banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 16:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 07 Apr 2009, 13:57 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 21 Okt 2008, 01:08
Mislim, moglo bi se sada pricati... Pa kad se moze, a zasto ne bih :D ?
Ja najvise pamtim osjecaj kad je film poceo (koji je bio - ''Odlicno!''), a potom ravnodusnost pri gledanju drugog(podugackog) dijela filma.
Ako je nesto bajka onda se toliko ne potenciraju surove realisticke(i realisticki snimljene) scene - jadna indijska djecica, ubistvo majke, maltretiranje djece od strane kriminalaca, krajnje bezosjecajno ponizavanje njezne djevojcice od strane jacih muskaraca itd... Kod bajke se to ne prikazuje u detaljima, nego samo navodi, a ostatak price ide linijom imaginacije (nerealnih zbivanja i carobnih slika iz maste + sretnog kraja) zar ne?
Sad se moze reci da sam konzervativan, pitati se zasto uvijek slijediti zastarjela i vec dosadna pravila, reci da treba prihvatati nove i revolucionarne promjene u dramaturgiji, te dati genijalcima koju su jednu takvu pricu realizovali, minimalno, 8 Oskara :) . I da, ja bih se slozio s tim, ali da je film na mene ostavio utisak neke carobne price iz bajke, ali nije. Ostavio je utisak buckurisha.
Simpaticnog buckurisha, doduse. Zato sam i rekao da je film dobar.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2009, 10:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
nasmjeshiti luzer je napisao:
Sad se moze reci da sam konzervativan, pitati se zasto uvijek slijediti zastarjela i vec dosadna pravila, reci da treba prihvatati nove i revolucionarne promjene u dramaturgiji.

Hvala za besplatan argument. Taman sam htjela reći da žene više padaju na ovakve priče. Ovo je bajka sa realnim okvirom. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2009, 21:11 
Veteran
Veteran

He, he... Tacka u ovom gore citatu nije bila tacka u mojoj recenici. Pozivam se na autorska prava za tu recenicu, te bih ovom prilikom zelio da istaknem da ne odobravam vadjenje uzoraka u obliku sintagmi iz cjelokupne recenice, kao ni mijenjanje konteksta. :)
Nego, sto su svi uvjereni da je ovo bajka(nebitno da li standardna ili avangardna(al' zamalo...))? Evo argument:
Da bi nesto bilo bajka, to treba da ima sretan kraj, zar ne?
Ovo jeste srecan kraj, ali samo u kontekstu dobijanja para putem kviza, ali ne i u kontekstu ostvarivanja prave ljubavi (sto je, kao, glavna osovina price). Jer, doticna djevojka kroz film uopste ne pokazuje nikakavu emotivnu naklonost prema glavnom liku. ''Kako?!!'' Pa, pogledajmo:
- on nju za vrijeme oluje poziva u skloniste kad su bili djeca
- kada dodje izmedju svadje oko nje izmedju njega i burazera, ona se stihijski prepusta toku stvari, ne znajuci ni sama sta zeli. Da sam ja ona cura(he, he), i da je meni nesto tako htio neko da uradi kao burazer glavnog lika njoj, ja bih ga zaklao za vrijeme spavanja, izvadio mu bubreg, prodao ga, a potom pozvao svoga dragog koji se tako hrabro borio da me zastiti da idemo na Tahiti s tom lovom 8) . E to bi recimo, iako malo krvav, u ljubavnom smislu bio pravi happyend.
- on nju nagovara da bjezi od gangstera sa njim . Mislim, ona ionako bjezi od manijaka, sta onda znaci to sto bjezi s njim? Da ga voli? Aha.
- na samom kraju, ona mu se priklanja u momentu kad je ona vec stigla do samog dna a izvjesno je da ce on da se obogati (mislim, ovo je prozirna rezijska fora -- ona bjezi neposredno ranije ne zato sto to u prici bas lezi, nego zato sto reziser hoce na silu da stvori utisak happyend-a).
I sad je to odjednom kao neka velika ljubav izmedju njih dvoje, a kroz citav fim gledamo kako on koristi svaku priliku da je izvuce iz problema, dok ona jadna samo bjezi iz goreg zla u manje. Ni naznake o nekoj istinskoj privrzenosti prema njemu. Nema sta, lik se zaista usrecio.

Vrh

PostPoslato: 08 Apr 2009, 22:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
nasmjeshiti luzer je napisao:
i da je meni nesto tako htio neko da uradi kao burazer glavnog lika njoj, ja bih ga zaklao za vrijeme spavanja, izvadio mu bubreg, prodao ga, a potom pozvao svoga dragog koji se tako hrabro borio da me zastiti da idemo na Tahiti s tom lovom 8) . E to bi recimo, iako malo krvav, u ljubavnom smislu bio pravi happyend.

Hehe, ovo me jos jednom podsjeti da je pored svih Slumdogova meni najbolji proslogodisnji film bio polupoznato svedsko ostvarenje o ljubavi male vampirice i klinca kojeg maltretiraju vrsnjaci - upravo ovakav zavrsetak - ona zakolje (tacnije masakrira) sve djecake siledzije koji su ga tukli, i odlaze negdje daleko, vozom, cak i nije neki srecan kraj, a ni Tahiti, al nema veze...

