banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 01 Avg 2025, 16:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Fahrenheit 9/11
PostPoslato: 01 Avg 2004, 13:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Iako je naslov vezan za desavanja 11.9. u USA, samo je u jednom trenutku spomenut taj dogadjaj direktno i sve ono sto se desavalo a vecim dijelom film kritikuje Busha kao najgoreg americkog predsjednika. U sustini film je pun vjerodostojnih snimaka koji se vidjaju na lokalnim USA Tv stanicama i koje nismo imali prilike vidjeti na svjetskim TV stanicama (ako je vjerovati u vjerodostojnost tih snimaka i izjava ljudi). Ako bih ga uporedio sa Bowling for Columbine tad bi Bowling bio bolji jer se vishe bavi ljudima i drustvom a ne kao ovaj - politikom i politicarima. U svakom slucaju vrijedno gledanja.

Ocjena : 7/10

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2004, 15:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
Pogledala sam film , svidio mi se mada kao i u svemu i tu postoje dvije strane, mnogi tvrdi da mnogo toga u filmu nije istina, mada ja vjerujem da jeste. Svidjelo mi se na kraju kada Moore zaustavlja razne kongresmene i nudi im razne informacije o kako se uljuciti i postati clan vojske USA, ako eto zele da posalju svoju djecu u Irak. Da li si priimjetio da se samo jedan kongresmen zaustavioi odvojio malo svog vremena da poprica sa Moorom, ostali ga nisu ni pogledalli. Sramota ali politika je to

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2004, 17:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

O vjerodostojnosti ne mogu da sudim, mada je cinjenica da mnogo stvari koje sam vidjeo u filmu nisam znao tj nisam vjerovato da je iko objavio (vezane za Busha, za 11.9. i slicno).
Isto tako Moore je svjetski poznata faca i svi oni silni kongresmeni koje je zaustavljao su ga obilazili kao da je gubav.
Uglavnom razocaralo me to sto je film vishe prichao o Bushu a po naslovu ja sam ocekivao da ce vishe se baviti samim 11. septembrom..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Avg 2004, 22:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2004, 11:10
Pa Moor nije ni rekao da je film vezan za 11 septembar nego iskljucivo za Bush-ovu politiku. Sto se tice snimaka ja vjerujem da su vjerodostojni. Tip koji zaradjuje preko 100 miliona po dokumentarcu moze da plati obavjestajnu mrezu bolju od CIA-e a i zakoni su drugaciji (ovi bi ga nasi politicari odmah odstrijelili).

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Avg 2004, 08:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Klasa je napisao:
Pa Moor nije ni rekao da je film vezan za 11 septembar nego iskljucivo za Bush-ovu politiku.

Vjerovatno su to bila moja ocekivanja a nisam cuo/citao njegove izjave.

Citiraj:
Sto se tice snimaka ja vjerujem da su vjerodostojni. Tip koji zaradjuje preko 100 miliona po dokumentarcu moze da plati obavjestajnu mrezu bolju od CIA-e a i zakoni su drugaciji (ovi bi ga nasi politicari odmah odstrijelili).

Pa nisam siguran da ih je previshe 'dodirnuo' tlm filmom, jer da jeste, uz sve pare taj film ne bi ugledao svjetlost dana...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 08 Avg 2004, 11:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Dosta dobar film koji treba pogledati.

One mućke koje su tu prikazane opet nisu ni 1% mućki koje se rade.

Ne bi bilo loše pročitati i ovo

http://www1.serbiancafe.com/diskusije/m ... 1.shtml?18

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Sep 2004, 14:39 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Feb 2003, 21:51
Lokacija: od sredine lijevog coska u lijevom dzepu desno, cetvrti sto u drugom redu
Ispalo je da je Bush pokrao izbore, da u vrijeme kad je prvi avion udario u toranj WTC-a sjedio na casu u jednoj skoli na Floridi i punih 7 minuta nakon sto mu je javljeno da je "nacija napadnuta" nije reagovao..jer mu nije imao ko reci kako da reaguje i sta da uradi..
Smijesne scene "regrutovanja"mladih uglavnom iz siromasnih cetvrti..podsjetile su me na one likove sto po gradu nosaju kojekakve gluposti i smaraju prolaznike da ih kupe..za male pare
Potresne price vojnika u Iraku koji ni sami ne znaju zasto su tamo..
ali zato gospoda kongresmeni znaju :wink:

sve u svemu dobar film, i prica koja me uzasno asocira na bivseg predsjednika sadasnjeg ''azilanta'' u zemlji lala :)

Vrh

Tema posta: :)
PostPoslato: 08 Sep 2004, 23:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Dec 2002, 08:41
Da napomenem da ovo nije film(mislim igrani), vec dokumentarac, i po nagradama koje je do sada pokupio, kao i zaradom(koja je najveca do sada za dokumentarni fim), mislim da se isplati pogledati ga...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 09 Sep 2004, 07:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Dobar dokumentarac, mada mi je malo zasmetalo naglo prebacivanje na dramu obicnog coveka u svoj toj zbrci koja se dogadja u Americi i svetu. Bush mi je oduvek bio atipatican, sad jos vise. Malo je mozda film senzacijonalisticki i manipulativan, ali ok puno se stvari saznalo, iako to nije ni 1% onog sto se sve dogadja iza zavese kako rece Vader.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Sep 2004, 16:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Sinoc sam tek pogledao film i razbio me bas.Kasnije sam razmisljao ko moze da stoji iza Moora,mislim ok je to sto je napravio nema sta a vjerovatno i on ima ledja prilicno jaka.Druga stvar koja me je prilicno zabrinula,kad ti iz Arabije imaju toliku lovu pa oni danas mogu da zavladju Evropom ladno.Kako su skupe te pare.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2004, 17:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Avg 2002, 15:42
Moram priznati da me je film oborio s nogu. Znala sam da je spletke i sletkice rde u Americu, ali da dolazi do ovakvih peripetija brize moje i najgore iluzije u poredjenju sa realnoscu. Totalno vrijedno gledanja.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Sep 2004, 19:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
"gospodine bush, sta mislite zasto se iracani ljute zbog dolaska americkih snaga?" -"kako mislite zasto? pa zato sto su okupirani. i ja bih se ljutio da neko okupira moju zemlju!" :lol:

...i jos puno puno toga. zaista dobar dokumentarac, svaka cast mooreu. ko nije gledao "zedj za nasiljem", odmah nek trci u video/dvd/cd klub i zbavi to.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 12 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]