banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 15:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 21 Nov 2012, 19:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
gnusni_snjesko je napisao:
pusti sada nekome ko nije gledao i prepadao se kao klinac tim filmom Exorcist i izgledat ce mu smijesno, dok recimo ''Rosemary's Baby'' izgleda mozda jos strasnije nego '68.

ič se ne razumijem u ovu priču, ali ovo je sušta i nasušna istina.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 20:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
jeste tačno, ali nije fer poređenje. gnusni na sve načine pokušava da kompromituje nesretnog fridkina.

rosmary je vanvremenski klasik, nema efekata, napetost proizilazi iz priče i likova. dok je exorcist samo jedan dobar horror.

sudbina svih sf i horora je da specijalni efekti vremenom postanu zastarjeli. to je tako. danas klinci kad gledaju aliena njima je smiješna ona scena kad elijen izlazi iz grudi kejna, ali ga odgledaju do kraja jer je dobar film.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 20:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
kad bi neko malo vise objektivno preispitivao ''kvltne'' filmove dosao bi do porazavajucih zakljucaka...

50% kultnih stvari/klasika je bilo dobro u doba kad se pojavilo...danas je prosjek/smeće
40% kultih stvari je vazda bilo smeće
10% kutnih stvari je kultno...

Ovo nije nikakva matematička niti objektivna računica, već moja napamet iz glave izbačena random cifra...

Ko se ne slaže, rijetku stolicu (ne vremenski, već materijalno) do kraja života imao

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 20:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Mislim da "Kum" spada u prvih 50%, eventualno drugih 40%.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 20:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 15:10
:lol: :lol: :lol:

drugih, drugih

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 20:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Prvih prvih :D

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 20:59 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jun 2010, 13:33
"The Town"

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 21:19 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2012, 15:14
The Illusionist (2006.) jako zanimljiv film, odnosno radnja.. nesto sto odudara od tipicnih tema - preporuka, meni se svidio.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 21:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
konacno jedan pristojan da naidje

tt1966604 The Imposter (2012) - zanimljivo rijesen dokumentarac, iako malo na kraju splasne

i jedan kao podsjetnik

tt0052893 Hiroshima Mon Amour (1959) - ljubic na pravi nacin

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 22:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Popokatepetl je napisao:

Kum je onih 0,1%, tzv "smeće bez granice, koji se iz nekog razloga diže u nebesa"

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
A smijanja na novom Twilightu :D :D :D Ne zato sto je glup film, nego zbog cevapa u filmu :D :D :D (ko pogleda, skontace :D) Meni nije bio los... Definitivno bolji od proslog dijela...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 22:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Maj 2010, 22:15
Džontra je napisao:
Popokatepetl je napisao:

Kum je onih 0,1%, tzv "smeće bez granice, koji se iz nekog razloga diže u nebesa"

a mislio sam da sam jedini :lol:

"... reperi su obmana svi su Toni Montana, svi su brate crnci ja sam samo Barak Obama..."

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 22:56 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Batman: The Dark Knight Returns, Part 1, jel vrijedu pogledati?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 23:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
spavac je napisao:
Batman: The Dark Knight Returns, Part 1, jel vrijedu pogledati?

вриједи, по мени...

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 23:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Archangel je napisao:
A smijanja na novom Twilightu :D :D :D Ne zato sto je glup film, nego zbog cevapa u filmu :D :D :D (ko pogleda, skontace :D) Meni nije bio los... Definitivno bolji od proslog dijela...

Mislim da nema potrebe reći...ali...izgubio si i ono malo kredibiliteta na forumu...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 23:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
Frisky_Dingo je napisao:
gnusni, povezivan je sa b filmovima zbog hammera i kormana i sličnih koji su shvatili da se preko horror motiva može zaraditi a bez da se puno potrudi oko priče i režije. holivud je u tom smislu imao mnogo pošteniji odnos prema žanru ako kreneš od hičkoka pa do kraja sedmadesetih

ne govorimo ovdje o istorijskom kontekstu, vec jednostavno o tome da Excorcist nije dobar film.... to je kalkulisanje bolno ogranicenog reditelja i prodavanja muda pod bubrege uz pomoc ''vasarskih trikova''....

