazija ali je i njena prostitucija. Sto se tice realizacije fantazije, tek je tu stvar nejasna. Scene sa nepokretnim muzem, ubistvo mladica, sam kraj filma, tek je tu skoro pa nemoguce odrediti je li to stvarnost ili fikcija. Sto se tice spaljivanja vesa, ja to posmatram kao sukob 2 njene licnosti, odnosno sukob fantazije u kojem je ona prostitutka i njenog uobicajenog burzoaskog zivota (Bunuel je jaako cesto obradjivao taj burzoaski sloj). Ali scene u javnoj kuci su jednostavno previse bizarne, previse smijesne i previse nadrealne da bi bile stvarne. Jer Severine nema nijednog "normalnog" klijenta.

Vrh

PostPoslato: 30 Mar 2013, 20:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
Ljudi koji odlaze u "Slatke kuće" često su neobična klijantela (Ono, vole Eurokrem, slatkiše na kilo, :D ). Ali opet, u ovom filmu nije prikazana neka velika bizarnost. Prvi klijent je bio neki onako "sirovina" koji nije imao neobičnih želja, koliko se sjećam, sem što je bio sam po sebi šaldžija i onako čo'ek veseljak.

Meni je jako teško prihvatiti da je sve filmu fantazija i fantazija na fantaziju. Ne znam, prosto mi je teško to shvatiti kao ideju. Nepotrebno mi je nešto od toga. Recimo da je ona bila sa mužem u tom buržoaskom finom životu, a ovamo fantazirala o seksualnom mazohizmu (opet šuma, jbg), ne bi stvar sa prostitucijom ni bila potrebna.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2013, 01:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
http://www.imdb.com/title/tt2023690/?ref_=sr_1

ako volite da gledate odvratne engleske face koje se međusobno ubijaju i , kao, duhoviti su, onda gledajte ovaj film.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2013, 01:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
inače, elvise i malteres, kad će na ovoj temi da prođe faza "jest da je film o poremećenim seksualnim personama ali poruka je skrivena"
maloljetni deni sve kupi ko sunđer.

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2013, 14:56 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jul 2009, 10:16
Slika

Niv Kembel je pravo neunistiva kucka! A replike su joj po awesomenessu na nivou ekipe iz Expendablesa, sta vise, morali bi je ubaciti sljedeci nastavak!

Vrh

PostPoslato: 31 Mar 2013, 16:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
It Happened One Night (1934)- prvi film koji je osvojio "grand slam" na dodjeli Oskara. Par puta sam ga pocinjao gledati i odustajao (sto zbog lose slike, sto zbog same teme koja mi se cinila neozbiljna), sad vidim koliko sam pogrijesio. Gotovo savrsena hemija izmedju glavnih glumaca, koji su, kao sto je receno, dobili Oskar za uloge u ovome filmu. Njihov odnos mi je cak i bolji od Bogarta i Hepbern u African Queen ili Peka i mladje Hepbern u Roman Holiday... Ocjena 8/10

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2013, 01:34 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Sightseers - komedija tipa crni humor..Four Lions je imao nekog smisla, dok je ovdje komedija ubijati nevine ljude cisto iz nekog hira za vrijeme odmora i putovanja po UK sa V70 i karavanom..ubijes nevinog covjeka i onda kazes "He's not a person, he's a Daily Mail reader!" ni jedna scena nije smjesna bar ne meni..

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2013, 02:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
The Hunt

Slika

http://www.imdb.com/title/tt2106476/

Da, da i da!
Mislio sam da nista nece moci da prismrdi svetom trojstvu sto se tice 2012te godine (Amour, The Master, Holy Motors) ali ovaj film je tome jako blizu.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2013, 08:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Evo još jedne recenzije na srpskom, gdje je film takođe dobio 10/10.
http://kakavfilm.com/2013/03/jagten-the-hunt-2012/

"Jagten - The Hunt" definitivno najbolja stvar u ovoj i prošloj godini računajući sve kinematografije.

