banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 16:57

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Feb 2009, 09:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
Vader je napisao:
Mene zanima kvalitet x264 codeca u odnosu na xvid i divx. Kada se skine nesto u 720p x264 to je mnogo bolje od xvid-a, ali taj x264 fajl je i puno veći pa je bolji i zbog toga, i zbog veće rezolucije. Zanima me kakav bi bio odnos kvalitete kada bi se xvid i x264 poredili na istim rezolucijama i sa istom veličinom fajla, dakle da se tu vidi prednost x264 codeca. Kontejner tu nije bitan, zanima me odnos kvalitete codeca.
http://www.compression.ru/video/codec_comparison/pdf/msu_mpeg_4_avc_h264_codec_comparison_2007_eng.pdf

Vader je napisao:
I zanima me koji program bi bio dobra za rad sa x264 i mkv, znači da pravim mkv sa x264 codecom.
nekog idealnog rjesenja nema... kao i vecina GNU projekata, x264 projekat ide kilavo i nema adekvatnu podrsku.
sve se to ulgavnom svodi na izradi nekih primitivnih skripti i GUI-a koji su pretezno prekomplikovani za prosjecnog korisnika.

probaj StaxRip... on je onako... srednja zalost :D

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2009, 09:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
BRip, rmvb i divx.

RMVB rulez kad se traze filmovi kineske, japanske i tajvanske produkcije - a da su rijetki. :)

Vrh

PostPoslato: 24 Feb 2009, 12:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Da li DivX 6 daje bolji kvalitet od starijeg DivX 5 i 4? Ako se ne varam mogu imati samo jednu verziju instaliranu, sad imam 5.20 a rado bih probao 6.xx, da li nakon toga ako bude postojala potreba mogu lako deinstalirati 6 i staviti 5? Trebalo bi da može. Mada bi bilo zgodno ako bi moglo više njih biti instalirano istovremeno pa preko nekog njegovog kontrolnog panela aktivirati pojedinu verziju.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 11:10 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Jul 2004, 18:28
izasao je i DivX 7.
ubacena je podrska za mkv.
da li postoji razlika u kvalitetu izmedju 4., 5., 6. i 7. verzije stvarno ne znam posto ne koristim divx vec duze vrijeme.

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 14:58 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Mar 2004, 19:58
avi ... em na DVDeju stane par komada em ga moj kinez ocitava ...

i to samo jedan jedini aXXo ... nist manje od toga ....

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
ja skidam mkv u zadnje vrijeme jer je sila...ja i ne gledam bas toliko na kvalitet, osim ako bas bas nije los.... mene zanima gdje vi skidate prevode za mkv, jer moj drug skida i uvjek mu brzaju....pa misli da je do toga zato sto je mkv...ja se ne razumijem bas pa onda rekoh da pitam ovdje :D

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 20:10 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
neka skine Sublight, trebao bi preko njega naci adekvatne titlove

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 25 Feb 2009, 20:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2009, 10:01
Archangel je napisao:
ja skidam mkv u zadnje vrijeme jer je sila...ja i ne gledam bas toliko na kvalitet, osim ako bas bas nije los.... mene zanima gdje vi skidate prevode za mkv, jer moj drug skida i uvjek mu brzaju....pa misli da je do toga zato sto je mkv...ja se ne razumijem bas pa onda rekoh da pitam ovdje :D

za prevod mi je bitan podatak koja je riliz grupa...pa onda trazim prevod za tu riliz grupu...

prijmer 10.things.i.hate.about.you.DVDRiP-axxo.avi pa isti taj prevod i trazim na divix-titlovi.com i slicno,

za mkv isto... the.godfather.part.I.mHD.x264-SiNNERS.mkv tako trazim i prevod....ond. baziram se na release grupu...tako mogu biti siguran
da prevod stima, jer je uradjen po tom source-u, a postoji i nacini da se usklade prevodi, sa npr. vlc media playerom, ali meni se to neda,
prevod mi defacto i ne treba :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 28 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]