banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 18:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Mar 2004, 16:00 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Jul 2001, 01:00
Da malo vratim temu na top... :wink:

Da li ste skontali sta pise na djonu Uminih patika u filmu? :D Vidi se kroz stakleni pod kada osjece ruku Sofie i krene prema ostalima..

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2004, 00:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Feb 2002, 01:00
nope

nego kad ce drugi dio? gledao sam na cinema magici 1sec trejlera i to kraja... jesu li sta pametno rekli a da sam propustio?

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2004, 10:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Nope, ne pratim tu emisiju :( Na stranici filma kaze da je premijera u svijetu sredinom aprila ne znam tacno datum, 14. ili tako nesto.

Btw pise Fuck you :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Mar 2004, 11:24 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 24 Avg 2003, 07:38
Meni je film bio gnjavaza ili mi nije bilo do bilo kakvog filma kad sam ga gledao?!? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Apr 2004, 11:37 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 17 Mar 2004, 12:43
sarajevo-x.com je napisao:
Povratak ekstravagantnog rediteljskog genija, Quentina Tarantina, poslije planetarnog uspjeha Pulp Fictiona i Jackie Brown ocekivan je sa velikim nestrpljenjem. Nakon 6 godina pauze Tarantino nam dolazi sa Kill Bill-om kojim vladaju visoki energetski naboj, eksplozije boja, halucinatorni muzicki dizajn i ironija. "Tarantino je vratio adrenalin u kino dvorane" kazu kriticari. Naizgled je rijec o akcionom filmu ciju pricu pokrece motiv osvete: Uma Thurman (koja izgleda bolje nego ikad) tumaci lik The Bride, smjerne nevjeste koja biva pogodjena u glavu na dan svog vjencanja. Ubistvo je narucio njen bivsi sef i ljubavnik, Bill (David Carradine) a izvrsenje zadatka pripalo je nekadasnjim saveznicima iz Deadly Viper Assassination Squad (Lucy Liu, Daryl Hannah, Vivica A. Fox i Michael Madsen). Poslije pet godina provedenih u komi, The Bride je odlucna da se osveti svima koji su je iznevjerili. Radnja filma Kill Bill desava se u univezumu simulakruma, u svijetu koji samo izgleda i zvuci kao planeta Zemlja na pocetku 21.stoljeca. U toj simuliranoj stvarnosti koja je sastavljena od aluzija na azijske filmove
(japanske, te kung-fu produkcije) i spageti vesterne, ne funkcioniraju ekonomske zakonitosti, policija, niti gravitacija. Zato npr. glavna junakinja i nosi zuto odijelo poput o onog kakvo je imao Bruce Lee u Game of Death a jedan od likova je i Sonny Chiba, zvijezda japanskih akcionih filmova. Vrhunac ovih asocijacija je lik Billa, koji predstavlja negaciju pravicnosti kakvu je zastupao Bruce Lee.

Kostimi, gluma i montaza savrseno prate pricu.
Kill Bill je sniman na lokacijama u Kini, Japanu, Meksiku i SAD-u a umjesto redizajniranja pop hitova, Tarantino u ovom filmu kombinuje muzicke motive Ennia Morriconea, Quincy Jonesa, Bernarda Hermana i drugih (iz filmova Da uomo a uomo, Ironside, Twisted Nerve) s nekoliko originalnih numera pisanih za Kill Bill u nevjerovatnu zvucnu avanturu.

Iako je pun brutalnih i jezovitih scena, Tarantino tvrdi da je nasilje na filmu samo pitanje estetike i da u ovom slucaju nije rijec o izazivanju soka, već o izazivanju slike bola koje takvo nasilje proizvodi.

Konacno, Kill Bill se ne desava u realnom svijetu i ta je cinjenica uvijek naglaseno prisutna na platnu.

Film je naravno fantastican! Ja sam inace veliki fan od Q.T. filmova. Imam citavu njegovu kolekciju od Quincy Jonesa pa do From Dusk Till Down.. Sve je otprlike isti stil i ljudi koji vec poznaju par njegovih filmova znace dal da gledaju ovaj ili ne.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2004, 03:14 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2002, 01:00
film je ovde vec odavno prikazan i nije mi bas nesto koliko se pricalo o tome. uma turman mi bas i nije neki poseban lik

Hi! :-) They just wanted to remind you that you've got my love devotion always forever and remembering all those happy times we enjoyed together. Take my hand take my whole life too for I can't help falling in love with u

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2004, 14:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Nope, ne pratim tu emisiju Na stranici filma kaze da je premijera u svijetu sredinom aprila ne znam tacno datum, 14. ili tako nesto.

evo, prodje i ta sredina aprila a ja josh nista nisam cuo u vezi "dvice"... da mozda nije bila u kinu, a ja propustio ? :mad: ;)

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Apr 2004, 17:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Hehe, ne, nisi...

Na oficijalnom sajtu pise da se pocinje prikazivati 16.04.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2004, 01:27 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

frxy, ti si pravi fan tog filma. jedino ti ovde odgovaras i dajes neke informacije ;)

a zna li se kad ce kod nas?

p.s.
od ovih "stranaca" koji su na forumu, jel iko gledao film?

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Apr 2004, 06:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Mar 2002, 01:00
gledala sam ga ja Kefalo i nisam bas nesto odusevljena :(

Hi! :-) They just wanted to remind you that you've got my love devotion always forever and remembering all those happy times we enjoyed together. Take my hand take my whole life too for I can't help falling in love with u

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2004, 00:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

a kakav ti je bio prvi dio? po cemu je los?

p.s.
samo nemoj da pricas detalje...
plz

postao je umoran

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2004, 07:47 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 12 Feb 2004, 11:06
Film je užas,pomisliš da ga je napravijo neki bolesnik :drinking:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 72 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4

Sva vremena su u UTC [ DST ]