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 08:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
Znaci, da bi neko pokazivao ljubav mora da cmizdri i place kao u sapunicama? :lol:

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 12:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2006, 17:32
@nasmjeshiti luzer
Ma neću ja sad da idem u nekakvo dokazivanje da je ono kako sam ja doživjela film jedino ispravno i da tražim igle u sijenu. Doživjela sam film kao lijep spoj realnog i bajkovitog na nekoj površini, dobro motivisanu, lijepo snimljenu, dobro odglumljenu, jako zanimljivu i zabavanu, pa i osvježavajuću priču sa više odličnih scena. Nije remek-djelo, ali je dobar. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 12:34 
Veteran
Veteran

To i govorim. Dobar je, ali nije remek-djelo.

Cemu onda 8 Oskara, silna galama i reklame ''Najbolji film decenije''. To mi je napadno i iritantno... hocu reci, nervira me strasno takva pretenciozna reklama. Da ga nisam pogledao ranije i da sam na ulici ugledao bilbord ''Najbolji film decenije'', ne bih ga otisao pogledati.

Poslednji put menjao nasmjeshiti luzer dana 09 Apr 2009, 12:50, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 09 Apr 2009, 12:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Maj 2006, 01:17
Film extra docarava indiju i tamosnji zivot...prica sama mozda nije ni bitna.

Vrh

PostPoslato: 16 Apr 2009, 14:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2007, 13:48
Drizzt je napisao:
Film extra docarava indiju i tamosnji zivot

Нисам баш сигурна у то. Чини ми се да сам много више од Индије видјела у Монсунској свадби, на примјер.

Citiraj:
prica sama mozda nije ni bitna

Како коме :). Мени јесте битна прича, и идеја ми се у ствари свиђа, АЛИ негдје је све упрскано. Дијелим мишљење дијела форума да је посљедњи дио филма критичан.

Vrh

PostPoslato: 17 Apr 2009, 10:31 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Maj 2005, 17:55
http://www.youtube.com/watch?v=vKnM6QxlEHI

:lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 18 Apr 2009, 23:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
konacno i ja pogledah film...koliko price i halabuke oko sasvim prosjecnog filma...prilicno losh holivudski scenario...ne kazem da nema nekoliko dobrih scena i solidnu pricu ali sve ukupno nije nesto spektakularno...

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 12:33 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Avg 2008, 14:31
Ovaj film je stvarno primjer koliko u Holivudu vec dugo nije izaslo nekog sjajnog filma...

Sjetite se 1995 , 1997 , 2000. , 2001 , itd...

Stvorilo se pomodarstvo kod rezisera i scenarista da rade filmove o homoseksualcima i beskucnicima...

Glupo....

Vrh

PostPoslato: 19 Apr 2009, 14:08 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jan 2009, 18:52
Pogledah film i nista posebno.Kamera,zvuk,sminka,rekvizita,ambijent su super,ali to i nije bas mjerilo za tolike oskare..ili jeste...mozda za estete :D
A onda sam pogledala Vicki,Christina,Barcelona i.... :evil3: Hehh...ali,to nije ovde tema.
Film kao film,koji je ovde tema,nije mi nista posebno. Zaebi ti taj progres u filmskoj industriji ako je on nazadak u svakom smislu osim u komercijalnom... :fadein:

Vrh

PostPoslato: 23 Apr 2009, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Rakun_Slavko je napisao:
Meni je takodje taj tragicni bratov zavrsetak malo, hm, nerealan. Nisam ocekivao hepi end, ali, naivno je za ocekivati da neko ogrezao u kriminalu, odjednom ima napad savjesti i sve zrtvuje da bi brat imao svoju ljubljenu.

Ono sto me je razocaralo kod filma - ocekivao sam manje holivuda, a vise originalnosti. Ako sve saberem, film mi je jako dobar, nije me narocito ostavio bez daha, ali ga svakako vrijedi pogledati.

Najbolje bi bilo da su svi izginuli na kraju:)..al to jedino moze samo kod srba:):):)

Vrh

PostPoslato: 25 Apr 2009, 12:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Nov 2008, 19:04
skeva je napisao:
Rakun_Slavko je napisao:
Meni je takodje taj tragicni bratov zavrsetak malo, hm, nerealan. Nisam ocekivao hepi end, ali, naivno je za ocekivati da neko ogrezao u kriminalu, odjednom ima napad savjesti i sve zrtvuje da bi brat imao svoju ljubljenu.

Ono sto me je razocaralo kod filma - ocekivao sam manje holivuda, a vise originalnosti. Ako sve saberem, film mi je jako dobar, nije me narocito ostavio bez daha, ali ga svakako vrijedi pogledati.

Najbolje bi bilo da su svi izginuli na kraju:)..al to jedino moze samo kod srba:):):)

K'o u Hamletu :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 35 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]