laughingtoleave je napisao:
(Death Note)
ovo je prejako. ja sam citala i mangu i stvarno nemam reci. jedna od najboljih animea koje sam gledala. znaci stvarno je istripovano i zahteva razmisljanje dok se gleda. manga dalje bolji uvid u njihova razmisljanja (a i licno vise volim mange) dok animea ostavi po koju rupicu. preporucujem svima koji vole mange da procitaju death note.
Odgledao sam u medjuvremenu i ostatak...vise nego dobar anime, samo meni licno, mnogo mi se vise svidja prva polovina, ona sa L-om...nije da je kasnije los, vec nekako su mi lose odradili tu tranziciju sa L-a na Nera...ne bih u detalje, ali Light je imao do pojave Nera par godina bez ikakvih ogranicenja i mislio sam da bi takav genije uradio vise (vezano za njegov plan) za to vrijeme...
Inace ako citas mangu imam par pitanja

, da li Death note anime vjerodostojno prati mangu? mislim prica i onaj dio kod smrti L-a narocito?...jer vidim dosta anime-a radjenih po mangi se izoblici zarad komercijale...i ima li u mangi onih scena recimo kad L brise noge light-u

prokleti japanci
laughingtoleave je napisao:
(Basilisk)
takodje dobra animea, doduse, bolja manga. nesto kao japanski romeo i julija samo na krvaviji i energicniji nacin. postoje manga (basilisk), animea (basilisk) i film (shinobi) i sve ih vredi gledati (citati).
Ovdje sam pri kraju...gledao sam i film Shinobi....ali sem efekata..nije mi ostavio poseban utisak...niko od likova mi se nije posebno svidio, osim tenzena (onaj sto ne umire

...ali eto u mangi je skroz drugacije odradjen)...mada film i anime su dve razlicite price...film je los, anime je dobar

likovi su skroz drugacije predstavljeni... recimo nikako ne mogu da shvatim kako su uspjeli u filmu upropastiti lika kao sto je genosuke...
blue je napisao:
Ove godine je izasao Afro Samurai: Resurection. Ko nije pogledao prvih pet epizoda neka to sada ispravi... crtic je sav neki cool.

krv, krv i jos malo krvi