Za one koji nisu jos upoznati, originalan naslov filma je Grindhouse i sastoji se iz 2 dijela, odnosno 2 zasebna filma, Planet terora koji je odradio Rodrigez i Death proof od Tarantina, sve to dolazi na jednom dvd-u a ova 2 zasebna filma odvaja lazni trailer Machete. Jako originalan nacin pravljenja filma. Cim vidite poster filma, podsjeca na one niskobudzetne horore iz 70ih...jako originalno..Ja sam uspio pogledati samo planet terora koji je....
Izuzetno bolestan,nepredvidljiv sa puno sexa,krvi, akcije i krvi, mislim stvarno mnogo krvi,utroba,leseva a opet sve to dobro izmixano u jedno senzacionalno osvarenje. Rekao bi da je citav film parodija na ove nove visokobudzetne filmove. Cak sta vise Rodrigez je na kraju sve to povezao sa Irakom i Bin Ladenom.... Inace kad cujete da je film od Rodrigeza i Tarantina, onda se i ocekuje nesto bolesno...Recimo najsexi glumica(Fergi) ostaje bez mozga posle par minuta filma. Dok je najbolju foru postigao efektima.Recimo osecenjima na traci, izblijedjelim bojama, svijetlim linijama preko ekrana, ono kao da gledate film 70ih... te trakom koja se topi pred ocima gledatelja postigao je nekoliko impresivnih efekata kojima ne samo da je evocirao autentican dozivljaj gledanja filmova u grindhouse kinu, vec doveo do neke eksperimentale, koja je definitivno uspijela.
Sve u svemu, jedini film u poslednjih 10ak god. koji sam pogledao 2 puta..