banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 16:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Građanin Kejn
PostPoslato: 12 Jun 2009, 03:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2001, 01:00
pretražio sam malo pdf al ne nađoh ga, sto me iznenadilo s obzirom na njegovo 1. mjesto na listi 100 najboljih US filmova SVIH VREMENA! (il sam ja samo nesposoban da ga nađem :oops: )

...inače, poduuugo imam ovaj film, al nikako da ga pogledam...eee nakon bezbrojnih priča kako je vrh,ultra,umjetnost,dubina,širina,ovo onoooo...pogledam ga neki dan! 8) ...i šta reći - smorih se opasno!!
mislim, da ne griješim dušu, ima film neku žicu, dubinu, par stvari mi je baš sjelo, al kad podvučem crtu - žali Bože vremena!
znam sad da će eksperti da opletu kako sam površan,seljak,ne znam šta je umjetnost (da napomenem-ne sporim umjetničku vrijednost filma!), al brate, kad udavi, ubi šakama!!
a *ebeni ROSEBUD, održa me nekako do kraja,al me kraj prilično razočarao, jer sam provalio već na pola filma, međutim kontam, ma kakav nije ovoliko mrcvarenje samo zbog toga.... :angry3: eee sad, možda sam jednostavno imo prevelika očekivanja zbog prethodnih hvalospjeva i etikete 'NAJBOLJI SVIH VREMENA!'

Mišljenja?

Warren Buffett

Vrh

Tema posta: Re: Građanin Kejn
PostPoslato: 26 Jun 2009, 23:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jan 2003, 15:09
Ma ne potpisujem 100 nego 200 posto ;)

Vrh

Tema posta: Re: Građanin Kejn
PostPoslato: 28 Jun 2009, 01:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2008, 13:26
Mislim da ga kotiraju na prvom mjestu uopšte (ako je takvo što moguće odrediti!)... Pa prilično se slažem, ako već "klasik" treba da je na vrhu zbog neke glupe tradicije "sve je nekad bilo dobro, sada je sve šit" onda su meni tu na prvom mjestu francuzi s novim talasom, Godar i Trifo npr, Kazablanka @ USA. A sad što se Kejna tiče, ima nekih zanimljivih riješenja u filmu s tehničke strane (npr. Kejn uleće u sobu kada mu se žena predozira - dubina kadra: bočica u prednjem planu, žena na krevetu, Kejn na vratima - sve u fokusu!) a film je izašao '41! A i rediteljski pristup je zanimljiv, narativna struktura filma je isto bila prilična novina u to vrijeme...

I opet kažem - slažem se... Ja bih po takvim kriterijima onda stavio Fritza Langa i film "M" (1936.) na prvo mjesto... i on je bio revolucija u malom, dostignuće svog vremena, ovo, ono, dubina priče, kao protiv nacista prikriveno, blablabla /a jeste dobar film/

EVE Online 21 day trial
https://secure.eveonline.com/trial/?inv ... tion=buddy

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]