banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Hm...
PostPoslato: 18 Jun 2004, 03:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Citiraj:
Filmska režija ima veze sa vjerskom pripadnošću kad režiser svoje frustracije i komplekse liječi preko filma, a čitava bosanska poslijeratna kinematografija se bazira upravo na tome.

Ovo je nevjerovatno tendenciozan odgovor. Vjerujem da si gledao npr. Schindler's List. Mislis li da je snimljen zbog rjesavanja frustracija i kompleksa rezisera?? Poznato ti je da se filmovi mogu kategorizirati u historijske, Sci-Fi,Trilere itd, itd.Rat predstavlja ukoliko ne The Most Traumatic iskustvo covjeka (i nacija) onda jedno od najtraumaticnijih iskustava.Bezbrojni su primjeri pokusaja prenosenja tog iskustva na filmsko platno, u cjelokupoj svjetskoj kinematografiji.
Citiraj:
Potpun vam je promašaj što me optužujete za nacionalnu netrpeljivost, ja samo ne podnosim filmove koji pokazuju netrpeljivost prema mom narodu (vidjeti recimo Ničiju zemlju, pa onda Savršeni krug, pa onda one razne kratke filmove, itd. itd.)

Sasvim subjektivan dozivljaj. Vjerujem da drugacije mislis o "Lepa Sela Lepo Gore" npr. Ovaj film A. Imamovica konkretno, pored onoga o cemu smo vec govorili, ima funkciju razbijanja utvara (rusenja ubleha).

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2004, 09:49 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Mar 2004, 12:46
"Tema filma je morbidna iz vise razloga. Mislim da je pretenciozna, jeftina i orkestrirana da pobudi instant paznju, iskljucivo u senzacionalisticke svrhe. O moralnom aspektu da i ne govorimo."

"Japenese Rose" ..vidim da gotivis rezisere ko i ja ..pa sta kazes onda za oskarom nagradjeni Almodrova "Todo Sobre mi Modre" (Sve o mojoj mami)..... ili "Habla con Ella" Talk with her ili "Lisboa story" od Vendersa. Jesuli i oni vidjeni od tebe iskljucivo kao senzacionalisticki i iz "nemoralnog aspekta".

Sta je moral....kada priroda i istorija su strogo NE moralni :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2004, 14:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Apr 2004, 12:13
Bilo bi zanimljivo znati scenaristu,nista cudno posto je pederski lobi jedan od vodecih u posljednje vrijeme.Pitam se samo gdje su bili dok nismo postali "zapad".Da me pogresno ne shvatite nemam nista protiv njihovih medjusobni aktivnosti,ali zasto pored potrebe da nesto nabijaju u dupe imaju i tu da vladaju???

Vrh

Tema posta: Hm...
PostPoslato: 20 Jun 2004, 02:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Okt 2002, 09:33
Japanese Rose, o Lepa sela lepo gore nemam pretjerano visoko mišljenje. U principu mi se ne sviđaju filmovi iz devedesetih, bez obzira iz kojeg dijela bivše Jugoslavije dolaze.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2004, 04:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Harvester,

:D Ne svidjaju se ni meni, ali mi se svidjaju mnogo vise no sto mi se svidjala tadasnja stvarnost. :D Prema tome...nego sta!!!! :wink:
Euro,
Citiraj:
Sta je moral....kada priroda i istorija su strogo NE moralni :wink:

:D
Strooooogo ! Mada se moralom neki jos bakcu, zamisli. P. Almodovar mi je poootezak, i on se malkice dodvorava trulom Zapadu. :wink:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jun 2004, 22:20 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Jun 2004, 22:16
Ne znam sta bi tu bilo lose snimiti film s jednom takvom tematikom narocito u nasim prostorima, mozda ipak bude pun pogodak a i komicnih scena ce da bude vec vidim...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jun 2004, 22:50 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
ria je napisao:
Ne znam sta bi tu bilo lose snimiti film s jednom takvom tematikom narocito u nasim prostorima, mozda ipak bude pun pogodak a i komicnih scena ce da bude vec vidim...

:lol: :lol:
i ja evo grohotom se smijem grohotom :lol:

Vrh

PostPoslato: 22 Jun 2004, 01:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ria je napisao:

Nažalost, oni rade ozbiljan film :D A jednog od one dvojice glumi onaj derpe što vodi Hugu :D :D :D Biće urnebesno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2004, 10:38 
Početnik
Početnik

Hm, sta znaci ozbiljan film pa kod nas se u poslednje vrijeme uglavnom snimaju "ozbiljni " filmovi'" ali mi ne mozemo komicne scene zaobici tog jednostavno uvjek ima pa cak i u filmovima s ratnom tematikom a ovo s homicima ce da bude zagarantovano .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2004, 10:40 
Početnik
Početnik

[quote="vuk"][quote="ria"]Ne znam sta bi tu bilo lose snimiti film s jednom takvom tematikom narocito u nasim prostorima, mozda ipak bude pun pogodak a i komicnih scena ce da bude vec vidim...[/quote]

i ja evo grohotom se smijem grohotom :lol:[/quote]
Hm , mogu misliti kako ce tek da ti bude kad ga budes gledao kad si vec sad u svom filmu.... :lol:

Vrh

Tema posta: Re: Hm...
PostPoslato: 22 Jun 2004, 11:00 
Početnik
Početnik

Nažalost, oni rade ozbiljan film :D A jednog od one dvojice glumi onaj derpe što vodi Hugu :D :D :D Biće urnebesno

Ne kontam zasto tip mora biti derpe ako dobro izgleda , znas li mozda ti vidim da sam naletila na kompetentnu licnost.......

Vrh

PostPoslato: 23 Jun 2004, 01:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Hahaha, ne mora biti derpe ako dobro izgleda, ali ako se ponaša k'o žensko onda stvari postaju mnogo sumnjivije, a to je mogao da vidi svako ko je bar jednom imao tu nesreću da gleda bosanskog Hugu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jun 2004, 03:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2001, 01:00
ria je napisao:
vuk je napisao:
ria je napisao:

i ja evo grohotom se smijem grohotom :lol:

Hm , mogu misliti kako ce tek da ti bude kad ga budes gledao kad si vec sad u svom filmu.... :lol:

:roll: sta je oces se tuci :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 33 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]