Rakun_Slavko je napisao:
Pa, vjerovatno bih vise hvalio film da nisam imao velika ocekivanja od njega, mislio sam da ce biti nesto potpuno drugacije, dublje, inovativnije... Na kraju, nesto drugaciji holivudski film sa neholivudskim glumcima. A u reklami, 8 oskara, 4 zlatna globusa, fenomenaan film... Prenapuhano, sa tolikim superlativima, ocekivao sam da me film oduva, valjda je to mac sa dvije ostrice, sa jedne strane ce privuci ogromnu masu i profit, sa druge strane ce se ljudi razocarati.
Augh, ne znam zasto se svugdje moraju gurati krajnje pateticni patriotski gestovi u holivudskim filmovima, popu onog, kada americkim turistima "pit stop"-aju mercereda i rastave mu sve zivo za 2 min, policajac krene tuci klinca, a oni mu ne daju da ga bije, i jos zena kaze muzu "Pokazi im sta je Amerika!" na sta on vadi nekoliko krupnih novcanica i daje prebijenom klincu

Ono, poznati i priznati mirotvorci, pobornici pacifizma i darivatelji siromasnih

Cekaj,cekaj...nije u tom bio fazon. Ako me sjecanje ne vara, to sa lovom je bilo odglumljeno u fazonu simpaticno-ironicnog osvrta na americki mentalitet i njihov nacin rjesavanja stvari. Poenta je bila da Ameri kad se susretnu sa problemom bilo koje vrste, samo daju pare i ocekuju da ce automatski sve da se sredi kao da se nekoliko sekundi ranije nije nista ni desilo. To je bila sala na racun Amera a ne hvalospjev istima.
Inace, uglavnom se slazem sa Taksijem i Rakunom. Film jeste dobar, ali ima tu dosta rupa koje ga cine podloznim kritici. Meni ponajvise smeta sto je glavni zenski lik totalno shematski i nerazradjen. O njoj znamo samo da je lijepa, te da je jedna od Sirotanovica i nista vise. Djeluje krajnje mutavo. Dalje, dijelovi sa klincima su mnogo bolji(i vizuelno i rezijski) od ovih kad su odrasli. Itd..
Kad smo kod Oskara 2008, pogledajte turski kandidat ''Tri majmuna''. Mnogo jednostavnije a bolje i od Burtona i Slumdog-a i Grand Torina. Jedino sto je malko ''realtime'' pa ko nije navikao da gleda filmove sporijeg tempa ima da padne u komu.