Popokatepetl je napisao:
A, znaci The Grudge! Hvala! Skinuo sam prije nekoliko mjeseci americki serijal, i Ju-On 1, ako se dobro sjecam, ali negdje se zaturio cd pa nikako da pogledam.
Kad smo vec kod japanskih, ili azijskih horora, gledao sam i Shutter, i japanski original i americku verziju, takodje dobar. Japanski One Missed Call sam poodavno gledao, i malo me smorio u nekim dijelovima. Korejanski A Tale of Two Sisters se vec neko vrijeme spremam da pogledam, cini se da vrijedi. The Eye sam gledao samo u americkoj izvedbi, i nije mi se posebno svidio. Dark Waters takodje, samo americki, ali mi je dosta bolji.
Shutter je dosta dobar.
One missed call,pa dijelimo isto misljenje otprilike,malo naivno zvuci to ubacivanje savremene tehnologije u horore,isto kao i film Pulse,preko neta ili cega vec neko,nesto ubija ljude,bezveze.
A Tale of two sisters je ok,ima dobrih scena,a i rasplet je odlican!Pogledaj,jedan od najboljih koreanskih horora.
The Eye mi nije nesto,a ni Dark Waters.
I da,ja sam od americkih verzija pogledao samo Kletvu,i to preko svoje volje,bio sam u drustvu.Bojkotujem Amere jer znam da cu se isfurati kad vidim sta urade u rimejku,skrnavljenje originala.Svaki japanski horor ima americki rimejk,pa jeble ih pare,samo lete za parama,mene bi bilo sramota zasnivati citav zanr na obradama.Ameri nisu napravili dobar horor vec 15 godina.
E sad malo mojih preporuka za tebe popokatepetl

Definitivno Reincarnation,japanski.
Onda Infection,japanski,ali ako budes razocaran nakon gledanja,potrazi na netu neka objasnjenja,drug i ja smo trazili pola sata nakon kraja filma i onda smo nasli neke teorije i objasnjenja i odusevili se filmom

Sto rece Giometar (kolega sa RS Metala

) Marebito.
I jedan americki,bas jedan od rijetkih koji mi se svidio Dead Silence.