Što je najgore, shvatiš da riješenja ovoj situaciji nema, čak ni u najliberalnijim društvima. Jednom označen = zauvijek označen. Zadnja scena je najtužnija. Film koji je vrijedio da se pogleda u kinu. Meni se nije svidilo kako je ona vaspitačica automatski povjerovala djetetu, ali to je samo sitna zamjerka. Baš svi su odlično odglumili, scena u supermarketu isto odlična.

Teška je muka sad izabrati najbolji Vinterbergov film, dvoumim se imeđu The Celebration i Jagten. :) I onda neko kaže holivud ovo holivud ono..

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2013, 08:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
no_pasaran je napisao:
Daniel. je napisao:
Ako se to odnosi na moj post, nisam razumio baš najbolje?

Nista ovlas pregled tvog posta me naveo na citat iz jednog filma...sta tu ima da se objasnjava? Mada mogao bi da objasnis sta tacno podrazumevas pod umetnoscu ovde? Ja nisam gledao ovaj film al po posteru mogu da zakljucim opste raspolozenje rezisera....

Na to pitanje dobiješ odgovor kad pogledaš film. Umjetnost je ovo prikazati na pravi način, bez skrivenih motiva sa mnogo emocija, koje htijeli mi priznati ili ne.. su se javile, i uopšte prezentovati ovu temu na pravi način.

Vrh

PostPoslato: 01 Apr 2013, 13:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
The Red Shoes (1948)- veoma cudan i kompleksan film. Iako sam tokom sedamnaestominutne scene baleta (koja predstavlja jednu od centralnih u filmu) zaspao tri puta, ipak ono sto sam vidio cinilio se izuzetno lijepim i, vec se tada moglo naslutiti, simbolicnim. Bajka H.K.Andersena, po kojoj je nastao balet Crvene cipelice, polako pocinje da djeluje na samu stvarnost glavnih likova, te vodi, iako ocekivanom i neminovnom, ipak sokantnom kraju. Boris Ljermontov, direktor baleta (il' sta vec), je covjek koji surovo upravlja snagom karaktera i sarmom kada je potrebno, iskoristavajuci talente svojih umjetnika. Prezire ljubav i ljudski kontakt (pretpostavka je da je u proslosti bio povrijedjen, te da se ogradjuje od bilo kakve veze da se to ne bi ponovilo), i u jednom veoma vaznom razgovoru sa Vicky (primabalerinom ovog baleta i zvijezdom u usponu) govori joj da ukoliko zeli da dostigne zvjezdane visine ne smije da podlegne "povrsnoj ugodnosti ljudske veze" (ako se dobro sjecam)... Ocjena 8/10

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2013, 01:19 
staromodan
Korisnikov avatar

Welcome to the Punch - po meni odlican film samo zato sto govori o korupciji unutar plavaca i politicara u UK..na imdb kazu los film,uglavnom se zale ovi iz UK, kao komplikovana prica, nisu mogli pratiti likove..meni se dopao jer govori o realnoj cinjenici vezano za duznost pandura i nije mi jasno zasto director koji je ujedno i writer izbjegava u javnosti priznati da film ima poruku.(na par mjesto kroz interviju tip govori da film nema nikakvu poruku vezano za neophodno naoruzavanje pajkana u UK)
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2013, 08:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Elvis Presley je napisao:
The Hunt

Slika

Da, da i da!
Mislio sam da nista nece moci da prismrdi svetom trojstvu sto se tice 2012te godine (Amour, The Master, Holy Motors) ali ovaj film je tome jako blizu.

Pogledala i ja kad ga nahvaliste.
Priča je odlična. Eto kako u tren oka sjebati nekome život. Obilježiti ga. Rijetko mi se dešava da se "stopim" sa likovima pa počinjem da "navijam" i vučem na jednu stranu, da se nerviram. Atmosfera filma odlično ide uz priču, tmurne boje, magla... Možda mi je malo prerazvučena radnja negdje oko sredine filma a zbrzana na kraju. Ali nije nešto što bi uticalo na ocjenu. Poslednja scena je fenomenalna. Jednom obilježen - uvijek obilježen.
Sve u svemu, dobar je film, ali meni je daleko iza svetog trojstva. :)

Vrh

PostPoslato: 02 Apr 2013, 18:42 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2012, 14:04
mrkvica je napisao:
Elvis Presley je napisao:
The Hunt

Slika

Da, da i da!

