banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 16:39

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: "Sutra Ujutru"
PostPoslato: 07 Dec 2006, 13:28 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
Oleg Novković i Lazar Ristovski o nominaciji za Oskara

Nominaciju za Oskara Ristovski vidi kao veliku šansu za promociju ne samo filma "Sutra ujutru" već srpske kinematografije. Međutim, on sumnja da će se u promociju uključiti Ministarstvo kulture

Film "Sutra ujutru", reditelja Olega Novkovića i scenaristkinje Milene Marković, biće, prema odluci naše Akademije filmske umetnosti, srpski kandidat za nagradu Oskar za najbolji film van engleskog govornog područja. U ljubavnom filmu sa jakom socijalnom pozadinom "Sutra ujutru", u čijem je središtu generacija tridesetpetogodišnjaka, glavne uloge igraju Uliks Fehmiju, Nada Šargin, Nebojša Glogovac, Radmila Tomović, LJubomir Bandović, Jelena Đokić, Lazar Ristovski, Danica Ristovski...

Reditelj Oleg Novković, međutim, ne nada se Oskaru.

- Drago mi je što je moj film izabran, ali ne treba se mnogo nadati. "Sutra ujutru" je film snimljen u maloj produkciji i nema nekog političkog značaja. Hoću da kažem da film nije politički angažovan u smislu kako to zapadni svet voli da vidi u nominovanom filmu - rekao je u kratkoj telefonskoj izjavi za Glas reditelj Oleg Novković. Zatekli smo ga u Berlinu, gde radi na novom projektu. - Daleko same od realizacije, pa ne bih želeo o tome da govorim - rekao je Novković.

Glumac Lazar Ristovski je i producent filma (Zilion). Nominaciju za Oskara on pre svega vidi kao veliku šansu za promociju ne samo filma "Sutra ujutru" već srpske kinematografije. Međutim, on sumnja da će se u promociju u Los Anđelesu uključiti Ministarstvo kulture jer ono na njegova pisma već duže vreme ne odgovara.

- Prvo bih želeo da se zahvalim Akademiji na izboru. Posle uspeha filma "Sutra ujutru" na domaćim i stranim festivalima, ta odluka je dosta logična. Nominacija je uvek šansa da se nešto uradi za našu kinematografiju. Pozornost filmske javnosti u ovom periodu nominacija skoncentrisana je u celom svetu na 40 do 50 filmova, koji su se našli u široj selekciji. Zato nominaciju vidim kao šansu za mene kao producenta, ali i srpski film. Trka je komplikovana, teško je dobiti Oskara. Ne nadam se mnogo. Ipak, nominaciju treba iskoristiti kao najjeftiniju promociju srpskog filma. Naravno, ako Ministarstvo kulture nađe novca, jer ja sam ne mogu. Ipak, Ristovski sumnja da će se to dogoditi.

Obraćao sam se Ministarstvu pre ove vesti zbog podrške za učešće filma na brojnim svetskim festivalima, ali nisam dobio nikakav odgovor. Voleo bih samo da znam koji su kriterijumi za tu podršku. "Sutra ujutru" je najuspešniji film ove sezone prema vrlo relevantnim kriterijumima, odličnim domaćim i svetskim kritikama i nagradama u zemlji i svetu. Ne znam šta bi još trebalo da uradimo da bismo dobili naklonost Ministarstva. Nisam ogorčen, samo bih voleo da dobijem konkretan odgovor - po kom kriterijum se deli novac. Ministarstvo kulture je hrvatski film "Karaula", koji je svojevremeno dobio finansijsku podršku Ministarstva kao koprodukcioni projekat, pomoglo sa 15.000 evra za učešće samo na jednom festivalu u San Sebastijanu. Tražio sam podršku za film "Sutra ujturu", koji je pozvan na preko 20 festivala, ali još nisam dobio odgovor. Zato sumnjam da će Ministarstvo podržati promociju filma u Los Anđelesu u borbi za Oskara.

Ne rekoh li ja da cemo jednom ako ne dobiti barem biti nominirani za Oskara. :D :) A koga briga za oskarom. Uglavnom, opet se pokazalo koliko su Srbi slozni. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2006, 13:36 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 21 Dec 2004, 20:02
A o cemu se radi u filmu:

Film SUTRA UJUTRU je priča o ljubavi i prijateljstvu.

Posle dvanaest godina provedenih u inostranstvu, glavni junak se vraća u rodni grad, gde se ponovo susreće sa starom ljubavi, prijateljima i roditeljima. Oni provode četiri dana zajedno i posle toga ništa više neće biti isto u njihovim životima.
Sutra Ujutro je ljubavna drama. Govori o dubokoj strasti, senzualnosti, nežnosti, bavi se ljubomorom, posesivnošću, ljubavnom izdajom - sukobom iracionalnog i racionalnog.
I pre svega, govori o potrebi da se vrati vreme, da se zaustavi trenutak radosti i zajedništva, vreme velikih očekivanja, momenat koji se desi i više nikad se ne vrati.
Govori o ponovnom pronalaženju samog sebe.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2006, 18:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Maj 2003, 22:48
novkovic mi je asistent iz glavnog predmeta.
u isto vrijeme je i zabavna i mracna osoba.
sutra ujutru je vrlo dobar film.
znaci, vanserijski srpski film.
ne znam zasto se spominje samo u vezi sa oskarom.
o tom filmu treba i vise pricati.
mislim da se sad vec moze i dvd nabaviti, pa napisite misljenje.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 07 Dec 2006, 19:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Dec 2006, 17:02
Hoce li se ovaj film pojaviti u kinima?

Ajde daj Boze da vidim, konacno nesto novo u nasoj kinematografiji (iako generalno slabo pratim)...vise mi je muka od ovih Andjela i Slava! :mad:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]