banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 13:11

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 31 Okt 2003, 01:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
Све вријеме говорим о томе како нам људи подваљују муда за бубреге.Шта мислите да ли су се ти глумци уопште ознојили снимајући тај филм а и остале филмове у задње вријеме.
Све нека глумачка ријешења "на прву",како ћемо-лако ћемо...Имам осјећај док их гледам као да их се то све не дотиче већ га,оно,одрађују за кинту(која није мала).
Као да у Србији имају само 5 глумаца који могу одиграти било коју улогу(знате ли да је Ђуричко у једној години снимио 11 филмова)...
Посљедица тога је НЕДОСТАТАК ИДЕЈА!
То ми је најжалије :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2003, 00:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Mislim da se vidi uluzeni trud na filmu i smatram da je pored vrsnih glumaca,koji srbijanskoj skoli ne manjkaju,presudan i dobar scenario.
Pa tako imamo u zadnje vrijeme solidne filmove:
1.Bure baruta
2.Apsolutnih sto
3.Profesionalac
4.Rane,Mi nismo andjeli
5.manje solidna Natasa ali je ok
ALi i takvih gluposti:
1.Do koske
2.Munje
3.Mala nocna muzika
4...i da ne nabrajam svo smece od filmova koji kao pokazuju beogradski "asfalt" na ovaj fazon.

Nije bitno koliko se sta snima,ako reziser zna sta hoce,ako ima viziju i sve svoje ideje moze da prenese na citabu ekipu....Gori vatra je snimljena za 36 dana pa je sjajna.Ne treba ni ko Kusturica svoj zadnji film Gladno srce koji je svoj toj glomaznoj produkciji dozivio i promjenu naziva u "Kad je zivot bio cudo" pa je zbog perfekcionizma reditelja pomjeran sa 2002 na 2003 pa na Kan 2004 a snimanje je prvo trajalo9 mjeseci pa poslije se jos 3 mjeseca dosnimavalo.Covjek nije normalan pa pravi remek djelo ili nije bilo novca pa se jedva zavrsio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Nov 2003, 11:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Od zadnjih domaćih filmova meni su najbolji Lavirint i Profesionalac.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2003, 00:51 
Pripravnik
Pripravnik

Ajde i to da vidim.
Sajt jednog domaceg filma.
http://www.professional.vans.org/
A i ove sedmice je pogledalo film u SICG 200 000 ljudi.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Nov 2003, 09:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Nov 2002, 20:11
Nisam gledao film al sam cuo da je dobar.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Jan 2004, 17:18 
Pripravnik
Pripravnik

Zvanicno,ovo je najgledaniji film u Banja Luci u 2003.
Iza njega su Gori vatra,Dve kule,Mali svet i Ja goda u supermarketu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Feb 2004, 03:19 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2001, 01:00
Evo i ja sa poprilicnim zakasnjenjem odgledah film. Malo je kvalitet na nivou "polovnog VHS-a" ali da se gledati i slusati.

Prije nego sto sam napisao ovo procitao sam sve komentare sto dobre, sto loshe da cisto provjerim da sam nesto previdio. U sustini i nisam i vidio sam dovoljno. Sa nekima se slazem a sa nekim ne, medjutim niko od vas se nije bazirao na pricu koju film hoce da pruzi vec su se svi uhvatili za realizaciju.
Mene je pricha dirnula, ja sam pricu dozivio kao dobru. Dva svijeta, dva zivota, toliko dogadjaja, toliko sitnica, toliko detalja, toliko ljudi. I za ne povjerovati kako su povezani. Zamislite da vam neko jedan dan na sto stavi 10.000 stranica vaseg zivota. Zamislite kako bi ste se ponasali, kako bi reagovali. A opet zamisliti da zivite "u tudjem zivotu", da znate sve njegove tajne, da prozivljavate mnogo toga sa njim, da bi ste mnogo puta rekli nesto, ali cutite i razmisljate. To su price zivota dva covjeka. Medjutim film ima i drugi aspekt..... 10 godina Srbije / YU.
Ne govori o Slobi, o politici, govori o ljudima, onim malim sto hodaju ulicama, sto bjeze, sto placu i sto se raduju, sto se boje i strepe. Govori o zlu koje nas je zadesilo zadnjih 10 godina. Govori o svoj tugi i patnji koju su ljudi dozivjeli. Ne moraju samo Lepa Sela Lepo Gore, Nicija Zemlja i Welcome to Sarajevo da govore o ratu i njegovim posljedicama. Dovoljni su vam samo oni "zuti" (tako sam ih ja vidio, moguce da je do kvaliteta) snimci i da vam sve kazu. Gledajuci film prisjetio sam se kako su gospoda na politici "likovala" sto je NATO "dijelio pravdu u YU" a ne zamisljajuci da bi jednog dana mogao "dijeliti pravdu" i u njihovoj kuci.
Ako je neko vidio film na ovaj nacin ili mu nesto sto je napisano nije jasno, mozemo nastaviti diskusiju.

Sto se tice tehnicke strane filma, ja bih umjest D. Jovanovica i J. Tatica stavio neke mladje glumce, jer opet su to "stariji studenti" :) Takodje postoji par dijaloga koji od tog filma prave nesto sto lici na Bolji zivot, ali niko nije savrsen. Oni radnici takodje su mi providni i bezvezni, medjutim nisam dozvolio da to previshe utice na moj kompletan utisak o filmu.

Sama prica mi se mnogo svidjela i mislim da je za 9ku, onako jachu, znaci nije savrsena ali skoro, a realizacija bi mogla biti bolja i ona zasluzuje 7icu (ocjene su od 1-10 naravno :) ).

nadam ste da ste dosli do ove recenice ..... zivjeli :)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 27 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]