Frisky_Dingo je napisao:
exorcist nije eksploatacija, definicija exploatacije je da preuzima neko motiv ili filmski trend i eksploatiše ga da bi se zaradilo na njemu. exorcist je samo pokrenuo trend.

o kako se varas....Friedkin je prije famozne Francuske Veze radio ''Good Times'' film o Sonny i Cher vjerovatno iskljucivo iz ljubavi prema fatalnom skijasu kao sto je ljubav prema materijalu izbijala iz sve i jednog slicnog filma nakon lesterovog uspjeha sa ''A Hard Day's Nigt'' i ''Help!'', onda bravurozni ''Birthday Party'' po Pinteru koji mislim da na kraju ni sam Friedkin nije pogledao, ''The Night They Raided Minsky's'' i svoju gej dramu ''The Boys in the Band''...ajmo ruke gore ko je pogledao i jedan od pomenutih filmova? elem, za vrijeme snimanja gejeva u bendu Friedkin je jebao Kitty Hawks, poznatu jedino po cinjenici da je kcerka velikog Howarda. Howard i Kitty nisu pricali 20 godina i u momentu kada je Howard odlucio da ispravi krive Drine tu je i William bio...Howard, matora oldschool drtina, pita Williama zasto on snima filmo o pederima kada to niko ne zeli da gleda...''daj publici ono sto hoce'' kaze Hawks i tu William progleda...e sada, postoji jedna ali znacajna razlika u tome kada Hawks daje publici ono sto hoce i kada Friedkin daje publici ono sto hoce... Hawks je fantastican reditelj i kada hoce da da publici akciju snimi ''Rio Bravo'', kada hoce da da napetost, snimi ''Big Sleep'' itd. ali kod nekoga strasno ogranicenog kao sto je to Friedkin to znaci bukvalno proracunavanje koliko cega treba da bude u filmu i snimanje toga sto izbija iz sve i jednog kadra....jedna stvar po kojoj svi pamte ''The French Connection'' (osim imbecilnog sheshira Gene Hackmana) je potjera autom koja je na kraju jedino zavrsila u filmu zato sto su Friedkina uvjerili da je to razlog zasto su se ljudi odusevili ''Bullitt-om'' par godina ranije. OK, kalkulise velika vecina mejnstrima ali samo u temama koje ce raditi,a ne prave film kao jebeni matematicki zadatak!

ponovo kazem, Exorcist je bez efekata nista i to da dokazem pusti bilo kome film danas...ne slazem se nikako da je ''Alien'' danas smijesan...''Alien'' je odlican film i tacka. ''Exorcist'' pada u vodu upravo zato sto cijelu 'pricu' nose efekti...pogledaj ponovo ''Texas Chainsaw Massacre'' i obrati paznju koliko krvi ima (tj nema) u filmu koji ima MASAKR u naslovu... nema argumenta... kazes uticajan? ''Birth of a Nation'' se i dalje vodi kao kvlt, lektira, kurac, palac,a opet to je 3+ sata izdrkavanja i film koji je ponovo popularizovao KKK i dao vjetar u ledja novom naletu rasizma....ni jedan film nije imao toliki drustveni uticaj...sa druge strane tacno je kada kazes da nije fer porediti ga sa ''Rosemary's Baby'' i slicnim filmovima ali isto tako nije fer stavljati ga bilo gdje u vrh najboljih horora jer ''Rosemary's Baby'' to jeste ali ''Exorcist'' je strasno daleko od toga. zanemari nekada-sada argumente...

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 03:47 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
vidi vidi, ovaj Batman crtic bolji od filmskog, cak i muzika je bolja..

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 09:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
...''The Night They Raided Minsky's'' i svoju gej dramu ''The Boys in the Band''...ajmo ruke gore ko je pogledao i jedan od pomenutih filmova?

Reci da si samo obavjesten o ovim filmovima, al da ih nisi gledao stvarno :)
I, ne znam kako se svaki put kada se raspravlja o bilo kojem filmu jave ljudi koji ce reci da je Kum los... I to uglavnom oni koji javno pricaju da su fanovi Star Wars-a. Ne znam da sam ikada veci udar na svoju muskost dozivio nego kad me je drugarica pitala- volis li Ratove zvijezda? Ja joj naravno odgovorio NE, a ona ce meni: Izgledas mi k'o da volis te filmove. Da ne bi starijih ljudi u prostoriji bilo bi- skidaj gace da ti pokazem ko voli Ratove zvijezda. Vezano za Exorcist-a, sto rece Gnusni, a neko prije njega, svakom svoje i da ne duzimo vise...

Cronos (1993)- simpaticna horor drama, na neuobicajen nacin se bavi tematikom, Ron Perlman glumom dominira :) Ocjena 6.5/10

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 09:42 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2005, 00:47
malteras je napisao:
Izgledas mi k'o da volis te filmove

:lol:

obicno je dovoljan jedan 'veliki' film da se neko proglasi odlicnim reziserom. vecina nikada ne snimi taj jedan, Kopola je snimio 3+1 i to u samo 11 godina, samim tim moze izaci na crtu bilo kome!

Vrh

PostPoslato: 22 Nov 2012, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Džontra je napisao:
Archangel je napisao:

Mislim da nema potrebe reći...ali...izgubio si i ono malo kredibiliteta na forumu...

Jbg, gotivim radnju sa vampirima i vukodlacima... Doduse, Underworld mi je malo bolji, jer je ipak mracniji i vise fight-a, ali i ovo moze proci, kad nema sta drugo...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 540, 541, 542, 543, 544, 545, 546 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]