Pogledala i ja kad ga nahvaliste.
Priča je odlična. Eto kako u tren oka sjebati nekome život. Obilježiti ga. Rijetko mi se dešava da se "stopim" sa likovima pa počinjem da "navijam" i vučem na jednu stranu, da se nerviram. Atmosfera filma odlično ide uz priču, tmurne boje, magla... Možda mi je malo prerazvučena radnja negdje oko sredine filma a zbrzana na kraju. Ali nije nešto što bi uticalo na ocjenu. Poslednja scena je fenomenalna. Jednom obilježen - uvijek obilježen.
Sve u svemu, dobar je film, ali meni je daleko iza svetog trojstva. :)

Ma jednostavno MASTERPIECE !

Vrh

PostPoslato: 03 Apr 2013, 01:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
Snow White and the Huntsman
http://en.wikipedia.org/wiki/Snow_White ... e_Huntsman

Згодан филм за опуштено гледање. CGI је сјајан, док је прича помало збрзана, али је подугачка и некако је морала стати у ових ~130 минута колико филм траје. Препорука. Оцјена: 7/10

Vrh

PostPoslato: 04 Apr 2013, 22:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
The Aggression Scale (2012)
http://www.imdb.com/title/tt1816597/

Na par mjesta sam naletio na opis "ultranasilni Sam u kući", i to sasvim odgovara ovom filmu. Radnja s početka uporedo prati ekipu ubica koji traže pola miliona dolara za svog šefa, likvidirajući redom ljude koji su mu ga ukrali. Sa druge strane imamo četvoročlanu porodicu (otac, sin, njegova nova žena i njena ćerka) koja se preselila na osamljeno mjestu u nekom gradiću. Klinac ima nekih problema, uopšte ne priča, mada nam nije odmah otkriveno o čemu se radi. Vidi se da voli osamljenost, da je veoma inteligentan, i da je zaljubljenik u tajne ratovanja i sl. Ćerka je tipična tinejdžerka, njeni problemi su najveći na svijetu, buntovništvo i tako to. Odmah pretpostavljamo da je i ćale porodice maznuo lovu od mafijaša, i da će ekipa uskoro stići po naplatu. Kada stignu, počinju problemi sa najopičenijim tinejdžerima koje su ikad sreli.

Što bi rekao neki dasa o ovom filmu, parafraziram, "kad akcija počne, vidite sve ono što ste kao klinci željeli da uradite nekom ko vas je zlostavljao". Odnosno, ludi klinac se ponaša upravo onako kako želim da se ponašaju likovi iz glupih filmova koje gledam, pa i više od toga. Rambo se ovog malca uopšte ne bi postidio, naprotiv. A kako postupno saznajemo stvari o njemu, nijedan potez se ne čini pretjeranim ili izvještačenim.

Sam film lijepo teče, uvod nije tu samo radi reda, već lijepo priprema ludilo koje nastaje, a kad akcija krene, onda skoro i da ne staje. Ima jedno mjesto, prije samog kraja, kad je napravljena , čini mi se, malo traljava peripetija, ali to nije pretjerano "ubilo" tempo. U svakom slučaju, odličan film za (malo žešću) razonodu.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 01:43 
staromodan
Korisnikov avatar

The Grandmaster - prica o Ip Man,osobi koja je trenirala Bruce Lee..prezadovoljan..

Slika

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 08:06 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2006, 13:12
Melanholija (Lars von Trier)

Zali Boze potrosenog vremena... Bio sinoc na TV-u, i nahvalise ga nevidjeno, kao podcijenjen, nepravedno zapostavljen, i sl. A ja se smorio k'o Dzej na basketu...
Ocjena - nemam pojma... Super slike ali ostatak me ubio u pojam. O cemu je u stvari taj film? Posto izgleda imam prenizak IQ da shvatim umjetnike :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Apr 2013, 13:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
A više i smoriše Kinezi sa tom prevarom od Ip Mana, pet filmova godišnje o njemu snimaju.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 584, 585, 586, 587, 588, 589, 590 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]