banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 20:26

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Umire Patrick Swayze
PostPoslato: 01 Dec 2008, 15:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Jan 2002, 01:00
Glumac Patrick Swayze izgubio je bitku s rakom i navodno se već počeo opraštati s porodicom i prijateljima, pišu u petak američki mediji.
Popularni glumac koji je slavu stekao u filmi 'Prljavi ples' odavno se bori s zlućudnom bolesti, rakom pankreasa, a nedavno je izjavio da se nakon teških hemoterapija i zračenja napokon počeo bolje osjećati.

No, najnovije vijesti koje stižu iz Hollywooda nisu tako optimistične. Naime, rak se proširio na jetru i glumčevi dani su odbrojani.

'Patrick je znao šta se sprema jer je u posljednje vrijeme počeo osjećati veliku slabost. U pojedinim situacijama ne može hodati i gubi dah', rekao je nepoznati izvor magazinu National Enquirer.

Swayze je rekao Lisi, suprugi s kojom je u braku 33 godine, da nema još puno vremena, te je zamolio da pozove njegovog brata Donnyja, s kojim želi provesti zadnje dane, dodaje izvor.

Glumac Patrick Swayze izgubio je bitku s rakom i navodno se već počeo opraštati s porodicom i prijateljima, pišu u petak američki mediji.
Popularni glumac koji je slavu stekao u filmi 'Prljavi ples' odavno se bori s zlućudnom bolesti, rakom pankreasa, a nedavno je izjavio da se nakon teških hemoterapija i zračenja napokon počeo bolje osjećati.

No, najnovije vijesti koje stižu iz Hollywooda nisu tako optimistične. Naime, rak se proširio na jetru i glumčevi dani su odbrojani.

'Patrick je znao šta se sprema jer je u posljednje vrijeme počeo osjećati veliku slabost. U pojedinim situacijama ne može hodati i gubi dah', rekao je nepoznati izvor magazinu National Enquirer.

Swayze je rekao Lisi, suprugi s kojom je u braku 33 godine, da nema još puno vremena, te je zamolio da pozove njegovog brata Donnyja, s kojim želi provesti zadnje dane, dodaje izvor.

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2008, 21:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Mar 2008, 21:15
svi cemo mi umrijeti, svi smo mi mrtvaci na cekanju :(

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2008, 21:38 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2008, 15:01
Entropio, shut the fu.. up!!!

Znao sam da ima rak već duže vrijeme a onda sam čuo da se vraća glumi...Poin Break je jedan od mojih omiljenih filmova...
...stvarno sam mislio da likovi kao Bodi nikada ne umiru...

Slika

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=d4-Fso2EZq8[/youtube]

ja sam ovaj film gledo 1000000000 puta

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2008, 17:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Dok slavimo velikana podsjetimo se jednog filma sa margina njegove karijere, ali za mene mnogo bitan... Steel Dawn se zvao

Slika

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JhX0qfEeDWQ[/youtube]

Priprema ratnika
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mLs5AZSfIfY[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2008, 01:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Eh, Steel Dawn... Mnogo sam volio taj film...

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2009, 12:46 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Patrik Svejzi odustao od hemoterapije

Poznati američki glumac Patrik Svejzi, koji se godinu dana bori sa rakom pankreasa, navodno je prestao da prima hemoterapiju
pošto su mu doktori rekli da "više ne postoji skoro ništa što bi oni mogli da učine", javlja "Dejli mejl".

Svejzi (56) je navodno doneo ovu odluku nakon što su mu lekari rekli da je gotovo nemoguće da se zaustavi napredovanje bolesti, piše američki tabloid "Nešenel Inkvajerer".

Zvezdi filmova "Prljavi ples" i "Duh" dijagnostifikovan je tumor pre dvanaest meseci, a odmah nakon prvih pregleda i analiza počeo je da prima terapiju. Medicinski stručnjaci su mu tada rekli da većina pacijenata ima manje od šest meseci života sa takvom dijagnozom.
Svejzi je sve do sada bio istrajan u svojoj borbi, ali ranije ovog meseca je naišao na prepreku kada je nedelju dana proveo pod lekarskim nadzorom u bolnici zbog upale pluća.

Časopis tvrdi da je glumac sve mršaviji, a porodični prijatelj je rekao američkom tabloidu da doktori ne mogu više ništa da urade što bi mu pomoglo.
"Naš cilj je da Patriku bude udobno. Ne vredi da se operiše, a prestao je i sa hemoterapijom. Neprestano gubi težinu i vrlo je slab", rekao je izvor.
"Patrik smatra da je kauboj i odlučio je da umre sa čizmama na nogama i bez kajanja."
"On je dirnut podrškom obožavalaca iz svih krajeva sveta", dodao je izvor.
Svejzijev predstavnik za štampu bio je nedostupan i nije prokomentarisao navode "Inkvajerera".

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2009, 21:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Upravo na hrt-u ide Point Break,a meni je palo na pamet...And now, the end is near,
And so I face the final curtain. My friend, Ill say it clear, Ill state my case, of which Im certain...To think I did all that, And may I say - not in a shy way, No, oh no not me, I did it my way.

i nije sve tako crno, Morrissey izlazi 16--tog februara... :D

p. s. pozdrav za jednu anu

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2009, 22:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2006, 20:17
Patrik Svejzi porekao da je prekinuo sa lečenjem

Slavni glumac Patrik Svejzi porekao je navode da je prestao sa lečenjem raka pankreasa, preneo je "Dejli Mejl".

