banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 20:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: FILMSKI CASOPISI
PostPoslato: 23 Okt 2003, 11:42 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
U BiH ne postoji nijedan filmski casopis ali u susjednim drzava postoje po jedan,eventualno dva.
U Hrvatskoj izdaju jedan licenčni TOTAL FILM i jedan izvorni HOLLYWOOD,a u SICG samo licenčni TOTAL FILM.
Pored ovih mogu se naci i strani casopisi.
Po meni od nazovi domacih je u prednosti HOLLYWOOD jer daje prednost tekstovima u odnosu na slike iako je po grafici,papiru,internet stranice?nekvalitentniji od TOTAL FILMA koji je fino upakovan ali sadrzajno nista posebno.Zanimljivo je i to da srbijansko izdanje TOTAL FILMA kosta 4 km a hrvatsko 7 km.Srbijansko izdanje sam vidio samo u Media marketu na Hanistu i vidio sam da oni uz casopis daju i neke poklone,a uz prvi broj dobijete dvd sa najavama filmova sto je ok za 4 km u odnosu na hrvatsko izdanje koje je skoro duplo skuplje a ne dobijete nista.I pored poklona,ipak prednost dajem Hollywoodu koji ima odlicne tekstove.
Internet adrese
http://www.totalfilm.hr
http://www.hollywood.cro.net

Citate li koji filmski casopis i sta mislite o njima?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 23 Okt 2003, 16:56 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2002, 21:17
Znaci,postoji i lincencirani srbijanski TOTAL FILM...?Nisam znala...a i eftiniji je... :lol: to bi bas bilo dobro,da se nekako moze zbaviti...i da li ga prodaju jos uvijek tu,Media market "place?" Nadam se da da...
Ja sam ranije kupovala HOOLYWOOD cesce,tj.svaki broj..u poslijednje vrijeme ne bas nesto cesto,mada sam nasla neki dan broj iz avgusta za pola cijene,dakako,u kiosku.Stare zalihe.I da budem iskrena,procitala sam za 15 minuta,...ono sto me interesovalo..a pri tom vrsim selekciju sta mi se cita..sto anije nije bio slucaj,pa sam skoro citala sve ,od korica do korica.Ali ,posto to nema smisla , :wink: onda "skeniram" samo ono sto me BASH interesuje..mada neki teXtovi mogu "posluziti i kasnije.
Moram reci da mi je zao sto vise ne izlazi srbijanski casopis FILM.To je bio strasno dobar i zivopisan casopis ,vrhunskog kvaliteta,papira,stampe...dosta intervjua...koliko mi se cini(a ne da mi se bas provjeravati), je poceo izlaziti negdje,sta znam,'98-e...i da je prestao da se stampa kad je pocelo bombardovanje Srbije.Od tada nisu nastavili sa radom.A casopis je "obecavao"mnogo.I vec tada,davao je mnogo!
Ali...sve se to nekako izjalovi..valjda zbog finansijske situacije.Vrlo je tesko.
I kod nas,u BL(a opet mi se cini da je '98 u pitanju,a mozda i 2000 :-? )je izasao samo jedan jedini broj filmskog casopisa pod nazivom SRETNI LJUDI(brb!),valjda je to pokrenula Rajkova (Radovanovic) "company"ili sta vec,kako vec.I taman me i taj casopis obradovao(a i bio je to soolidan broj,za pocetak).Ali ni oni nisu dalje odmakli od broja 1.
Steta.
U globalu> kod nas postoji deficit casopisa koji se bavi iskljucivo filmom(pa sto da ne i serijama).
Smatram da casopis takve vrste treba biti i poucan koliko i zanimljiv.Postojanje samo propagandnog materijala vezanog za neki film i pricica i slicica oko toga ,nije to sto treba jedan pravi filmski magazin da pruzi.Imati price o uopste rediteljskom pozivu,intervju sa nekim kostimografima,tonskim majstorima,kaskaderima,kritike...sve to treba da pokrije jedan ozbiljan fimski casopis.
I naravno-"Pisma citatelja." :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Okt 2003, 00:37 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 26 Okt 2002, 18:20
Taj srbijanski casopis iz 1998 se zvao METRO FILM i bio je zaista dobar.Ta ista firma,METRO,ima licencu za TOTAL FILM.Mislim da Media marketu jos imaju primjerak a 30.10. izlazi drugi broji glavna tema je KILL BILL.
Nesto vise o srbijanskom izdanju mozes vidjeti na stranici
http://www.metro.co.yu
I ja dijelim tvoje misljenje da film ne treba da bude samo u propagandne svrhe,pa mi se zato i svidjaju rubrike u HOLLYWOOD-u jer imaju i retro dio i panoptikume...ma ima dosta sjajnih tekstova.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]