Ako vas boli glava od budalaština koje nam se serviraju u kinu, evo vam nekoliko manje poznatih filmova koje apsolutno vrijedi pogledati:
Joy Ride - dva brata se pomoću radio stanice ubace na frekvenciju koju koriste kamiondžije, jedan od njih se pretvara da je žensko (fazon poznat s irca, jel'

) i navuku nekog naivčinu na sastanak u nekom gradiću. Ispostavlja se međutim da je dotični totalni psihopata i nije mu nimalo drago što su ga nasadili, pa krene u krvavu osvetu. Duel + Hitcher
Jeepers Creepers - Sličan početak kao u prethodnom filmu - brat i sestra se vraćaju kući autom i vide misterioznu osobu u crnom kako baca neki zavežljaj u rupu. Vrate se poslije do tog mjesta i na svoj užas otkriju da je dotični zavežljaj unakaženi leš i da ih u toj rupi ima neprebrojivo mnogo. Ubica naravno kreće u pohod na naše jadne heroje, a usput se ispostavlja da on nije čovjek nego nešto malo gadnije.
Memento - Mislim da ovaj film nije nikad došao u naša kina, što je prava šteta jer je remek-djelo, jedan od najboljih filmova koje sam ikad gledao. Priča prati čovjeka s poremećajem kratkotrajnog pamćenja u potrazi za ubicom svoje žene. Fazon je što priča ide unazad, film počinje scenom kad on ispaljuje metak u glavu dotičnom čovi, pa onda se vraćamo pet minuta ranije i vidimo kako su se njih dvojica našli u hotelu itd. itd., legendaran film
Shadow Of The Vampire - Vjerovatno ste čuli za njemački film Nosferatu za koji filmski kritičari kažu da je jedan od najstrašnijih horora ikad snimljenih, iako se radi o nijemom crno-bijelom filmu. Ovaj film prikazuje snimanje tog filma, glavni likovi su režiser F.W. Murnau (koga glumi John Malkovich) i glumac Max Schrek (Willem Defoe). Odličan horor, neko sa slabijim živcima može dobro da se isprepada.
Ravenous - Opet horor. Ovaj put imamo priliku da se upoznamo se ljudožderima i to za vrijeme građanskog rata u Americi. Grupa vojnika nailazi na jedva živog čovjeka kome su navodno svi drugovi iz jedinice pobijeni. E, malo morgen. Kad ekipa stigne na mjesto događaja, otkriće šta se zapravo desilo. Ako niste znali, konzumiranje ljudskog mesa značajno povećava tjelesnu snagu, pa sad izvolite.
Toliko od mene. Valjda nisam previše davio. Ako imate i vi neki dobar filmić, podijelite ga sa ostatkom čovječanstva ovde.