mrkvica je napisao:
Dobar, dobar.
Elvis Presley je napisao:
Film pogledaj ponovo ali ovaj put obrati paznju na to sta je tacno fantazija a sta stvarnost jer je veliko pitanje koliko su se njene fantazije zapravo ostvarile.
Hehe, kako je meni drago što ga je još neko pogledao!
Elvise.... pa nije ispunila mazohističke snove u šumi, gdje je vežu, bičuju, potom tucaju. Ali je ostvarila mazohističke akcije kroz samo prostituisanje, pa koliki je mazohista, ona čak ne umije da kažnjava onu mušteriju ginekologa koji je još veći mazohista i od nje!
I fora je da je u snu kažnjava njen muž (bilo lično, bilo preko posrednika), to se može tumačiti i kao pobuna superega, koji zna da se to što se želi (pa onda i čini) protivi moralnim vrijednostima koja su u tom i takvom (i današnjem) mjerilu nemoralna, neprihvatljiva. Ona nosi duboko urezan osjećaj krivice (kratko nam je na blic pokazana majušna scena dok je kao malu mazi neki starkelja, scena se jedva i primjećuje kako je milisekundski prikazana u sred neke druge scene). Nije rijetkost kod djece da sebe smatraju odgovornima za greške odraslih, nerazjašnjen konflikt iz djetinjstva ona usmjerava protiv sebe, tražeći negdje da bude kažnjena, kako bi frustracija splasla. A ko će je kazniti što je bila "nevaljala djevojčica", ako ne njen otac. I sad dalje, muž je transfer tog oca koji je vjerovatno nikad nije ni kaznio, i ne bi ni da je znao šta se desilo, kažnjen bi bio pedofil.
A, jel vidiš ti Elvise, koliko ja duboko idem sa analizama i da je bolje da ga ne gledam ponovo?
Pitanje za sve koji su gledali film:
Šta je bilo u kovčežiću onog krupnog Azijata? Ostale cure su odbile da ga usluže, a ona nije.
Nego, kiša pada, subota popodne, ja uzeh 1,5h za sebe i odgledah ovo:

Kontam da sam rođena kao muško, bila bih Džim Morison.

Tako nekako prepoznajem u njemu nešto moje, pa još negdje od 1. srednje kad sam čitala Džimove citate po vratima školskog wc-a. Ali sad nakon ovog dokumentarca, potpuno sam uvjerena u to.
P.S. Nisam suicidna.