Portparol zvezde "Prljavog plesa" rekao je da su američki tabloidi preneli neistinu i potvrdio da Patrik (56) nastavlja s tretmanom.
Početkom nedelje, "Nešenel Inkvajerer" je izvestio da je Svejzi, koji se bori protiv raka u četvrtoj fazi, odlučio da prekine lečenje kada mu je lekar saopštio da nema mogućnosti da se zaustavi napredak bolesti.
Svejziju je dijagnostifikovan rak pankreasa pre godinu dana, nakon što je na jednoj zabavi ustanovio da mu šampanjac prouzrokuje bol.
Rak se u međuvremenu proširio na jetru i lekari su mu saopštili da je kasno za operaciju. Sredinom januara primljen je u bolnicu zbog upale pluća, ali je pušten nakon nekoliko dana.

Medicinski stručnjaci navode da većina pacijenata umre nakon šest meseci od dijagnostifikovanja ove vrste kancera.
"Nešenel Inkvajerer" je naveo kako je Svejzi "sve slabiji" i citirao porodičnog prijatelja koji je izjavio da "lekari više ništa ne mogu da učine za njega".
Svejzi je u intervjuu za televiziju ABC početkom meseca izjavio da postoji još mnogo toga što želi da uradi u životu.
"Da, uplašen sam. Da, ljut sam. Pitam se zašto se to dogodilo baš meni. Ali želim da ostanem živ dok se ne pronađe lek protiv raka", istakao je Svejzi, odlučan da se bori protiv ove opake bolesti.
On trenutno snima seriju "Zver" u kojoj glumi tajnog agenta FBI i sa ženom Lisom piše memoare.

Vrh

PostPoslato: 31 Jan 2009, 22:51 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

kako da ne...
Slika

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 08:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Sep 2004, 01:11
14.09.2009
umro je drug Patrik
R.I.P.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Bas sad citam u vijestima da je umro. Koja zalost. :cry: :cry: :cry:

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2009, 12:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Žao mi je :cry: . Patrick Swayze je bio moj prvi omiljeni glumac... gledala sam seriju Sjever i Jug kad sam bila mala :( .

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 28 Sep 2009, 12:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Slika
Holivudski glumac Patrik Svejzi, najpoznatiji po ulogama u filmovima "Prljavi ples" i "Duh", preminuo je u 57. godini života od raka pankresa, objavio je njegov publicista, prenose američki mediji. Američki glumac se dve godine borio sa rakom pankreasa.
Svejzi je preminuo kod kuće u prisustvu svoje supruge Lise i ostalih članova porodice, saopštila je njegova portparolka Anet Vulf.
"Patrik Svejzi preminuo je danas u miru u prisustvu porodice posle suočavanja sa izazovima bolesti u poslednjih 20 meseci", navodi se u izjavi.

Dženifer Grej: Kauboj nežnog srca
Dženifer Grej, koja je glumila sa Svejzijem u "Prljavom plesu" rekla je u saopštenju: "Patrik je bio retka i prelepa kombinacija sirove muževnosti i savršene gracioznosti. Divan i jak, bio je pravi kauboj sa nežnim srcem.
"Bio je neustrašiv i uvek je insistirao da sa sam izvodi sve vratolomije u svojim filmovima, tako da nisam iznenađena što je rat koji je vodio protiv opake bolesti bio tako hrabar i dostojanstven".
"Kada razmišljam o njemu, prisećam se onih trenutaka kada smo bili mladi, plesali i vežbali u ledenom jezeru , kako smo se ludo zabavljali snimajući jedan mali film za koji smo mislili da niko neće gledati. Moje misli su uz njegovu ženu Lisu, njegovu majku i ostale članove porodice".

Filmska zvezda Rob Lou, koji se pojavljivao zajedno sa Svejzijem u nekoliko filmova, odao je počast preminulom kolegi. "Patrik je živeo hiljadu života u samo jednom koji je imao", rekao je Lou. "Bio je odličan igrač, pisao je pesme, glumio u hit filmovima i bio je odličan jahač. Ali, ono po čemu ću ga najbolje pamtiti jeste neverovatna ljubav između njega i njegove žene Lise".
Svejzi je mnogim generacijama postao romantični idol posle uloge instruktora plesa Džonija Kastla u filmu "Prljavi ples" iz 1987. godine, po kojoj će ga mnogi pamtiti. Tri godine posle "Prljavog plesa", on je postao još veća zvezda posle filma "Duh" u kojem je glumio sa Demi Mur.
Glumac je u januaru priznao da možda ima samo još dve godine života, ali je negirao da je blizu smrti. U intervjuu je priznao da je "uplašen i da prolazi kroz pakao".
"Da li umirem? Da li odustajem? Da li sam na samrtnoj postelji? Da li se opraštam od ljudi? Nema šansi", rekao je Svejzi američkoj novinarki Barbari Volters. "Nastavljam da sanjam o budućnosti i dugom i zdravom životu, neću živeti u senci raka, već ću živeti u svetlosti", rekao je on.
Nastavio je da radi uprkos dijagnozi. Sastavljao je memoare sa suprugom i snimao dramsku seriju "Zver". Svejzi je rekao da je odlučio da ne koristi lekove protiv bolova prilikom snimanja serije „Zver", jer bi smanjili kvalitet njegove glume.
Patrik Svejzi rođen je u Teksasu, a pored uspešne glumačke karijere, poznat je i kao odličan profesionalni plesač. Karijeru je upravo počeo u mjuziklu na Brodveju. Svoju najpoznatiju ulogu ostvario je u filmu "Prljavi ples", a velike pohvale kritičara dobio je i za ulogu u filmu "Duh".
Film "Prljavi ples" iz 1987. godine bio je veliki hit u to vreme i još ima odličan odjek kod publike, a do sada je osvojio nekoliko Zlatnih globusa, dok je muzika iz ovog filma više puta bila na vrhu top lista.
Slika
Zadnja objavljena fotografija: Patrik i njegova žena Liza na njihovom ranču - maj 2009

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 13 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]